10.9 °C

Jonge brandstichters gepakt in Drachten

Publicatie: 15 jan 2012, 13.07

 

REACTIES

De opvoeding is weer ver te zoeken.
De ouders samen met de kinderen een cursus laten volgen op eigen kosten hoe voed ik mijn kind op.
Want anders worden dit allemaal crimineeltjes.
Bij herhaling de stok erover leren ze het vanzelf een keer af.

hakkeplof uit Terwispel

 

mijn kind doet zoiets NOOIT hoor ;)

kuchel uit Noardburgum

 

Bovenstaanden werken bij de politie en waren bij het verhoor zeker?

pmfrl uit Drachten

 

@hakkeplof,
Misschien dat jij zo'n braaf kereltje was dat alles deed wat je ouders je opdroegen, maar menig kinderen hebben op die leeftijd wel eens iets gedaan wat tegen de regels is. Ondanks dat ze een goede opvoeding krijgen. Natuurlijk zijn kinderen die een slechte opvoeding hebben gehad meer vatbaar voor zulke praktijken. Desondanks maakt dit de brandstichting er niet minder om. Ik wil alleen zeggen dat ik het een beetje uit de hoogte gesproken vind hoe jij deze kinderen en hun ouders direct in een hokje zet.

hin uit Ureterp

 

Tuurlyk ha ik ek eartyds gewol ris wat dien wat net troch de beugel koe , mar een skoale ynne fik sette is dochs wat oars,@hin as een kweajongesstreek.

eiber uit Tytsjerk

 

Kinderen van die leeftijd spelen nu eenmaal met vuur en kunnen niet altijd de gevolgens overzien! Nee, ik wil het niet goedpraten, maar het zijn nog geen criminelen en je kunt niet altijd de ouders de schuld geven. Ik ga ervan uit dat de opvoeders wel passend zullen straffen, zodat herhaling hopelijk niet weer voorkomt!
Blij dat het hierbij gebleven is en complimenten aan de tipgever/geefster!

chrisdv uit Boelenslaan

 

Ik voorzie voor deze jongens een glansrijke (lees criminele) carrière...

bushman uit Drachten

 

Kindergedrag is nooit te voorspellen. Daar heeft de opvoeding door de ouders weinig mee te maken.
Maar de jongen van 16(!) is oud genoeg om te constateren dat brandstichting valt onder "crimineel gedrag".

drachtern uit Drachten

 

Ja wat zou een passende straf zijn chrisdv uit Boelenslaan, huisarrest,geen computerspelletjes zeg het maar.

aquarius uit Kollumerzwaag

 

is elke week raak daar pak ze maar goed aan!!

boskabouter uit Drachten

 

Al is de opvoeding nog zo goed! De kroost kan ooit onbezonnen worden beïnvloed?

zx10 uit Twijzelerheide

 

Sommige mensen weten het zo goed waaronder HAKKEPLOF,deze weet echt niet waar hij of zij over praat het is direct al oordelen,zwak,onze zoon was hierbij,hij was met een groepje en zag enkele jongens met vuur bij de school,hij zei hou hier mee op en ging weg,hij vertrouwde dit toch niet en ging terug om het te blussen,toen kwam de politie en nam ze mee,onze zoon zei tegen ons het heeft toch geen zin om weg te lopen want ik heb niets gedaan,hij is verhoord op het bureau en aan geklaagd voor medeplichtigheid,ik ben trots op mijn zoon dat hij dit gedaan heeft,en dan wat over opvoeding,ik denk dat dit al genoeg zegt,en anders zal ik jou een cursus geven over vooroordelen

twho uit Drachten

 

twho? jaja,wat had jouw zoontje in het donker buiten te zoeken? ( 12 of 13 lees ik)ook nooit gedacht dat een kind van zijn leeftijd ook andere mensen in donker tegen kan komen? die andere bedoelingen hebben dan dit? Ik zou maar betere regels hanteren voor het te laat is,en daar ben JIJ verantwoordelijk voor als ouder.Het is tegenwoordig in deze wereld NIET meer vertrouwd om kinderen in het donker buiten te laten spelen.Hebben ze geen nintendo wii ofzo? of een nintendo ds?.Zou maar eens investeren in die dingen voor hun en jouw veiligheid.Ik heb gesproken!

edward uit Eastermar

 

Weet jij wel hoe vroeg of laat dit gebeurd is,ik heb gesproken

twho uit Drachten

 

Zo jong , en dan al verrot !!

thruxton uit Drogeham

 

@Edward:een DS voorkomt crimineel gedrag????? Oplossing om brandstichting, diefstal, etc te voorkomen: Geef alle kids in Nederland een DS!! Nu hopen dat de overheid dit leest!!

Kinderen horen buiten te spelen en doen nu eenmaal onvoorspelbare dingen. Ik heb zelf kids en probeer ze goed op te voeden, maar ik durf niet te beloven dat ze later geen kattekwaad/stomme dingen uit zullen halen. Kortom alles meteen op de ouders te schuiven is een beetje kortzichtig...

Ik denk dat een gepaste straf voor deze knapen uit Drachten/ Beetsterzwaag niet verkeerd is, laten ze 1 of meer dagen meelopen in een brandwondencentrum. Wedden dat de fascinatie voor vuur dan wel dooft??

fratsel uit Surhuisterveen

 

Laat de kinderbescherming maar op de hoogte gebracht worden. Dan leren ze het wel af. Komen die ook weer in een (goed) daglicht te staan hihi en anders maar een week naar de castro castro hihi
Vervelende jeugd van tegenwoordig jakkes man de jeugd neemt de wereld zowat over is het geen vernieling dan wel wat anders

roodstaart uit Augustinusga

 

Dit moet flink gestraft worden. Valt niet meer in de categorie kwajongens streken.

regiofri uit Drachten

 


Jong geleerd, oud gedaan ................

Het zijn niet de enige pyromanen in Drachten.

wijzer uit Feanwâlden

 

Hebben ze een slechte ervaring gehad op die school, dat ze zich nu moeten wreken? Kinderen van die leeftijd weten heus wel wat wel en niet mag en als ze zo graag met vuur willen spelen, steek dan wat anders in brand, waarbij je geen schade aan anderen berokkend.

jantsjepantsje uit Drachten

 

Lachuh man al die orthopedagogen hier :)

Ik heb vroeger ook welke zulke fratsen uitgehaald, toch ben ik nou een goed mens.

Op die leeftijd zijn kinderen nog niet in staat om alle mogelijke gevolgen te overzien, dat komt vanzelf!

apartuhsiepel uit Drachten

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan