11 °C

Inzet extra ambulance bij Dokkum

Publicatie: 9 dec 2011, 0.00

 

REACTIES

gvd en nu met zn allen bij dr friesland weg deze maand nog

bas uit Dokkum

 

Ze zetten gewoon door zodat de kamer er niks meer over kan zeggen. Dat wordt gips zetten in de ambu en bevallingen enz.

meletaw uit Driezum

 

Wie bepaalt welke zorg ik nodig heb
een daar voor opgeleide arts
of een zorgverzekeraar die aleen maar in zijn eigen portomone kijkt?
dit is tog te gek voor woorden......

koss uit Dokkum

 

Naar het gewone volk word niet geluisterd ...Dta gevoel krijg ik....Als de hoge meneren daar bij de Friesland maar genoeg centjes verdienen daar gaat het om... Eikels !!!

vrouwtjetheelepel uit Kollumerzwaag

 

de privatisering is een feit, we betalen ons scheel.
we krijgen niks, want we hebben ook nog eens een eigen risico.

vroeger leerden we op school dat we een WELZIJNSstaat waren.collectief voor mekaar zorgden.
nu het welzijn is vervangen door welvaart zijn de rapen gaar


groetnis

vloeren uit Burgum

 

Dat is de VVD
Waar jullie op hebben gestemd

bingo uit Burgum

 

8000 mensen hebben de petitie getekend. Laten we nu maar eens met 8000 mensen geen ziektekosten betalen. Dat is 8000 keer gemiddeld €110, dat is meer als 8 ton per maand.

juist!

juist uit Damwâld

 

Inderdaad vrouwtjetheelepel, er word niet geluisterd, vooral niet door de Sionsberg. Wat hebben die gedaan met alle klachten, waarschuwingen en opgelegde maatregelen?! NIETS! Wie niet horen wil moet voelen, helaas word de bevolking nu de dupe van hun wanbeleid. Ik zeg: iedereen eruit, allemaal nieuw personeel, ook de directie. Als het personeel zo goed is als men zegt, hebben ze zomaar weer werk.
Overigens hoorde ik op de radio dat er veel meer maatregelen komen, bepaalde operaties worden nog maar in enkele ziekenhuizen gedaan. Je moet dus straks voor de ene kwaal naar Heerenveen, voor een andere kwaal naar Drachten of zo. Of je word wel behandeld in je "eigen" ziekenhuis, maar voor de operatie die daar bij hoort moet je naar een ander ziekenhuis. Met andere artsen denk ik. Handig... Vooral voor ouderen, die zelf niet meer autorijden, of mensen die geen auto hebben, wat straks vaker voorkomt met deze crisis.

waldnetfan uit Engwierum

 

Waar zitten jullie nou over te lullen,dit ziekenhuis heeft zich al jaren niet aan de regels gehouden,dan zijn dit nu pas na jaren de konsekwenties

Het bestuur had beter op de Inspectie voor de Gezondheidszorg moeten inspelen

Daar kunnen U en ik en Zorgverzekeraar de Friesland niks aan veranderen .

eksteroog uit Eastermar

 

De Friesland heeft nu zijn zin...nu hoop ik dat al die gezinnen die david88 bij elkaar had geregeld hun verzekering gaan opzeggen!!!!! dat zou dan ook al minimaal 8000 euro per maand minder zijn voor de Friesland!!!!!!! Stelletje eikels....

hilda18 uit Burgum

 

waldnetfan uit Engwierum: Hier sla jij de spijker op zijn kop met het schrijven van u. Maar Nederlanders zijn over het algemee een zeur volkje. Het gaat of over de agenten, die boetes geven, of de zorg waar ze even verder voor moeten rijden, of het is weer iets anders. Denk eens aan de mensen in Afrika die 2 dagen moeten lopen om bij de dokter te komen om van een ziekenhuis maar niet te praten. En vooral hier in Friesland en dan met name in de walden is het zeuren een hoog gebeuren, zo ook het beschimpen van agenten/mensen. Wie bepaalt waar welke zorg word gegeven. Wil jij de zorg in Dokkum, dan volledig zelf betalen, eens kijken hoevel er dan nog overblijven.

dappered uit Heerenveen

 

De Nederlandse staat is verantwoordelijke voor de zorg in Nederland. Zij heeft dit uitbesteed aan zorgverzekeraars om de uitvoering te regelen. Zo is er bijvoorbeeld een wet op de aanrijdtijd. Ik begrijp dat er raketaangedreven ambulances komen om toch aan de aanrijtijd vanuit Dokkum te kunnen voldoen. Boven Dokkum ????? Daar wonen provincialen; die worden niet gemist. Het waren volgens Wilders en het CDA toch al geen echte Nederlanders

abram uit Dokkum

 

Lang leven de Liberalisering dat alles kapot mag gaan wat door het socialisme is verworven !
Omdat er maar een wet geld en dat is het recht van de sterkten .
Gelooft u het nog......

aquarius uit Kollumerzwaag

 

Wat zeiken jullie toch!! ga klagen bij de Sionsberg!!! Zij hebben dit veroorzaakt. Niet de zorgverzekeraar.

boukea uit Drachten

 

nee boukea de Friesland bepaalt wat er met alle ziekenhuizen in Friesland gebeurd...let maar op dit is nog maar het begin....

hilda18 uit Burgum

 

Ik weet niet hoeveel van die 8000 mensen bij 'De Friesland' verzekerd zijn, maar als al deze mensen nou ineens dreigen hun verzekering op te zeggen en over te stappen, dan piepen ze wel anders...

mano uit Dokkum

 

mano uit Dokkum: lees nu eens terug wat u hebt geschreven. Ga dan eens onderzoeken, hoeveel zorgverzekeraars er zijn. Als je het hebt onderzocht, kom je tot een conclusie, Wij hebben maar 4 zorgverzekeraars en de rest is gewoon een kindje van de grote, zoals De Friesland een dochter/kind is van Achmea. Denk jij nu werkelijk dat de verzekeraars hier wakker van liggen. Neen jullie moeten klagen bij diegen die het veroorzaakt hebben, De Talma Sionberg met hun duur betaald dir die de klachten niet serieus nemen. Ik denk dat het de Friesland wel aan het hart gaat dat dit gerommel daar is en dat de grote spelers die het veroorzaakt hebben buitenspel blijven en de kleine jongen mag weer op da barikaden.

dappered uit Heerenveen

 

dat ben ik met mano eens maar ik denk dat heel veel mensen dat niet durven/doen....

hilda18 uit Burgum

 

Dit heet ze democratie in Nederland.
Je mag je mening geven, that's all.

atheist uit Dokkum

 

Wist u dat zorgverzekeraar deFriesland voor slechts 1 km in een ambulance maar liefst €1500,- in rekening breng.Het wordt 1e hulp verlenen in de ambu.
Nou hoe moet het dan.
Bijv. mijn zoontje valt en heeft een flinke gat in het hoofd.Hij bloed behoorlijk.
Ik mag geen ambulance bellen.
Waar moet ik heen?
Drachten of Leeuwarden?
Drachten duurt langer dan Leeuwarden.
Ok dan wordt het Leeuwarden.
We zitten in de spits, het schiet niet op en dan gaat de brug open.Hij raast nog steeds en het bloed ook nog steeds als een rund.
Wat voor aanrijtijd hebben wij?
Als de ambulance zou hebben moeten rijden kunnen die door rood stoplicht en de brug wordt dichtgehouden.

Geef daar maar eens antwoord op? De Friesland!!!!

meletaw uit Driezum

 

meletaw uit Driezum: Het is altijd maar weer kijken naar het IKje. Kijken naar het geheel is beter. Wat dacht jij van een kind in Afrika, zou die nooi vallen en een gat in zijn hoofd kunnen hebben. Nee hie in Nederland is het zo: zodra je binnen komt moeten er gelijk 30 artsen klaar staan voor een pijntje in het hoofd. Hier mag een mens niet meer ziek zijn. En anderen die iets hebben dat veel erger is... ja die moeten maar wachten, want het IKje is zo belangrijk, ik ik ik. wat dacht jij nu eens van wij wij wij, of iedereen. En dat er 1500 euro word betaald.. dat is vast gesteld door de zorgautoriteiten niet door de friesland. en dit is pressies waar hyaten zitten, of gebeurt er ook iets voor de deur ziekenhuis, er moet een ambu komen, dit is zorg verspilling, net zoals wij in Ned consumtieve gebruikers kennen. Altijd maar ziek en de dokter, kan echt nooit iets vinden en de friesland..betalen maar.

dappered uit Heerenveen

 

WAT CZ LANGZAAM DOET DAT DOET DE FRIESLAND IN EEN KEER.

woon je in anjum dan mag je voor een maag operatie naar sneek.
woon je in sneek dan mag je voor een beenbreuk naar dokkum.

JA IEDEREEN OPZEGGEN BIJ DE FRIESLAND hahaha.
2 ZEGGEN OP DE REST BLIJFT ZITTEN!!!!!!!!

stel zielige figuren zijn het die nu praten over opzeggen.

oldmen uit Leeuwarden

 

dappered@ jij hebt gemakkelijk praten he jullie hebben de tsjongerschans die kunnen ze ook wel opdoeken je bent van Heerenveen ook in mum van tijd in leeuwarden! ook sommige reacties over dit onderwerp uit leeuwarden vind ik bedenkelijk. je kunt gemakkelijk oordelen als het jezelf niet aan gaat! het gaat om ONS ZIEKENHUIS! en het is ONZE REGIO waar dit alles zich afspeeld. het gaat om de gezondheidszorg van onze mensen hier onze kinderen onze ouderen! enz.

bas uit Dokkum

 

Zoals al eerder opgemerkt. De Nederlandse Staat is verantwoordelijk voor de medische voorzieningen in dit land. Er is zoiets als een wettelijke aanrijdtijd. Zelfs op een mooie dag zonder files is het al niet eens mogelijk om hier aan te voldoen vanuit Dokkum. Vanuit bijvoorbeeld Anjum is dus geheel niet mogelijk. Er wordt hier zonder scrupules gespeeld met mensenlevens. Zou het niet veel handiger zijn als er een rechtzaak tegen de Nederlandse Staat zou worden aangespannen of de Ombudsman ?

Het is duidelijk dat er binnen de Directiekamers van Achmea (bijv de Friesland, Kiemer etc.) zich niemand stoort aan dit feit. Bovendien moet de nieuwe directrice van "de Friesland" (om haar kerstbonus binnen te halen) laten zien dat ze harde beslissingen (over onze ruggen) durft te nemen.

Voor diegenen die nu lachen vanuit de ziekenhuizen in Heerenveen, Drachten, en Sneek. Eind volgend jaar krijgen jullie onze krokodillentranen terug

abram uit Dokkum

 

@ Dappered Ik zou zeggen neem een enkeltje naar Afrika

En wat Meletaw zegt is alleen maar een voorbeeld. Iedereen wil het beste voor zijn/haar kind, familielid, kennis of wie dan ook. Ook u neem ik aan?

Waarom denk je dat Dokkum en omstreken zo hun best doen om dit ziekenhuis te behouden?Als het zo slecht zou zijn zoals sommigen zeggen dan
zouden wij echt niet met man en macht proberen om het ziekenhuis hier te houden.

@ Bas Ben het helemaal met je eens!

Ik ben er al verscheidene keren geopereerd (verschillende operaties) door de artsen daar en ben er altijd zorgzaam en lief verzorgt door de verpleegsters daar. Ik zou niet graag naar Fabriek A La MCL willen. Nee dank je. Wil liever als mens worden behandeld en niet als nummer!

madeliefje0408 uit Dokkum

 

@ben en madeliefje0408 Ik geef jullie helemaal gelijk.
Ik bedoelde het ook als voorbeeld.
Het zal in h. veen moeten gebeuren dan piepen ze anders als het om hun eigen kind zou gaan en naar leeuwarden moeten.
Trouwens mijn man heeft mij gevonden jaren terug in de douche. Hij moest niet later zijn anders was ik hier niet. Binnen 5 min ambu en in ziekenhuis stonden er 4 man klaar. Als ik nr leeuw. was gegaan zat ik dit niet te schrijven.Waarom lange afstanden rijden? Waarom levens op het spel zetten?Waarom betalen we zoveel? Waarom hoge eigenrisico? Dit zijn wij hier zo kwijt als de sionsberg weg gaat

meletaw uit Driezum

 

@ben en madeliefje0408 Ik geef jullie helemaal gelijk.
Ik bedoelde het ook als voorbeeld.
Het zal in h. veen moeten gebeuren dan piepen ze anders als het om hun eigen kind zou gaan en naar leeuwarden moeten.
Trouwens mijn man heeft mij gevonden jaren terug in de douche. Hij moest niet later zijn anders was ik hier niet. Binnen 5 min ambu en in ziekenhuis stonden er 4 man klaar. Als ik nr leeuw. was gegaan zat ik dit niet te schrijven.Waarom lange afstanden rijden? Waarom levens op het spel zetten?Waarom betalen we zoveel? Waarom hoge eigenrisico? Dit zijn wij hier zo kwijt als de sionsberg weg gaat

meletaw uit Driezum

 

Meer dan 40% van de inwoners van Dongeradeel, Dantumadeel en Kollumerland gaan al decennia naar ziekenhuizen elders; landelijke statische cijfers, o.a. Prismant.
Nu 8000 enthousiastelingen voor het behoud van de Sionsberg!
Kun je voor zoveel mensen een ziekenhuis openhouden??

pehajeveha uit Wâlterswâld

 

Meer dan 8000 online petities en dan nog de schriftelijke handtekeningacties niet meegerekend. En wat dacht je van alle kinderen die ieder gezin telt. Ook die tellen mee. Maar zitten natuurlijk niet bij die handtekeningen.

madeliefje0408 uit Dokkum

 

Ik heb de petitie getekend digitaal,ik zal t ook nog even voor m,n gezinsleden doen.Ik ben blij met dokkum onze hele fam is er altijd goed behandeld helemaal geen klachten.Ik zou niet graag naar t mcl willen daar ben je een nr in de sionsberg ben je nog een mens.

digital uit De Westereen

 

Dan nog:
Adhaerentie Sionsberg ongeveer 55.000.
Voor de helft van dit aantal kun je geen ziekenhuis exploiteren.
Oorzaken van de uitloop:
Voornamelijk de wens van de inwoners zelf en het verwijsgedrag van de huisartsen.

pehajeveha uit Wâlterswâld

 

dit word allemaal veroorzaakt door de nieuwe zorgwet die in 2006 is ingevoerd .hierna zijn de premies jaarlijks gestegen en is het basispaket uitgekleed.Verzekeringen hebben het nu voor het zeggen dit zijn bedrijven die winst maken het belangrijkst vinden. de zorg zal hierdoor steeds slechter worden. zolang de rechtse partijen het voor het zeggen hebben zal dit niet veranderen de mensen die rechts steeds weer aan een meerderheid helpen zijn verantwoordelijk voor dit beleid Deze regering komt allen op voor de belangen van de grote bedrijven en de teveelverdienersesper uit damwald

 

Ja WAAROM geen ZIEKHUIS naast IEDERE huis. Elk een een eigen DOKTER en daarbovenop de gehele RITS met specialisten. Wat maakt het ook uit.

dappered uit Heerenveen

 

als je niets beters hebt te melden dappered zou het je sieren om je waffel dicht te houden.

bas uit Dokkum

 

Dit heet nu democratie. Naar de gewone man wordt niet geluisterd. Met veel moeite is er in de vijftiger jaren een ziekenhuis gekomen. We kochten huis aan huis, lucifers van het ziekenhuis.Nu kan bijna alles opdoeken, als het aan de Friesland-Achmea ligt.Moeten wij dat nemen?.

fontana uit Dokkum

 

fontana uit Dokkum: Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee het is niet De Fiesland....Het zijn de Sionbergtwisten die hun zelf de das omdoen. Als men daar DIRCET had ingegrepen(wat een goed directie siert)dan was het niet zover gekomen. Laat die nieuwe kerel er eerst maar eens naar kijken wat er nog te redden valt.

dappered uit Heerenveen

 

Ingrijpende veranderingen

De Friesland Zorgverzekeraar vindt de maatregelen ingrijpend, maar ziet in dat ze noodzakelijk zijn. Het is van groot belang dat de ziekenhuiszorg voor de regio kwalitatief goed is en bereikbaar en betaalbaar blijft. Dankzij de maatregelen die worden genomen is de ziekenhuiszorg in het gebied voor de toekomst veilig gesteld en dat is zeer belangrijk. Wij hebben een groot aantal verzekerden in deze regio en we ondersteunen de maatregelen dan ook die worden genomen. Wij zullen actief meewerken om goede samenwerkingsvormen tussen De Sionsberg en andere partners tot stand te brengen.

Onderzoek en volumenorm

Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat De Sionsberg als ziekenhuis in een relatief dunbevolkt gebied te klein is om te blijven voldoen aan alle minimale volumenormen, terwijl het ook financieel niet mogelijk is om op termijn alle zorg-activiteiten zelfstandig in stand te houden. Het zou tot een miljoenen verlies gaan lijden, met alle gevolg

gerrie uit Damwâld

 

dappered weet het weer beter.

fontana uit Dokkum

 

@gerrie, Krijgen wij ook reiskosten en reistijd vergoeding van de Friesland ? Zo krijgen we nog meer leegloop in het Noordoosten van Fryslan, of moeten we met z'n allen naar UNIVE ?.

hindrik50 uit Ternaard

 

@fontana ik heb ook gehoord dat de directie waarschuwingen hadden gekregen maar er niks mee hebben gedaan. Interne bron heeft dit verteld

meletaw uit Driezum

 

Wordt hier de centrale as voor aangelegd. Weggegooid geld. Mensen gaan vertrekken uit noord-Oost Friesland.

Nu wordt je niet gelijk meer geholpen als je naar het MCL gaat. En ook voor accute zorg zijn er velen voor u. Wanneer is het accuut!!!! Niet als iemand onderweg is overleden in ieder geval!!!!

atheist uit Dokkum

 

Vervolg van m`n vorige bericht:
van dien.

Opties

Doorgaan op de huidige weg was geen optie, omdat op termijn de continuïteit van het ziekenhuis en van de zorg niet te garanderen viel. Sluiting evenmin, omdat dan de doelstelling om de ziekenhuiszorg in de regio voor de toekomst veilig te stellen niet zou worden gehaald. De nu gekozen optie is de beste in het licht van genoemde doelstellingen. DFZ onderschrijft dat.

Deze mail kreeg ik van "de friesland"

gerrie uit Damwâld

 

Homan zal wel zien.

fontana uit Dokkum

 

8000 mensen ??????????????????? laat eerst alle niet betalers voor de zorgpremie maar betalen, zijn er zeker meer dan 8000 en dit al jaren lang. moet ook bij zeggen is ook bepaalde groep en zijn zeker ook waldnetgangers bij.
wie de schoen past ...........

chemicomoeloos uit dewestereen

 

Nog even op het verhaal van Dapperedodo te reageren: In Afrika 2 dagen lopen om bij een arts te komen? maak dan 2.50 over naar een hulporganisatie, kunnen ze voor dat geld een zweepje kopen. Dan lopen ze het wel binnen een halve dag ;-)

catweazle uit 't Lage van de weg

 

oldmen uit leeuwarden woont naast ziekenhuis en heeft ziekenfonds gratis ps zoek een hobby man

david88 uit Kollumerzwaag

 

Dappered: Wordt er noet meer gebeden?

marshall uit De Westereen

 

dappered je bent weer aardig op de tekst
je weet het aardig beter
en je bent al jaren werkloos en gedeeltelijk gehandicapt
heb jij als proletarische bijstandtrekker recht van spreken?
je teert al jaren op de inkomsten van het werkend volk
als je zo slim en betweterig bent waarom doe je niks met dat gegeven
help de samenleving en ga aan het werk
en als je zo christelijk bent dan ga je bidden voor de mensen die hun baan verliezen
en niet iedereen die in het ziekenhuis werkt afzeiken
als krappel de directeur zijn werk niet naar behoren doet wil niets zeggen dat de rest slecht is
als jij wil kun jij ook een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij
dus slappered positief denken en bidden .....
je bent toch niet in de sionsberg gehandicapt geraakt toch?
en als het zo was was het toch de wil van god?
je bid voor de gemiddelde crimineel en een ziekenhuis met gedreven personeel brand je tot de grond af?
dat kan een gezond mens niet rijmen?

pft uit westereen

 

meletaw uit Driezum ,jij vindt de afstand naar leeuwarden te ver ,maar stel nou,jij gaat op vakantie naar Frankrijk,maak jij je dan ook zo druk,waar het dichts bijzijnde ziekenhuis is,nou ik dacht het niet ,dus wat dat betreft,ben ik het met dappered eens.

eksteroog uit Eastermar

 

dappered uit Heerenveen.

eerst overal voor bidden en nu zo?
doe even normaal. ga nu voor je zelf bidden en anders niet weer over geloof praten. het gaat zo te koste van andere gelovigen en mensen die dit ziekenhuis nodig hebben er valt genoeg ergens anders op bezuinigd te worden niet telkens op de zwakte der mens.

o ja amen.

cimdokkum uit dokkum

 

Vervolg van m`n vorige bericht:
van dien.

Opties

Doorgaan op de huidige weg was geen optie, omdat op termijn de continuïteit van het ziekenhuis en van de zorg niet te garanderen viel. Sluiting evenmin, omdat dan de doelstelling om de ziekenhuiszorg in de regio voor de toekomst veilig te stellen niet zou worden gehaald. De nu gekozen optie is de beste in het licht van genoemde doelstellingen. DFZ onderschrijft dat.

Deze mail kreeg ik van "de friesland"

gerrie uit Damwâld

 

de directeur psychiater christian krappel kan het niks schelen dat het ziekenhuis opgedoekt wordt hij heeft toch een privé kliniek op curaçao hij verdient zijn geld wel en als het misloopt dan is hij zo verdwenen en ach ja de friesland die heeft toch zoon 20 miljard euro ziekenhuis meer of minder ach het maakt voor hen niks uit ik zeg boycot de friesland!

albeer1 uit walden

 

zeg je verzekering bij de Frieslamd op ook als je dat niet wilt je krijgt dan binnen een dag bericht datje 8% korting krijgt als je weer terug komt.

esper uit Damwâld

 

@esper zit al niet meer bij de friesland ik heb ze al geboycot

albeer1 uit walden

 

De Friesland laat iedereen wel protesteren en doet de onderhandelingen wel eind jan
als iedereen weer klant is van de friesland
alleen opzeggen helpt
ik vond de friesland achmea 5 jaar geleden al slecht,
het heeft niks meer met de friesland meer te maken
maar dat DE friesland dit kan doen is omdat jullie klootjesvolk voor de friesland betalen die dit kan realiseren
DE FRIESLAND IS ACHMEA DUS GEEN FRIESLAND EN HEEFT GEEN BAND MET FRIESLAND
hoor maar op de radio hoe ze reclame maken
pffff opzeggen die hap dat helpt

pft uit westereen

 

Ik las net in de Leeuwarder Courant (Persoonlijk propaganda blad voor de Friesland en MCL) waarom het zo'n probleem is in het Noorden tussen de bewoners en de Friesland. Het lage opleidingsniveau !!!! Het schijn zo te zijn dat als je hoger opgeleid bent en je vrouw voor een borstcorrectie stuur naar LA; een vaginale correctie in Calcutta en ze glad gestreken is in Moskou dat je dan verder wilt reizen voor goede zorg. Zoiets basaals als acute zorg is dan minder belangrijk. Doodgaan is iets voor lager opgeleiden

abram uit Dokkum

 

Ik begrijp de ongerustheid. Overigens worden er in meer provincies afdelingen spoedeisende hulp gesloten. Dit heeft niets met zorgverzekeraar de Friesland te maken, maar met kwaliteit v/d zorg in een vergrijzend Nederland en een leeglopend platteland. Friesland is niet de enige provincie waar het pijn doet. Dit is nog maar het begin v/d bezuinigingen in de gezondheidszorg, er komt nog veel meer aan!

omutens uit Gelderland

 

catweazle uit 't Lage van de weg: Wat een onnozelheid. Wees dankbaar dat jij hier woont.

pft uit westereen: Lees jij je eigen eens terug. En bedenk dan, dat ik al meer als 50 jaar arbeid heb verricht. Dus jij bent een echte VVDer iedereen werken tot hij er dood bij neer valt, behalve de VVDers zelf. Want die doen aan zelfverrijking en laten armoe toen in onze welvarend land.

En dan nog even: Geloven mag niet. Bidden mag niet. Een mening hebben mag niet. Schrijven mag niet. Nu alles van dit niet mag, wat doen jullie hier dan nog.

Het is gewoon een waldenkliekje die denken dat jullie dezewereld wel even kunnen besturen. Nu als jullie dat zo graag willen, ga dan net als de Russen, de barikaden op en begin een walden oorlog. Van mij mogen jullie jezelf afscheiden.

Ik ga maar weer eens voor allen bidden voor de juiste spoor voor jullie en dat jullie weer kunnen worden opgenomen

dappered uit Heerenveen

 

@dappered, verhuis naar Israel. Daar zit jou volk!!!!

Als jij het verschil niet tussen fictie en non-fictie weet, dan heb jij hier ook geen recht van spreken.
Get a Life !!!!!!!

atheist uit Dokkum

 

Beste oOmutens uit Gelderland, Wat goede zorg is is gebaseerd op criteria die door de gezondheidsraad op basis wat de zorgverzekereraars (in dit geval Achmea of zoals u wilt de Friesland) hebben opgesteld. In het geval van Dokkum (een klein ziekenhuis) ging het erom dat de arts niet s'avonds op de afdeling was maar thuis (300 meter verderop, dus dichterbij dan een arts in het MCL). De oplossing was een arts die continue aanwezig moest zijn (dus voor een klein ziekenhuis niet te betalen). De oplossing nu is dat we dan alles maar opheffen. Om een parabel te geven. Steld u zich in voor dat we alle vrijwillige brandweren gaan opheffen omdat ze niet continue aanwezig zijn. Dan gaan we met z'n allen toekijken hoe het huis is afgebrand als de prof's uit Leeuwarden komen ? Dus kortom dit is vooropgezet beleid met als doeltelling om dit ziekenhuis af te breken. Helaas hebben we de macht aan de zorgverzeraar uit handen gegeven en onze politici ? die wassen hun handen in onschuld

abram uit Dokkum

 

Lees vandaag het ingezonden stuk van de heer Visser uit Dokkum over het wel en wee van de Sionsberg. Hij is erg deskundig over deze zaak en kan het U niet duidelijker vertellen hoe de vork in de steel zit.

fontana uit Dokkum

 

@dappered: als je je dan zo stoort aan de 'waldkliek', wat doe je hier dan nog. Sluit je computer af en start hem nooit weer op! Ik volg je verder niet, weet dus verder niets van je, en zo te zien mis ik daar ook niets aan, maar ik vermoed dat je zelf geen kinderen of geliefden hebt (oeps, kan ik me goed voorstellen na al die bagger die je op het net gooit), want dan zou je wel iets milder zijn bij de gedachte dat een geliefde het niet zou kunnen redden bij een noodgeval. Er zijn landen waar geen ziekenhuizen in de buurt zijn, in dit land zijn ze wel en we betalen met z'n allen bendes voor goede zorg, dan heb je er ook recht op. Het geeft geen pas om hier zulke reacties te plaatsen. Je hebt zelf de keuze om in Afrika mensen te gaan helpen, daar zal ik je niet in tegenhouden, maar om hier nu zo irritant te reageren is nergens voor nodig.

plakje uit cake

 

Lees het ingezonden stuk van de heer Visser in de Leeuwarder Courant van vandaag s.v.p. over de Sionsberg in Dokkum.
U kunt nu nog veranderen van zorgverzekeraar!!!

fontana uit Dokkum

 

Ik kom net van de Zijl uit Dokkum. Overweldigend. Duizenden en duizenden mensen. Uit Dongeradeel, Dantumadeel, Achtkarspelen ik zag zelfs mensen van de eilanden. Er was een petitie met meer dan 20.000 handtekeningen !!!

In een werkende democratie zou dit toch moeten werken ??

Het is positief nieuws over de Sionsberg dus het zal wel een klein kadertje worden op pagina 6 van de Leeuwarder Courant. Eigenlijk is het fantastisch dat dankzij de nieuwe media als waldnet, twitter etc. mensen zelf de waarheid kunnen opzoeken en niet afhankelijk zijn van het door zorgverzekeraar de Friesland gekochte nieuws in de LC

abram uit Dokkum

 

Beste abram uit Dokkum,daar ben ik ook bang voor. Het zal eindigen met de algehele sluiting van de Sionsberg, want dat kun je straks toch geen ziekenhuis meer noemen? Dan is er meteen een reden om het te sluiten. Het is trouwens ook al heel moeilijk huisartsen voor het platteland te vinden. Het komt de leefbaarheid van NO-Friesland allemaal niet ten goede. Die was al niet goed en door de bevolkingskrimp wordt het nog versterkt. Het kan alleen maar verzacht worden door extra geld voor de krimpgebieden beschikbaar te stellen. En dat zal niet gebeuren, want deze gebieden zijn economisch niet belangrijk genoeg. Ik vind het heel erg jammer voor de streek waar ik ben opgegroeid, maar ik ben bang dit nog maar het begin is.

omutens uit Gelderland

 

Beste Omutens, ik begrijp waar je heen wilt maar deel in dit geval niet je mening. Het is de toon die de muziek maakt. Bijvoorbeeld: In vroeger dagen was men als zeeman bang voor het feit dat als er een vrouw aan boord zou zijn dat dan het schip gedoemd was te zinken. Want dit was de goden ongewillig. Het gekke was dat dit soort problemen alleen optrad als de vrouw in kwestie ontdekt werd. De beroemde self forfilling propjecy. Als we de handdoek in de hoek gooien dan verdoemen we inderdaad ons zelf. Wellicht is dit trouwens iets voor de Rabobank als aandeelhouder van Achmea (de Friesland) om bij stil te staan ? Kapitaalsvernieting van hun hypotheekportefeuille

abram uit Dokkum

 

Beste abram, natuurlijk moet je niet opgeven. Maar van de reacties op deze site wordt ik niet altijd vrolijk (dat zul jij ongetwijfeld ook vinden) en dat helpt beslist niet de zaak ten goede te keren. Men moet samen optrekken, dwars door de politiek heen. Maar men moet ook realistisch zijn, de hele zorg is aan het veranderen,niet alleen in NO-Friesland. Men moet met een tegenvoorstel komen,kijken wat haalbaar (lees: betaalbaar) is. En vooral: niet te gauw opgeven!

omutens uit Gelderland

 

Beste Omutens, ik ben het met je eens dat zorg betaalbaar moet zijn. het moet echter ook realistisch zijn. Op dit moment hebben we een systeem van "concurrentie" waar 3 oligopolisten de markt beheersen (en zelfs deze zijn door vermenging van Raad van Bestuur relaties niet te onderscheiden) Opdat wij patiënten/ leken een zogenaamde keuze kunnen maken. Een enorme verspilling van middelen en de marketingjongens lachen zich een kriek. Het wordt tijd dat de Staat haar verantwoordelijkheid op zich neemt een deze macabere dans stopt.

Die zogenaamde extra ambulancepost trouwens is een rookgordijn. Deze zal over 2 jaar sneuvelen wegen gebleken inefficiëntie. Een mooie reclame stunt om the natives rustig te houden

abram uit Dokkum

 

Het is te gemakkelijk om de Friesland de schuld te geven. Het zit, helaas, veel ingewikkelder in elkaar. De kwaliteitseisen in de zorg worden steeds hoger. Dit eisen wij als burges ook en ze worden vanuit de regering gesteld, Voldoe je niet aan die kwaliteitseisen dan krijg je geen geld van regering en zorgverzekeraars. Zo werkt het gewoon anno 2011. En er komen nog veel meer bezuinigingen aan. Met dank aan het CDA (en VVD). Stem allemaal SP de volgende keer

lieselotte uit Dokkum

 

Liselotte, zo kan ik het ook: als we eerder SP hadden gestemd, waren het Griekenland van West Europa geweest. Echte onzin die je uitkraamt.

omutens uit Gelderland

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan