Logo
Zoeken
Zoeken
4.5 °C

Steile 30 km-tunnel in Zomerweg is bewuste keuze

Publicatie: 1 okt 2017, 15.30

 

REACTIES

Dus nog eventjes wachten op het 1e dodelijke slachtoffer!
Hoop dat de bedenker hiervan lekker kan slapen! ????

frissekijker uit Engwierum

 

volgens de belijning in de tunnel is het 60 km vanaf de oude commissie weg eerst 50 km dan 80 km tunnel 60 en dan weer 80 tot hurdegaryp DUS 3 verschillende snel heden

truckerkoning uit Hurdegaryp

 

Op dit moment is er geen 60 km bord bij de tunnel. Dat was er volgens ons wel maar dat is opeens verdwenen of zo. Onduidelijk wanneer dat is geweest.

redactiewaldnet uit Burgum

 

Truckerkoning: die belijning is leuk, maar er moet wettelijk gezien echt een bord van 60 bij, anders is het "gewoon" 80.

frissekijker uit Engwierum

 

30 km tunnel hahaha geef gewoon gas man!!

feanster27 uit Surhuisterveen

 

dit is bij de KOOILAAN tussen DAMWALD en DOKKUM
ook zo en er moeten fietsers oversteken

broodje uit Damwâld

 

Tja, bij een onoverzichtelijke situatie kan je ook zelf even van het gas gaan. Maar blijkbaar moeten vele automobilisten via borden erop gewezen worden, en om deze aanwijzingen vervolgens te negeren. Eigen verantwoording/oplettendheid???? Nooit van gehoord!!

bluebird uit Drachten

 

Kom je er dan nog wel tegen op met 30 km/uur ?
Kom zo zoetjes aan veel dingen tegen wat achter een bureau is uitgevonden en dan blijkt het in de praktijk gevaarlijk en niet logisch te zijn.

samaritaan uit Sumar

 

Idioten 30km tunnel bouwen op een locatie waar 60 mag worden gereden. Het zal vast dezelfde zijn die sharedspace uit vond.

werf uit Hurdegaryp

 

Het is op dit moment niet helemaal waar dat het hele gedeelte zonder fietspad 50 km/h is. Bij de zijweg halverwege dat stuk begint een nieuw wegvak, maar er staat geen snelheid aangegeven, vanaf daar mag je 80.

Trouwens, 50 km/h buiten de bebouwde kom deugt niet helemaal: volgens de richtlijnen mag dat alleen gelden op gevarenpunten, niet voor een heel stuk weg. Logischer zou zijn een 60-zone tussen de Oude Commissieweg en Hurdegaryp.

jaco uit Burgum

 

Hier bij de N381 hebben ze ook overal van die mooie glijbanen gemaakt onder de weg door. Mooi stijl met een goed diepe goot ernaast.

hin uit Ureterp

 

Verkeersplanologen...eikels met oogkleppen op zitten er bij. Hoe kun je met een beetje gezond verstand zoiets bedenken...? En dan vooral erg traag en stroperig reageren om het te verbeteren. Nee zeg- geen fouten gemaakt bij het ontwerp...stel je voor zeg.
Erken het manmoedig en los het daarna op verdorie !

shena uit Drachten

 

Heheheh wacht maar tot het winter word en koning ijs toeslaaat komt er niemand meer omhoog daar hahaa

woodstock uit Drachten-Azeven

 

door de klimaat veranderingen staat zo,n tunneltje sneller vol water

diuwer uit Boornbergum

 

Inderdaad de Kooilaan W

sniper uit Wâlterswâld

 

Net sa seure minsken! Hy is goed te dwaan yn de auto, efkes fan it gas

maf uit Jistrum

 

Als men de aanrijbaan naar de tunnel eerder had verlaagd bvb. tot de boerderij met bloemenstalletje en ook de westkant van de tunnel de aanrijbaan ook veel langer had gemaakt ,had je veel beter overzicht gekregen en was de hellingshoek veel geleidelijker verlopen [nu duik je letterlijk de diepte in].Wel hadden dan de aansluitingen naar de boerderij en 1 woning aangepast moeten worden.Ik constateer dat de zomerweg vaak nog wordt gebruikt als racebaan ,sommigen rijden daar soms over de honderd kilometer,dat is het stuk tussen hardegarijp en het tunneltje.ps.voor de aanrijbaan ten westen van de tunnel was ruimte genoeg geweest ,en maak de gehele zomerweg een 50 km weg het is per slot van rekening een gewone ontsluitings weg.

theodorus uit Burgum

 


Bij elke ijzelvorming kom je niet meer uit de tunnel of je moet met een gangetje van 120 km/h beginnen om toch de overkant bereiken ........

wijzer uit Feanwâlden

 


Op de Foksegatten is er ook zo'n tunnel, maar daar kun je in de tunnel elkaar ook nog niet passeren .............

Is daar ook over nagedacht ?

wijzer uit Feanwâlden

 

Alles wordt er steeds gevaarlijker op!!
En het kost ook nog eens een fortuin allemaal.

Straks met de donkere/ natte dagen zal het niet lang duren dat daar een flink ongeluk gebeurd.
Al meerdere keren kinderen gezien die uit school komen en toch niet kunnen laten om met de fiets door dat lage stuk te gaan..
Je word compleet verblind met natte ramen op het moment dat er precies een auto naar beneden komt wanneer je omhoog gaat en andersom. En door die flauwe bocht (echt wie verzint het!!!?!!) is het levensgevaarlijk!
30 stukken cre

alziendoog uit Leeuwarden

 

Is er ook nog iets van verkeersinzicht onder de lezers hier....moet alles nu met een bordje geregeld worden...adviessnelheid van 60 is voldoende...gewoon op aandacht bij het verkeer en tijdig anticiperen.

ipad uit Drachten

 

De enige die geen inzicht heeft is de bedenker van deze ONZIN op een 80 weg... ja toch?
En als je in 1 keer een een 30 km tunneltje bouwt op een 80 weg dan zul je wel bordjes moeten gebruiken om je als gemeente in te dekken..

alziendoog uit Leeuwarden

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan