Logo
Zoeken
Zoeken
4.2 °C

Vrouw zwaargewond na botsing fietsers

Publicatie: 21 sep 2013, 17.15

 

REACTIES

Sterkte voor de vrouw. Klinkt niet goed als ze werd overgebracht naar het UMCG. Maar hopen dat het goed komt. In nederland ook maar fietshelmen verplicht stellen. Leverd minder gewonden op.

waldkabouter uit Burgum

 

Inderdaad, asociaal de meeste wielrenners.
Sterkte voor de vrouw.

riedus uit Kootstertille

 

Wielrenners verbieden op fietspaden is de beste optie.
Laten ze maar op de autowegen rijden met snelheden van 40 tot 60 km per uur.

aquarius uit kollumerzwaag

 

Wielren al jaren en heb gewoon een bel op de fiets en pas me aan aan de omstandigheden.
Mooi dat we dan allemaal weer over 1 kam worden geschoren!!

beer5 uit Drachten

 

Die vrouwen op de racefiets konder er niks aan doen. Het is daar echt heel onoverzichtelijk!

eastlakeskins uit Eastermar

 

@eastlakeskins, als het daar zo onoverzichtelijk is dan moet je ook niet te snel fietsen. Maar ik rijd soms ook scooter en dan word ik soms ook bijna door auto's van de weggereden. Ik pas bij kruispunten altijd op, en doe dan voorzichtig. Want er zijn veel gekken op de weg. Sterkte aan de fietser!

rommie uit de Westereen

 

http://youtu.be/IG2MJiA1LX8

fiable uit Sumar

 

veel sterkte voor de vrouw,en familie,toe gewenst.

overal is crisis en ellende.bekeuringen worden overal op uit gedeeld.
en die mensen met een racefiets laten ze hun gang maar gaan.
schuld of geen schuld,weg met die racefietsers.
he'he'of tring/ting of helemaal niks ,en rijden ze je van de sokken.
dan gaan ze die ijsbanen,maar openen,voor racefietsers.
en winter's lekker schaatsen.
de ijsbanen worden de rest van het jaar toch niet gebruikt.
ja enkele keer voor de schapen mischien om te grazen,op sommige ijsbanen.
is dit een oplossing? of is dit een oplossing? toch?

nogmaals sterkte.

cimdokkum uit dokkum

 

Wat ongelofelijk DOM en eigenlijk ook triest om meteen weer te wijzen naar wie dan ook zonder dat er iets duidelijk is (pmfrl, hin, dr88en, riedus, aquarius, kuifkabouter). Echt van het niveau kleuterschool.
Ik wielren ook en dit is het probleem; enerzijds hoort men de wielrenners niet en anderzijds zijn "gewone" fietsers veelal gewend om op geluid af te gaan en niet uit te kijken maar gewoon maar te doen (oversteken, breeduit op een fietspad fietsen, enz.). Daardoor ontstaan gevaarlijke situaties. Dus; wielrenners laat je horen, en gewone fietsers; blijf goed om je heen kijken.

fugelfrije uit Burgum

 

Laat je horen? Het heeeeeeeeeeeeeeeee is niet van de lucht in de weekends.

swurd uit Frieschepalen

 

@ dr88,
dus kij kijkt alleen naar links op een kruising?
Dom figuur!

otsje uit Leeuwarden

 

Racefietsers op een speciale baan laten rijden . Dat moeten crossmotors en crossauto s ook als je wilt racen met een auto of motor . Dan moet je ook naar circuit. En als je wilt racen op een fiets dan mag dat gewoon op de weg . En handen uitsteken hebben ze nog nooit van gehoord . Sterkte !!!

jesse uit Burgum

 

Wielrenners zijn golfrijders maar dan op de fiets.
Petje op en scheuren maar. De boemboemboem hebben ze alleen niet.
Denken ook dat de gehele weg van hen is en dat een ander maar aan de kant gaat.
Vreselijk irritant ! Net als de skeeleraars.

wobor uit de loane

 

Allereerst heel veel sterkte voor de zwaargewonde vrouw en alle betrokkenen.
Ik denk ook dat het verstandig is dat er een regel komt voor het snelle fietsen van wielrenners op de gewone fietspaden. De omgeving is gewoonweg niet ingesteld op de snelheid. Het is letterlijk l

watisernogwel uit Dokkum

 

Als eerste heel veel sterkte voor de gewonden, hoop dat ze beiden volledig herstellen.
Wielrenners worden hier nu wel heel erg over

johannuon uit Burgum

 

sorry voor diegene die de wielrijders de schuld geven,zoals wij het gehoord hebben ,treft het hun geen blaam

eksteroog uit eastermar

 

Hoe vaak worden verkeersregels zoals van rechts komend verkeer op gelijkwaardige kruising op fietspaden gewoon niet nageleefd.

Jammer dat meteen de wielrenner weer de schuld krijgt terwijl 90% van de fietsers te lui is om hun hand uit te steken om richting aan te geven /kots

xaax uit Burgum

 

sterkte voor beide partijen.

suameerder uit Sumar

 

Fugelfrije uit burgum, van kleuterschool gedrag te spreken. Racefietsers zijn gewoon aso's. Spugen, schelden, vloeken is hun niet vreemd. Ik woon aan een buitenweg met een fietspad naast de weg en hoor ze zodra het fietsweer is, duidelijk. Ze praten ook niet onderling maar ze schreeuwen naar elkaar. Als jullie als racefietsers, het gedrag aanpassen, dan hebben we allemaal een plekje op het fietspad. Groepen van 10 en meer zijn het aller, aller ergst.
Ik wandel veel en wordt regelmatig vervloekt en soms ook bespuugt omdat ik niet snel genoeg naast het fietspad, in de berm ga lopen.
Ik ben er voor om een kenteken op racefietsen te plaatsen. Kun je hun gedrag door gegeven aan vvn, zodat ze een sanctie kunnen verwachten. Fiets in shredder
of zoiets.

devil uit Kollum

 

Die ene procent goede wielrenners moeten het ontgelden, want 99% is inderdaad asociaal!

juist!

juist uit Damwâld

 

Of het nou wel of niet de 'schuld' van de wielrenner is, ik ben wel voor om hun van de openbare weg af te halen. Je kunt moeilijk op ze anticiperen soms.
Dit is nml niet het eerste incident met (zwaar) letsel. Laat ze inderdaad maar op speciale terreinen hun rondjes rijden.

driesterren uit Drachten

 

een ding is wel zeker nu,zodra ze hun gladde pak aan hebben gaat er bij heel veel beoefenaars een knop om,misschien wel onbewust al betwijfel ik dat..
heb het zelf ook meegemaakt dat er zo`n idioot me aan rechterkant voorbij wilde,en maar op het autodak slaan en tieren....heb die kwal toen even gemangeld tussen de auto en de stoeprand,probleem opgelost..

virtualizer uit burgum

 

Het wordt tijd dat er een maximum snelheid op de fietspaden komt. Bijvoorbeeld maximaal 20 km. per uur. Alles wat sneller wil gaat dan maar op de openbare weg (electrisch)fietsen of brommen. En alle wielrenners op de bon slingeren die geen normale fietsbel op de racefiets hebben.

sikos uit Drachten

 

In dit geval onschuldig ? of niet ?

Wielrenners van zodra ze op hun karretje zitten Doen ze de tour de France en denken alleen te zijn op de weg .

Wielrenners een nachtmerrie op twee wel heel smalle bandjes .

Laat ze maar op de vluchtstrook van de A7 trainen komen ze ook geen argeloze Wielrijders tegen .

thor uit Drachten

 

Se sjoche ek altyd nei de gr

bastaardje uit Jistrum

 

Hier bij ONB is een heel mooie baan,of op kantorenpark noord in Drachten, kun je prima je rondjes draaien als racefietser en heeft niemand last van, maar nee deze aso's onder de fietsers moeten zonodig de andere fietsers en automobilisten hun leven vergallen en gewoon zonodig op de openbare weg hun kunsten vertonen, want anders vallen de macho's niet op. Na 3 a 4 ongelukken met mobiel bellen in de auto kwam er al een wet tegne het bellen in auto's. Na 10-tallen ongelukken veroorzaakt door wielrenners is er nog steeds geen wet, rare wereld leven we toch. Heren/dames wielrenners kijk wel uit, want ik rem niet voor jullie.

pmfrl uit Drachten

 

Wielrijders praat me er niet van. Toen ik nog in Buitenpost woonde is een wielrijder bij de sportvelden voor een auto gekomen en overleden.
Hij reed zo vanuit de oprit naar de sportvelden de rijbaan voor auto's op met het voorgaande resultaat tot gevolg.
Drie dagen later reden vanaf dezelfde plek bijna twee wielrenners bij mijn auto op toen ik daar reed.
Die dachten ook dat ze de hele wereld bezaten en de weg voor hen was terwijl daar een fietspad aanwezig is. Gekken zijn het.

thefox uit Doodstil

 

wielrijders moeten hun mentaliteit veranderen en gewoon meedoen met het verkeer ipv denken dat alles voor hun moet wijken.

hyper7 uit Hurdegaryp

 

Ten eerste veel sterkte en een goed herstel voor alle betrokkenen.

In de tekst staat;
De Ongevallendienst van de politie Noord-Nederland heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht.

Het wijsvingertje is door de politie nog niet genoemd. Wat een ondoordachte en bekrompen reageer opmerkingen bij dit artikel.

Over 1 kam scheren heet dat.

Ja pmfrl uit Drachten, rare wereld leven we toch. Wat een lachertje met de directe opmerking van jouw daar op volgend.Te triest.

pidozwa uit de Westereen

 

Oprotten met die racefietsers! Laat ze naar het circuit van Assen gaan!

driepinter uit Buitenpost

 

Ik hoop dat het slachtoffer het goed maakt. Ik begrijp dat het niet de schuld van de wielrenners was? Wat moeten driepinter, hyper7, thefox, pmfrl, bastaardje, devil, wobor, jesse en nog een aantal anderen die ik eerder al noemde zich schamen!

fugelfrije uit Burgum

 

Oprotten met die racefietsers! Laat ze naar het circuit van Assen gaan!

driepinter uit Buitenpost

 

Wat er gebeurd is met deze vrouw is erg de schuld geven aan de wielrenners vind ik nog erger en nog erger vindt ik de reacties van de meeste die wilden reageren .Hoe vaak zie je niet de zelfs de ouderen over een voetpad fietsen en zeg je er wat van dan krijg je van die kinderachtige smoesjes .
Zelf fiets ik ook en met plezier soms gaat mijn hondje mee zit in de mand voorop. als je dan achterom wilt kijken dan gebeurd het vaak dat je uitwijkt .Nu heb ik aan het stuur een spiegel bevestigd en nu zie je als er een fiets of een brommer aan komt .Dus mensen denk eerst even na wat je schrijft en als dat niet lukt neem een cursus .
Ik ben het erg eens met fugelfrije
Mensen veel suc6

fryzin uit drachten

 

En ze gebruiken ook allemaal doping!

tseardpils uit Hurdegaryp

 

Als je 50km p/u fietst hoor je niet op een fietspad thuis! makkelijk zat aanpakken die onverschillige racefietsers die denken dat de weg of fietspad alleen van hun is!

driepinter uit Buitenpost

 

@aquarius en driepinter. Ik lees bij jullie reacties snelheden van respectievelijk 40 tot 60 km en 50 km per uur. Hahaha, als je dat als hobbywielrenner(en dat zijn de meesten) voorelkaar krijgt dan heeft de tour de France er nogal wat nieuwe concurrentie bij.
BTW ik lees trouwens niets over enige snelheid in de tekst. Ook deze opmerking is weer uit de lucht gegerepen. Of te wel, en dat zal jullie sportieve bezigheid zijn,KROEGPRAAT.

reageerder uit de Westereen

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan