21.7 °C

Staatsbosbeheer verscherpt toezicht

Publicatie: 19 jan 2012, 15.40

 

REACTIES

in smallingerland is illegaal storten niet nodig
hier kost het nl niets op de overslag Voor particulier !!! gratis dus

diuwer uit Boornbergum

 

tuurlijk lekker niks doen aan die ATB's, hoezo geen overlast.

Stapelidioot wordt ik ervan. Zowel in het bos bij Trimunt als de bossen bij Bakkeveen worden de paden volledig vernield door die k-fietsen en de eigenaren van knollen, nog afgezien van de enorme hopen paardenstront die je overal vindt.

Als ze geen actie ondernemen dan moeten we zelf maar eens wat spijkermatjes laten rondslingeren.

Stel je voor ook dat je als boswachter ook nog de confrotatie zou moeten aangaan, nee hoor lekker van 9 tot 5 in de door ons gesubsidieerde vergaderhokken blijven zitten, zucht....

pman uit grinser pein

 

Als staatsbosbeheer nou even met alle gemeenten de afspraak maakt ,dat de burgers alles gratis naar het stort mogen brengen ,dan zijn de grootste problemen wel opgelost

Neem maar een voorbeeld aan onze gemeente tytsjerksteradiel

En zij zullen de vervuilers wel opsporen ,laat mij niet lachen,ga toch koffie drinken

eksteroog uit Eastermar

 

Boswachter Jeffrey Huizenga: “Iedereen is welkom in onze natuurterreinen en we streven naar volledige openstelling. Nou !!!, daar gaat het om bij het gratis inleveren van afval, GRATIS. In Opsterland moet men 20 km rijden, geen netje boete,lampje wat het niet doet van de kar van buurman, boete....Dus daar wordt illegaal gestort. Hoort niet natuurlijk, maar... Dus gemeente, ruime openingstijden milleustraat, gratis, en dan hoeft de boswachter alleen te letten op illigale jagers....en.

brink uit drachten

 

Ach die huizenga is vast ook zo iemand die bij staatsbosbeheer werkt via een vriendje!! Wie geen connecties heeft binnen deze organisatie zal er moeilijk aan de bak komen. Klote gesloten organisatie van figuren die eigenlijk geen zak willen doen!! Elkaar de hand een beetje boven het hoofd houden daar zijn ze grotendeels in.

bock uit knibbeltsjebrege

 

Dus Bock.... maak ook meer vriendjes, krijg je misschien ook zo'n mooie functie!

johnny2000 uit Drachten

 

Gaan ze die homo ontmoetingsplekken dan nu ook eens aanpakken rond het Lauwersmeergebied? Meerdere malen heb ik hierover een klacht ingediend bij Staatsbosbeheer maar het begrip om hier iets aan doen moet bij hun nog uitgevonden worden.Vooral mensen met honden wegsturen Staatsbosbeheer dat kunnen jullie wel,dit terwijl 20 meter verderop in de bosjes zichtbaar mannen aan het "werk" zijn en jullie de andere kant opkijken. En het gaat hier niet meer om een enkel stelletje.

jdejonge uit Uithuizen

 

Diuwer,

Gratis is relatief. Je hoeft misschien bij het stort niets te betalen, maar dat wordt wel verekend met gemeentelijke belastingen.

Dat systeem is alleen niet eerlijk tegenover mensen die geen gebruik hoeven te maken van het stort. Die betalen er dan wel voor. 'De vervuiler / gebruiker betaalt' is een veel eerlijker systeem.


Pman,

Ik ben zelf geen atb'er en ik kan mij vergissen, maar voor zo ver ik weet mogen atb'ers in het bos van Trimunt en Bakkeveen gewoon op de onverharde wegen komen. En dan is het gewoon een geval van geven en nemen. Iedereen dient rekening mnet elkaar te houden.

Maar zoals ik al zei, ik kan mij vergissen.

Overigens verniel jij de onverharde paden ook door er overheen te lopen. Atb'ers laten enkel een ander spoor achter. En beide keren herstelt de natuur het uit zichzelf weer. De ene keer duurt het alleen wat langer dan de andere keer.

jdejonge uit Leeuwarden

 

@pman Stel je voor ook dat je als boswachter ook nog de confrotatie zou moeten aangaan, nee hoor lekker van 9 tot 5 in de door ons gesubsidieerde vergaderhokken blijven zitten, zucht.... En dat zou jij kunnen weten, toevallig doet Staatsbosbeheer goed werk, als die er niet zouden zijn zou jij dan de rommel op willen ruimen? En wie moet het onderhoud dan doen? En confronteren doen ze bij Staatsbosbeheer heus wel!!

annie72 uit Dokkum

 

@pman, get a life. ik mtb daar ook regelmatig. gewoon fatsoensnormen hanteren.

keimpe112 uit Drachten

 

@jdejonge uit Uithuizen wat ze daar doen in het struikgewas is ook natuur en geen milieudelict .
Maar goed het is even schrikken natuurlijk .

aquarius uit Kollumerzwaag

 

@aquarius,
Probeer maar eens te wildplassen, heb je gelijk een dikke prent. Nu blijkt dat daar een mannelijke prostituee actief is waar het een komen en gaan is van klanten.Loop jij hier maar eens langs met je kinderen. Noem jij dit normaal?

jdejonge uit Uithuizen

 

Als je al weet dat daar een ontmoetingsplek is ,dit gewoon vermijden lijkt me.
Dit blijf je houden zolang de homoseksualiteit niet geaccepteerd word .
Had het liever ook anders gezien maar helaas .

aquarius uit Kollumerzwaag

 

@aquarius,
Dit heeft niets met acceptatie te maken. Als jij door de bossen loopt met je kinderen en je ziet dat diverse mannen het openlijk met elkaar doen en wat niet incidenteel is toch simpelweg te erg voor woorden.Nu ben ik een vogelspotter die met regelmaat gebruikt maakt van de uitkijkheuvel bij het Lauwersmeer. Hier loopt maar één weg naartoe en kun je het helaas niet mijden. Staatsbosbeheer kunnen deze mannen ook een plek aanwijzen waar geen dagrecreanten/natuurliefhebbers komen. Notabene staat er een camping naast waarvan diverse kampeerders hierdoor vertrokken zijn.

jdejonge uit Uithuizen

 

Het is de eerste keer dat ik dit hoor dat ook daar een afwerkplaats is voor homo's ,de groene ster bij Leeuwarden wist ik wel.
Ik denk dat op vele natuurgebieden deze ergernis plaatsvinden .
Maar zoals u het zegt ,gewoon dat Staatsbosbeheer ook hen een plaats toewijzen ,buiten de toeristen zone en vogel spotters .
Een camping vind ik al erg daar in dat mooie natuurgebied.

aquarius uit Kollumerzwaag

 

Jdejonge,

Het ligt er aan wat je onder 'met elkaar doen' verstaat.

Sommige mensen verstaan zoenen daar ook onder. En dat is gewoon toegestaan.

Als je daarmee specifiek op geslachtsgemeenschap doelt, dan moet je de politie bellen. Dat valt onder onzedelijk gedrag en is verboden.

aquarius uit Leeuwarden

 

@bekende,
We hebben het hier over pure sex. Heb de politie én staatsbosbeheer gebeld maar de politie heeft volgens eigen zeggen ruim 45 minuten nodig om naar die uithoek te komen. Bij staatsbosbeheer kreeg ik te horen; "bel de politie maar, wat moeten wij daar aan doen? en trouwens wij werken tot 17.00 uur".

jdejonge uit Uithuizen

 

@keimpe112

jij bent precies een mooi voorbeeld denk ik van hoe het kan en hoe je met fatsoensnormen omgaat. Ongetwijfeld weet je dat er slechts 1 verhard fietspad en 1 ruiterpad is door het bos waar je op mag fietsen. Bij de ingang van alle paden van het bos staat dat fietsen en paardrijden op alle andere paden is verboden. Regelmatig wordt ik bijna omver gesjeest door hufters op hun fietsjes (jij dus niet omdat je fatsoensnormen hebt) die of analfabeet zijn of het gewoon geen ruk interesseert dat ze illegaal door het bos crossen.
En daarmee zeker als het nat is de paden onbegaanbaar maken voor de wandelaars.

pman uit Opende

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan