Account
Logo
Zoeken
Zoeken
9.8 °C

Surhuizum krijgt gewenste fietsbrug

Publicatie: 25 jan 2018, 22.30

 

REACTIES

Dit kun je alleen

stillewanhoop uit Twijzel

 

Dit kun je alleen maar toejuichen!steken heel veel schoolgaande kinderen dagelijks die weg over!Wordt op deze manier een stuk veileger.En budget overschrijding?Ach..so what?

stillewanhoop uit Twijzel

 

Hè hè. Het heeft even mogen duren. Nu maar hopen dat er niet nog meer slachtoffers vallen voor de brug er daadwerkelijk is.

healefeanster uit Surhuisterveen

 

He He dus toch

burger uit Surhuizum

 

Dat het met de fietsbrug veiliger wordt, is natuurlijk betrekkelijk.

Ja, met de huidige inrichting van de weg is een fietsbrug een hele verbetering qua veiligheid.

Echter, de fietsbrug zal in de geplande ombouw van de Uterwei worden ingepast, waarbij de huidige rechtstreekse aansluitingen op de Uterwei vanuit de Mieden al op de nominatie stonden te worden geschrapt; verkeer vanuit de Mieden zal - op basis van de huidige ontwerpen - voortaan via een parallelweg naar de Ovonde (zo een als bij Rottevalle) bij 't Langfal worden gestuurd.

De situatie zou sowieso al veiliger worden; de fietsbrug zal voornamelijk 't gemak dienen, in de zin dat fietsers en voetgangers dan niet hoeven om te fietsen / lopen. De fietsbrug maakt het in de toekomstige situatie voornamelijk veilig in de zin, dat mensen minder geneigd zullen zijn ergens willekeurig over te steken, omdat ze niet willen omfietsen / omlopen.

uit Surhuisterveen

 

Dat gezegd hebbende. Het laat onverlet dat ik voor de geplande brug ben, puur om het risico dat mensen die bijv. naar Buitenpost willen, geneigd zijn uit gemakzucht ergens willekeurig over te steken.

uit Surhuisterveen

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan