Account
Logo
Zoeken
Zoeken
9.8 °C

Drachten laat met tegenzin onderzoek gaswinning toe

Publicatie: 27 jul 2017, 13.39

 

REACTIES

Opsterland zegt NEE! en Smallingerland heeft weer eens geen kont in de broek, verschuilen zich achter juridische gronden.

hufterproof uit Drachten

 

@hufterproof. Dan snap je het niet helemaal. Smallingerland heeft nee gezegd, maar Smallingerland wordt nu op de vingers getikt door de rechter. Jammer. Vermilion is alleen maar op zoek naar gas voor eigen gewin (logisch, zij willen winst en rendement maken) maar niemand in de directe omgeving wordt hier beter van.

Het dubbele is echter dat Vermilion ook direct kijkt of er een bron voor aardwarmte is. Dit is wel erg interessant i.v.m. de nieuwe manier van verwarmen. Vermilion kan hier echter niet van leven en zal dolgraag het gas willen winnen wat er in de grond zit. Lastige kwestie. Oplossing is dat de gemeente zelf onderzoekt (of commerci

jankees uit Drachten

 

Dus lelijk in het pak genaaid. Dank, bestuurders!

stdcynisch uit Drachten

 

jankees die aardwarmte is een aanvraag voor kunnen we daar ook co 2 of andere rommel in de grond drukken gemeent heerenveen gaat het ook gebeuren met tegenzin van de bewoners
deze onderzoeken zijn gewoon door de politiek geregiseert maar onder naam vermilion
net als gas winnen onder een nieuwbouw wijk in heerenveen zonder dat iemand op de hoogte was, koop je een nieuw huis ???

jankip uit nij beets

 

jankip; Nee, dat is anders. Ze zijn wel bezig met co2 in de grond aan het pompen als er gas uit gaat. Maar aardwarmte pomp je in principe weer terug. Dit is vaak een gesloten systeem. Je haalt de warmte uit de aarde, die gebruik je en het afgekoelde pomp je weer terug waarna het weer opwarmt.

Jij haalt ook precies het punt aan waarom ik niet zo gek ben op Vermilion. Vanuit hun oogpunt snap ik het wel (verdienmodel) maar het is gewoon ordinaire gaswinning.

jankees uit Drachten

 

In Opsterland heeft Opsterlands Belang succesvol een motie ingediend om gasboringen daar tegen te houden omdat we gasinstallaties niet op die plek willen.
Het zou trouwens al veel schelen als de winsten uit gas niet massaal naar de randstad en Vermillion verdwenen, maar de Frieze huishoudens zelf een deel van 't geld konden houden :-)

mvo uit Siegerswoude

 

in opsterland en smallingerland het turfsteken maar weer invoeren is ook goed voor de werkgelegenheid

diuwer uit Boornbergum

 

Smallingerland weer eens te laat... Hoe is het gvd toch mogelijk dat er zulke incapabele bestuurders rondlopen? Eerst het fiasco de lawei, nu weer ongewenste gasboringen! Afstraffen deze partijen bij de verkiezingen binnenkort.

stormrots uit Drachten

 

wat ben ik blij dat ik niet in drachten of in die gemeente woon de bevolking kan verreken

jillus uit Earnewâld

 

Was ruim 10 jaar geleden al aan de orde. Zie bijgevoegd weblog.. http://www.fanvanfryslan.nl/wordpress/2007/03/selectie-fries-kampioenschap-one-liners-schrijven-column-polderen/

kweenie uit Lioessens

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan