24.5 °C

Voorlopig niet 365 dagen open in Dokkum

Publicatie: 18 mei 2017, 22.37

 

REACTIES

Wat een onzin! Besluit moet de nieuwe gemeenteraad maken? Moet Dhr. Vogt 1.5 jaar wachten totdat hij eindelijk antwoord krijgt op zijn brief omdat de huidige gemeenteraad het niet eens is met zijn standpunten? De gemeente moet vooral zo doorgaan! Ondernemers op alle fronten dwarsbomen.. Ga zo door. Dokkum doet het.

star2you uit Dokkum

 

IN 2012 moeten regelen anders geen jumbo.niet na de tijd .

rom33 uit Surhuisterveen

 

Iedereen moet het lekker zelf weten hoor, maar die paar dagen meer per jaar open is in principe onzin, en ik vraag mij ook af of dat echt zoden aan de dijk zet.
Zelf ga ik niet op dit soort dagen winkelen, en als ik in een winkel zou staan zou ik het niet fijn vinden om op dit soort dagen te moeten werken.

janmydepet uit Dokkum

 

laat de winkeliers het zelf regelen
de zaak is toch ook van hen ,, waarom moet
de gemeente of de staat alles regelen?

broodje uit Damwâld

 

Ontzettend jammer!

watisernogwel uit Dokkum

 

Gemeente Dokkum is al sa leaf foar de winkellju as wat, sjoch mar nei it fergees parkearen buten it sintrum, de oername fan in boekhannel. By de Jumbo is it mar nea fol, se wolle alle dagen iepen om alle dagen gelyk te meitsen sadat it persoaniel de sneinsuren ek net mear ekstra betelle kriget. Boppedat as de leste 5 dagen de winst bringe moatte dan dogge jo as winkelman it net hielendal goed. Hopelik draeit de nije gemeente de keapsneinen wer hielendal werom sadat de snein wer in restdei wurd. Allinich derom al soe eltsenien CU stimme moatte by de ferkeizings.

boerke uit Dokkum

 

Het gaat er helemaal niet om of het zoden aan de dijk zet of niet. Vogt heeft die paar dagen echt niet nodig voor de omzet. Het gaat erom dat er vanuit zijn klanten behoefte is om die dagen open te zijn. Mensen willen tegenwoordig gewoon boodschappen kunnen doen op feestdagen, zeker aangezien feestdagen voor veel mensen steeds minder belangrijk worden en gewoon een extra vrije dag zijn. Maar Dongeradeel moet zonodig weer toegeven aan die paar figuren die nog in sprookjes geloven. Zonde.

poezenbeest uit Holwerd

 

De scheiding tussen kerk&staat is nog verd te zoeken in de gemeente.

rolandet uit Leeuwarden

 

Schrap dan de hele gemeenteraad maar tot de nieuwe gemeente een feit is.Pff

kabelgek uit De Westereen

 

Poezenbeest, als de klant wel of geen behoefte heeft , mij hebben ze niks gevraagd.
Het hoeft niet voor mij.
de winkeliers zijn al een grutte stap gevorderd.
neem nou tweede paasdag, tweede pinksterdag, Hemelvaart, etc. De supermarkten zijn open. Zover is het al.
Een kwestie van tijd dat ze gewoon 365 dagen open zijn.
dat houd ook Dongeradeel niet tegen

nordeney uit De Knipe

 

Die paar dagen extra zal het hem niet meer doen volgens mij, dus of dat nou zo erg is?
Christenunie wil natuurlijk altijd wel even laten horen dat ze er nog zijn, want het chr bolwerk brokkelt steeds verder af en daar kunnen ze maar moeilijk mee omgaan.

rondweg uit Dokkum

 

T word tijd dat alle vrije dagen wordt opgeheven. Laat iedereen maar verdeeld over 7 dagen gaat werken (incl. Nieuwjaarsdag).

frissekijker uit Engwierum

 

@nordeney Van jou hoeft het niet. Prima. Blijf jij lekker thuis. Anderen willen het wel, blijkt ook uit camerabeelden op die feestdagen. Tientallen auto's die onverrichter zake weer van het parkeerterrein bij de Jumbo zijn gereden. En je maakt precies het punt: het is niet tegen te houden dat supermarkten iedere dag open zijn, dus het gewoon heel dom van Dongeradeel om hier niet in mee te gaan. Nu gaan mensen in een andere gemeente hun boodschappen doen op die dagen.

poezenbeest uit Holwerd

 


Gelukkig een 365 dagen open. WAT EEN FLAUWEKUL.

6 dagen is genoeg om boodschappen te doen. Iedereen heeft een vriezer of koelkast. Waarom dan toch je personeel verplichten om op zondag ( de enige vrije dag die je hebt) nog te laten werken. De kosten van extra loon en energiekosten en toeleveranciers , distibutie en daar weer de toeleveranciers tot aan producent worden op de klant verhaald.

Maar er zijn mensen die anno 2017 niet meer iets kunnen verzinnen en geen hobby's hebben.
En van de vrouw verplicht zijn om maar te gaan winkelen.

marcoaxe uit Houtigehage

 

@marcoaxe Het is maar goed dat jij geen ondernemer bent. Je zou binnen een week failliet zijn.

poezenbeest uit Holwerd

 

waarom Poezenbeest? Blokker Dokkum is Zondag open ,maar gaat weg omdat het niet rendabel is.
En er zijn genoeg winkels die Zon en feestdag dicht zijn en toch zeer goed lopen.

Het blijkt gewoon een feit te wezen dat de extra kosten op de klant worden verhaald. En een feit dat straks hierdoor iedereen aan het werk is.
Dus leven word duurder , terwijl dat n zijn geheel niet nodig is !!!!

marcoaxe uit Houtigehage

 

@marcoaxe Omdat jij er duidelijk niks van begrijpt. Blokker gaat weg omdat de formule gedateerd is. Dan maakt zondag wel/niet open niks uit. De winkels waar het hier om gaat willen niet op zondag open omdat ze die inkomsten nodig hebben, maar omdat hun klanten er behoefte aan hebben op die dagen te winkelen. Daar doe je het als winkel voor. Je klanten. En er zijn altijd wel scholieren/studenten/mensen met weinig inkomsten te vinden die maar wat graag op zondag in die winkel zouden willen werken. En "extra kosten die op de klant worden verhaald"? De boodschappen worden niet ineens duurder hoor. De kosten die winkeliers op die dagen maken betalen zich ruimschoots terug door de omzet die dan wordt gemaakt. Klanten blij, personeel blij, winkelier blij.

poezenbeest uit Holwerd

 

De prijs per winkelkar is met April vergeleken (in mei) met 0,6 % gestegen . En waar haal jij je gegevens dan vandaan dat de kosten uit de omzet worden gehaald? ben benieuwt!!!

Ik hoor van jongeren dat ze zeker blij zijn met hun baantje op zondag. Maar ik hoor tegelijketijd dat ze zitten te moren nu het mooi weer word dat ze niet meer de zaterdagavond kunnen stappen. Ik weet uit ervaring dat veel jeugd zich bij mooi weer gaan ziekmelden !!!
Iedereen blij? De vaste krachten ( omdat de omzet op zondag de omzet door de weeks negatief beinvloed ) zijn de dupe en ouderen zie je steeds minder in de winkel , want die worden afgevoerd.

De winkeliers willen niet voor niks van de toeslagen af. Weet je waarom? Nu de omzet op zondag is wel hoger ,maar de winst valt tegen hoor!!!!

De winkels gaan open ,omdat de groten open willen. De kleine winkels willen meestal niet.

marcoaxe uit Houtigehage

 

@marcoax Je wilt het ook gewoon niet begrijpen, dus droom vooral lekker verder.

poezenbeest uit Holwerd

 

Ach ja Poezenbeest......ik praat vanuit de praktijk..........en jij?

Ik kom met cijfers. En jij?

marcoaxe uit Houtigehage

 

@marcoaxe Omdat je

poezenbeest uit Holwerd

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan