-1,6 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
Misdaad in je straat
Games
 
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief

Politiek worstelt met detailhandelsbesluit

Publicatie: 
woensdag 21 januari 2015

De gemeenteraad van Smallingerland heeft dinsdagavond geen besluit genomen over de detailhandelsbeleid en de aanpak van het centrum in Drachten. De vergadering werd diverse keren vanwege schorsingen ....

 

REACTIES

KOOPZONDAG

jakobjan1908 uit Houtigehage | 21-01-15 | 13:47

Jakobjan; vroeger deed men de boodschappen door de weeks,zodat ze het weekend vrij hadden voor leuke gezinnen en doe dingen met het gezin.
Nu komen ze door de weeks niet in de buurt,dus 6 dagen mijden ze de buurt en straks zeker op hun 1e vrije dag die ze nog hebben moeten ze winkelen,om zo straks achter te komen dat iedere winkel bevooraad worden,dat leveranciers,producenten ed ook hierin mee opgaat. Zodat straks iedereen zondag werkt en wederom de buurt zondag leeg blijft.
Gelukkig waren onze voorouders slimmer. Zaterdag en Zondag vrij en de kinderen woensdag.

marcoaxe uit Houtigehage | 21-01-15 | 14:56

@ marcoaxe, vroeger was "mem" thuis, tegenwoordig heb je veel tweeverdieners, die na hun werk nog een huishouding moeten runnen. Een zaterdag is dan al gauw volgepland. Ik woon zelf alleen, in een oudere woning, dus de zaterdag is wel vol. Ga regelmatig naar Leeuwarden om in alle rust op zondag te winkelen. De winkels in Drachten hoeven van mij niet op zondag open, maar kan me voorstellen dat een winkelier, vooral in deze tijd, met lede ogen toeziet hoe zijn klanten potencieel massaal op zondag naar B.zwaag, Gorredijk, Dokkum of Leeuwaden gaan, terwijl hij in Drachten z'n deur dicht moet houden. Ben voor een vrije keus voor de middenstander.

denkgoedna uit Surhuizum | 21-01-15 | 18:08

denkgoedna; Nou zo massaal gaan ze ook niet naar de andere plaatsen hoor! Ik heb es gehoord van een winkelier die zondags zijn winkel gesloten had.Hij had er een camera opgezet en wel getelt 2 mensen aan zijn deur gehad.
Met die 2 verdieners gaat mijn verhaal ook over.Want straks worden ze door zondags open ook aan het werk gezet.
Ik ben ook alleen,maar door plannen hou ik 1 dag door de weeks vrij en de zondag ook.
Als je na je werk winkelt hou je veel vrij over.
het volplannen; vroeger had je minder vrije dagen,hadden ze vaak geen auto,alles op de fiets,vaak grotere gezinnen.Alles werd in korte tijd gepland en ook alles in 1 rit meegenomen.
Het is dan wel heel raar ,in tijden van vooruitdenken,moderne middelen tot beschikking,tijd van vooruitgang......dat men in creatieve sfeer juist achter de feiten loopt en dus de enige vrije dag ineens alles nog moeten doen.
En dan op hun enige vrije dag gaan boodschappen doen.

marcoaxe uit Houtigehage | 21-01-15 | 18:40

ben t met de man uit houtigehage eens...... helemaal... wat een onzin een koopzondag, leer beter plannen. en t heeft helemaal geen voordeel voor de ondernemer omdat zn personeel dubbel betaald moet worden.... maar goed, ieder zn mening

bignick uit Drachten | 21-01-15 | 20:37

ChristenUnie natuurlijk weer met christelijke gezeik.. die overlast gevende kerken op zondag dicht!!! OF GA CARPOOLEN !!!

dr88sucks uit Drachten | 21-01-15 | 22:32

@ marcoaxe, ik kan het je nog sterker vertellen, ik ben nog nooit op zondag naar een gesloten winkel geweest......En op je enige vrij dag boodschappen doen vind ik zo raar nog niet. Ik heb het niet over een supermarkt trouwens.

denkgoedna uit Surhuizum | 22-01-15 | 07:38

De politiek mat earst mar is nei hun sels sjen foar sy oer oaren oerdielje kinne. De undernimmers kinne sels wol oanjaan wat sy wolle.

linkie22 uit Noardburgum | 22-01-15 | 09:59

koopzondag heeft nu geen zin meer voor Drachten
de klanten gaan naar : Gorredijk en Beetsterzwaag
voor de supermarkten. Voor alle andere zaken : in
GRONINGEN is elke zondag = koopzondag

gerhardus uit Ureterp | 22-01-15 | 11:45

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Nog geen account? Klik hier voor een nieuw account of klik hier om in te loggen

-1,6 °C

Meting: 00.00 uur

16 inbraken

(30 dagen)

17 inbraken

(vorige maand)

 
 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
 
GAME VAN DE WEEK
Aangenaam voor het oog en ongelooflijk leuk om te spelen, dit nummerpuzzelspel zal je uitdagen in een reeks van verschillende niveaus die je altijd een nieuwe ervaring zullen bieden.

Speel Get 10 Ultimate of een ander leuk spel op WâldNet Games.
 
 
 
Populairste
Nieuwste