Logo
Zoeken
Zoeken
6.1 °C

Botulisme: tiental dode eenden gevonden in vijver

Publicatie: 18 aug 2019, 18.50

 

REACTIES

Triest voor de dieren. Vreemd dat er geen waarschuwings borden worden geplaatst voor evt vissers of hondenbaasjes.

11977 uit Drachten

 

De gemeente heeft zeker geen geld? Alleen voir prestige onzin.

rommie uit De Westereen

 

Daar zitten ook gewoon veel te veel eenden welke elke dag volgestouwd worden met oud brood. Die beesten kakken de hele dag het water onder waardoor er daar ook vrijwel geen enkele vis meer zit. In plaats van deze eenden te redden lijkt me dit een prachtig mooi moment om deze eendenpopulatie eens behoorlijk uit te dunnen zodat dat watertje weer eens de kans krijgt zich te herstellen en er misschien weer eens een visje kan overleven. Mensen moeten eens ophouden die eenden te voeren. Die beesten zijn moddervet van het ongezonde brood en daardoor wordt de boel behoorlijk verstoord. Als je ze niet voert in de winter en de helft sterft uit is dat een prima oplossing om een dergelijke populatie in stand te houden.

dubbelfrisss uit Drachten

 

Het is ook echt een kwestie van bezuinigen op ee groenvoorziening in Drachten.
Het is niet de enige vijver in Drachten die er hopeloos bij ligt doordat er geen geld meer is voor onderhoud.

me2you uit Dokkum

 

botulisme ontstaat door dode dieren en is dus geen oorzaak van dode dieren. kan wel (logische) oorzaak zijn van massa sterfte. Door teveel eenden in de vijver is het logisch dat de sterfte ook te hoog is en als de dode eenden dan te lang blijven liggen dan krijg je botulisme. enige oplossing is alle dieren uit het water en vijver schoonmaken.
De botulisme door vogels is niet gevaarlijk voor volwassenen of grotere dieren, wel voor kinderen en zelfs potentieel dodelijk voor baby's. waarschuwingsborden zijn wel op zijn plaats lijkt me. ook al is het alleen voor risico indekking.

klunszz uit Garyp

 

Ik heb vandaag contact gehad met wetterskjip Fryslân. Ze gaan borden plaatsten dat er botulisme in het water zit. Ook het water bij de nachtegaalstraat is besmet.

11977 uit Drachten

 

Natuurlijke selectie

cheese uit Ureterp

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan