Logo
Zoeken
Zoeken
5.2 °C

Druk en warm Dokk'em Open Air

Publicatie: 30 jun 2019, 0.45

 

REACTIES

Redactie, het is Dokk'em open air en niet Dokk'um... https://www.dokkemopenair.eu/

memyself uit Oentsjerk

 

Belachelijk dat zoiets in de nabijheid van woonwijken gehouden wordt. Wel leuk zo’n jongensdroom, maar iets minder aardig om daar half Dokkum mee te moeten opzadelen.

europeaan uit Kimswerd

 

Ik hoor het al Europeaan, nog nooit op dit festival geweest. Moet je een keer heen, zal je horen dat het geluid overlast mee valt en nihil is.
Ook buurtbewoners helpen mee om dit festival in goede banen te leiden.

nordeney uit Kollum

 

Hebben we het over hetzelfde festival?
Ik ben een ‘buurtbewoner’ en kan je vertellen dat ik door de herrie niet eens een normaal gesprek kon voeren in m’n eigen woonkamer. Bovendien ken ik niemand hier in de buurt die een goed woord over heeft voor deze herrie.

Zoek voortaan een plekje buiten de bewoonde wereld, daar is toch niks vreemds aan?

europeaan uit Kimswerd

 

@europeaan, zet dan gewoon Dokkum bij je locatie...
Niks mis mee, je moet een ander 3 dagen per jaar hun feestje ook gunnen, maar ja, beroepsklagers zullen er altijd blijven.

zuiderschans uit Dokkum

 

Je hebt gelijk zuiderschans, maar ik ben trots op mijn geboortedorp.
Ik ben geen beroepszeikerd, maar trek wel een grens als de muzieksmaak van een selecte groep drie dagen achter elkaar door de strot wordt geduwd.
Ik gun deze beste mensen zeker hun feestje, maar dat kan toch ook wel in het grasland bij Bornwird?

europeaan uit Kimswerd

 

Klagers zullen er altijd blijven en tegenstanders van dit soort muziek ook.Zal binnenkort wel weer een shantykoor ergens zijn en anders heeft Pro Rege wel weer eens een optreden.3 dagen feest voor deze groep liefhebbers moet kunnen.

victoria uit Dokkum

 

3 dagen shanty tot diep in de nacht met +100 decibel, veel plezier!

europeaan uit Kimswerd

 

Leaver soks as de Admiraliteitsdagen.Justerjun noflik sitten te harkjen efterhus en fierders nearne lest fan.

boerke uit Dokkum

 

ik voel me de intolerante reaguurder tussen als deze tolerante stadsgenoten.
Ok, zal me iets toleranter opstellen. Ik stel voor om de locatie parklaan wederom open te stellen voor de komst van mensen die ook een gezamenlijke droom koesteren, namelijk die van een leefbare toekomst. Laten we vluchtelingen voor wie geen plek meer is in deze wereld een plekje in het blijkbaar zeer tolerante Dokkum bieden. Ik stem vóór vluchtelingenopvang, ik stem vóór een AZC!

europeaan uit Kimswerd

 

Was een pracht feest, en europeaan had last van de warmte zeker .

henkie04 uit De Westereen

 

Misschien moet je ook gewoon zelf naar het festival gaan europeaan wie weet vind je het leuk en heb je ook geen last meer vd herrie. Een beetje europeaan staat toch open alles? Ik denk dat het ook goed is voor Dokkum zoveel festivalbezoekers die anders nooit naar Dokkum zouden komen.

stormrots uit Drachten

 

@europeaan uit Kimswerd | 30-06-19 | 10:17: Heb je nu zelf niet in de gaten hoe je jezelf hier voor lul zet met een stomme reactie over een AZC?? Je haalt er nu iets bij wat niks met Dokk'em open air te maken heeft.Ik geef je het advies om vandaag niet in de zon te gaan zitten,want het heeft je tot nu toe geen goed gedaan.Je braakt er wartaal uit.victoria uit Dokkum

 

De naam Europeaan zegt toch al genoeg? Kotsmisselijk wordt je van zulke betweterige demagogische linkse types.

Ga lekker in een commune wonen hippie.

swittie uit Snits

 

Lijkt me een leuk festival.
En ik snap niet dat er sommige zo moeilijk doen, beetje klagen op waldnet over geluidsoverlast.
Dat moet je bij de politie doen.
Het is maar 3 dagen per jaar dus lekker van genieten en ik snap best dat niet iedereen van die muziek houdt, maar dan ga je voortaan toch lekker 3 dagen weg, hotel of camping is echt niet zo duur.

swittie uit Drachten

 

Vermakelijke reacties. Het is toch altijd leuk om te zien dat er altijd van die rechtse tokkies blijken te zijn die opeens iets minder tolerant overkomen als het buiten de comfortzone valt. Nu moet ik wel waken voor generaliseren.

europeaan uit Kimswerd

 

Nou wij wonen ook in Dokkum en totaal geen overlast gehad.

terry12 uit Dokkum

 

Sjocht dr super gesellig ut!
Prachtige fotos!
Myn ervaring is dot dr mei metall volk minder ellende is dan regulier volk.
Leuk hjer!

skelemerrie uit Nij Beets

 

Ik lees het artikel en vind het een mooi fenomeen dat het weer na drie jaar aanwezig mag zijn in Dokkum,

@ Europeaan, waarom klagen als je niet gewoon in Kimswerd was gebleven?

klaaiklute uit Ternaard

 

Ziet er gezellig uit. Mooi dat er nog mensen zijn die dit veelal vrijwillig willen en kunnen organiseren. Rip waldrock

derkosak uit Burgum

 

‘Niet klagen maar dragen’, misschien is dat de moraal van het verhaal. Sterker nog, misschien is dat een goeie levensles voor ons allen.

europeaan uit Kimswerd

 

Vorige week naar Graspop geweest, super festival. Telefoon kwijt geraakt tijdens een watergun gevecht met een stormtrooper. Binnen een half uur lag hij bij de lost and found.
Hopelijk blijft dit festival in Dokkum en volgende keer ben ik er wel bij.
Middenstand vaart er ook wel bij.

wobbebanaan uit Uithuizen

 

Als je er onderuit wilt kruipen, met je levensles, is het zeker alleen voor jou bedoelt, Pipo

klaaiklute uit Ternaard

 

klaaiklute, ik proef enige oncontroleerbare agressie richting mensen met een afwijkende mening. Niet zo klagen joh, het is tenslotte mooi weer.

europeaan uit Kimswerd

 

Mooi dat ze zoiets organiseren,alleen was het inderdaad qua volume soms best hard,was hier 5 km verderop prima te horen en volgen.
Maargoed is tenslotte 3 dagen,hebben die mensen hun feestje ook weer gehad..

pkd19 uit Damwâld

 

Het is zeker niet mijn soort muziek, maar ik kan het zeer waarderen dat zoveel (vredelievende) mensen hier van kunnen genieten.
Prima georganiseerd en prima promotie voor Dokkum. En de beveiliging was ook uitstekend geregeld, zie foto 7. (niet cynisch bedoelt, meer was dus niet nodig)
Kortom: mijn complimenten.

oarsom uit Broeksterwâld

 

? mensen mensen, Europeaan wil graag een steentje in de vijver gooien. Don't ????the?

Laten lullen en niet op reageren

vogelbekdier uit 't Kret

 

geweldig feest beter dan die jan smit en ed sheeran rommel!

gz30 uit Kollumerzwaag

 

Europeaan heeft helemaal gelijk. Wat n herrie. Mijn kinderen en wij konden niet slapen tot 01.45h. Wat n domme lui. Laten ze dat mooi boven Dokkum ergens doen!

deejee uit Dokkum

 

Ik snap de commotie niet, dit is toch een mooi stukje promotie voor onze stad. Ik woon vlak bij het festivalterrein maar kan niet zeggen dat ik er last van heb gehad. Mooi publiek wat er op af komt, geen enkel gedonder of wanklank. Er zouden juist meer van dit soort evenementen daar plaats moeten vinden! Super gezellig.

twinscrew uit Dokkum

 

Wees eerlijk: festivals en normaal, acceptabel geluidsniveau. Welk festival heeft dat nog. Bij de meeste liggen de oordopjes klaar of je gaat met zere oren naar huis. Versterkers kunnen best zachter en dan hoeven er geen oordopjes. Dan geniet iedereen ervan. Maar tegenwoordig moet het allemaal "te".

vanvroeger uit Drachten

 

Vanvroeger, dat is de spijker op z’n kop! Het erge is nog dat iedereen dat maar gewoon ‘moet’ accepteren. Maar je hoort mij niet klagen hoor....?

europeaan uit Kimswerd

 

@ twinscrew,qua publiek heb je helemaal gelijk,dan zijn dit wel zo'n beetje de beste die je kan treffen.
Gun iedereen wel zijn feestje,maar dit veroorzaakte toch wel wat overlast met dat volume,zeker later in de avond,terwijl er zat mensen zijn,die er de volgende dag weer op tijd eruit moeten voor het werk.
Als ze dat zouden aanpassen,is iedereen tevreden lijkt mij zo..

pkd19 uit Damwâld

 

Was een prachtfeest op een uitstekende locatie!! Donderdag en vrijdag was er niks te horen, maar zaterdagavond ging volgens mij de volumeknop wat meer open en het was prachtig! En ik ben niet eens liefhebber van hardrock. Waren volgens mij ook geen ongeregeldheden tijdens of na afloop zoals wel bij andere festivals gebeurt, maar daar komen meer haantjes op af die pilletjes en snufjes nodig hebben. Dit mag van gerust alle jaren!

scoozy uit Dokkum

 

Samenvattend kunnen we zeggen dat veel mensen blijkbaar genieten van dit festival. Een herhaling is dus zeker gewenst!
We kunnen ook zeggen dat een deel directe bewoners die ‘onder de wind’ van dit festival wonen er serieus last van hadden. Oplossing is simpel: verhuis het daar waar de roots liggen, namelijk tussen Dokkum en Raard waar minder bewoning is en dus bewoners er last van kunnen krijgen. Typische win-win situatie! De middenstand van Bornwird en Raard zal er bovendien vast blij mee zijn. Zij hebben het meer nodig dan onze welvarende middenstand. ??

europeaan uit Kimswerd

 

Koop een stuk touw europeaan en hang die op binne we van dij af.Of elkenien mut dij gewoon negeren eerste klas flap drol ast bist.Ouwe gereformeerde gek LUL.

vrijfriesland uit Damwâld

 

Speciaal een andere oplossing voor vrijfriesland:
We bouwen een geluidsmuur om het festivalterrein aan de Parklaan, gewoon op z’n Trumps. Dat spreekt de gemiddelde Waldnet-reaguurder zoals vrijfriesland vast aan, toch? Om nou Mexicanen te vragen voor de bouw gaat wat ver, of nee wacht.... het is juist goed voor onze eigen middenstand, laat hun hem bouwen. #webuildthewall

europeaan uit Kimswerd

 

Leven en laten leven mensen, ik woon er bijna tegenover en hoorde de muziek ook 3 dagen en de komende 362 dagen hoor ik het niet, prima toch?

zuiderschans uit Dokkum

 

Fantastische organisatie. Dit terrein moet behouden blijven. Na de diverse modderpoelen van afgelopen edities is dit de perfecte plek. En King Diamond binnenhalen was een fraai kunststukje! Ik heb jaloerse vrienden die er niet bij waren!

goh uit Stiens

 

Ik respecteer verder ieders mening. Maar er is geen beter publiek dan metal fans Iedereen is er voor één ding. Feest en muziek. Bij hip hop ben je je leven niet zeker of je wordt gek van de geur van pretgras. De datums van de volgende editie zijn al bekend gemaakt dus ruim de tijd om je vakantie te boeken als je het niet waarderen kunt.

goh uit Stiens

 

Ik weet de ideale locatie: de voormalige prins-fabriek + terrein. Dan heb je pas heavy metal...
Even decibels halveren, scheelt overlast en gehoorproblemen. Typische win-win situatie, behalve voor Schoonenberg.

europeaan uit Kimswerd

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan