24.4 °C

Uiteenlopende meningen over snelvaren

Publicatie: 19 apr 2017, 12.00

 

REACTIES

Als we alles aan die milieu terroristen over laten, kunnen we beter van heel Friesland een natuur gebied maken. Gooi alle dorpen en steden maar plat en geef het terug aan de natuur. Want alles wat leuk is word afgepakt onder het mom van natuurbescherming. Geen wonder dat er bevolkingskrimp plaats vind in Friesland. Geef de jeugd hun pleziertjes terug. Op zo'n banaan achter een speedboot is toch mooi! En ook nog goed voor het toerisme. Nee, als het aan hun en de oudjes lag dan werd heel Friesland een dooie boel.

krektwat uit Burgum

 

Het moet toch voor iedereen akseptabel zijn dat de snelle watersporter/gebruiker een tijd krijgt om zijn hobby uit te oefenen? Bijvoorbeeld 3/4 dagen in de week van 14.00 tot 16.00 uur, of van 17.00 tot 19.00 uur. Als er een tijd voor staat weet iedereen waar ie aan toe is, dat geeft rust en akseptatie. Wel streng handhaven natuurlijk!
(Het miljeu argument wordt mijns inziens vaak misbruikt, meestal als extra argument.)
Zijn er meer die er zo over denken? Laat het B&W weten!

neiskjirrich uit Anjum

 

Ik zit te wachten , heb net een 200 pk motor gekocht.

jarmo uit Feanwâldsterwâl

 

Toen ik ruim 20 jaar geleden nog in Eastermar woonde lag de " snelle baan" er nog. De locale bevolking hield zich aan de regels, de toeristen met snelle bootjes echter niet. Dat leidde tot gevaarlijke situaties bij het zwemmersplekje van Eastermar. Strenge controle zou genoeg moeten zijn met stevige boetes.De term " verspilling van brandstoffen" is klinkklare onzin evenals de milieu en fauna bezwaren.Ik kom zeer regelmatig op het TT Circuit in Assen en daar lopenen vliegen heel veel dieren. Die zijn allang gewend aan hun omstandigheden. Ik ben dus voorstander van watersport op het Bergummermeer, ook werkgelegenheid is belangrijk.

henkypenky uit Abeltjeshuis

 

Met het verleggen van het princes margriet kanaal hadden ze er wel rekening mee kunnen houden.Een baan yn it djippe gat met een dam tussen het kanaal en de snelvaarbaan geen mens tot last en controle is eenvoudig. De burgumermar is te klein voor deze recreatie vorm.

driekes uit Burgum

 

idd,het djippe gat zou een hele goede vervangende locatie kunnen worden.
ik snap niet dat deze mogelijkheid niet eerder is behandeld.
dan heb je in ieder geval veel meer de ruimte wat de veiligheid ten goede komt.
de mar is idd veel te druk en is vragen om ongelukken wat niemand wil..

virtualizer uit Burgum

 

Om snel te varen heb je een vaarbewijs nodig, hier heb je veel voor moet leren over de regels op het water. Dus dit zijn geen mensen die zomaar even wat doen, de meeste tegenstemmers hebben hier helemaal geen weet van, die roepen maar wat!

batman uit Burgumcity

 

De minsken mei sinten wolle sels op it wetter regeare oer de arbeider.Dan sizze hja wol fan: it wetter is fan eltsenien, mar mei dy speedboaten jeie hja eltsenien fan de mar of. Dan komme der ek noch fan dy Hollanske patsers mei harren raceboaten by om mar sjen te litten hoefolle sinten hja ha en mei de bealch fol drank as drugs ungelokken meitsje.

boerke uit Dokkum

 

dit bedoel ik no!! roppers en razers.

batman uit Burgumcity

 

V

sjerfutburgum uit Burgum

 

Laat het zo als het is nu kunnen mensen die lekker stil liggen of even over een rustig meer willen varen dat doen en liggen ze niet de hele dag heen en weer te schudden. dat het bij meneer yebergen zo rustig is ligt niet aan het verbod op snel varen maar aan zin achterlijke betalingen aan de steiger dat de klanten weg houd. Als je even op het terras een ijsje voor de kids wil halen of een biertje wil drinken moet je gelijk aanleg geld betalen.nee meneer geeft iedereen de schuld maar het ligt aan zijn eigen beleid. het is een prachtig meer Waar het nog lekker rustig vertoeven is.LAAT HET ZO BLIJVEN AUB het is een heerlijk meer om een hengeltje uit te gooien en lekker met een bootje te varen en te zeilen maar niet voor snelheidsmaniakken die kunnen wel op de wijde EE maar daar is niemand die hun ziet dat is het probleem.De oost kant is mooie vaste grond om voor anker te gaan dobberen wat vele doen om even het water in te gaan.

rom33 uit Drachten

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan