18 °C

'Iedereen omarmt acties Sionsberg'

Publicatie: 5 dec 2011, 12.55

 

REACTIES

het zou belachelijk zijn dat mensen bijv. uit anjum peasens-moddergat, ee en dokkum zelf helemaal naar de eerste hulp van mcl of nij smellinghe moeten rijden.

henkie58 uit Drachten

 

verspilde tijd mensen ,de Friesland,(achmea) bepaald
wat er gebeurd.

mercedes uit De Westereen

 

Ik steun de actie niet,dus iedereen is lichtelijk overdreven.

sunnie uit Oudwoude

 
 

Ik steun de actie ook niet! We kunnen schreeuwen wat we willen maar geld is er niet en je wordt niet voor niets op de vingers getikt door de inspectie.

Het ziekenhuis is te klein voor de echt acute zorg en bij groot trauma in Dokkum ging je al regelrecht door naar MCL of Groningen.

Dom schreeuwen heeft niet zoveel zin, als er geen geld is voor uitbreiding --> acute zorg, is dit onontkoombaar. Grote ziekenhuis hebben soms al moeite hun hoofd boven water te houden, laat staan de Sionsberg.... hoe vervelend het ook is voor de mensen in en boven Dokkum.

nynke91 uit Burgum

 

Het CDA steunt de actie wel hoor, om stemmen te winnen. Lekker hypocriet. Immers het CDA zit met de VVD in het kabinet en zij helpen de Zorgstaat om zeep.

generaal uit Triemen

 


De Centrale As is de oplossing om snel in Drachten te liggen ...........

wijzer uit Feanwâlden

 

Ik draag een codocil bij me, waarop staat: NIET NAAR DE SIONSBERG. En dan hoop ik maar dat de hulpverleners dat lezen mocht het eens nodig zijn.

devil uit Kollum

 

Iedereen heeft natuurlijk recht op een eigen mening, maar ik persoonlijk heb geen klachten over de Sionsberg en vind het wel prettig als er een ziekehuis in de buurt is want als je zonder vervoer zit is Leeuwarden, Drachten of het UMCG wel erg ver weg hoor.

metsje2 uit Damwâld

 

@nynke. De Sionsberg is juist NIET bedoeld voor grote trauma's, maar om de eerste zorg en die is wat mij betreft goed genoeg.
Moeten we straks voor een aantal hechtingen naar Drachten en voor een armbreuk naar Leeuwarden? Te gek voor woorden toch? En een extra belasting voor die ziekenhuizen.

doelloze uit Dokkum

 

Nou ik heb de petitie ondertekend .

aquarius uit Kollumerzwaag

 

Nou spijtig om te moeten toegeven, maar als er al een ziekenhuis moet verdwijnen lijkt het sionsberg me de beste keus.

De ervaring die ik (en mensen om mij heen) heb(ben) met het sionsberg zijn ronduit slecht! Ook al zou me IN het sionsberg iets gebeuren zou ik er nog voor kiezen om naar een anders ziekenhuis gebracht te worden!

faceoff uit Leeuwarden

 
 

En ik heb hem ook ondertekend na een spoedgeval bij ons thuis.Ben daar ondertussen 2 keer geopereerd en heb niks anders dan lof voor iedereen.(Chirurgen en dokters etc etc...)
Ik zou zeggen:iedereen opstappen bij "de friesland".

gerrie uit Damwoude

 

als je voor sluiting van de sionsberg bent dan ben je ook voor sluiting van de ziekenhuizen in Drachten en leeuwarden. Dat is het volgende doel in het beleid van ziekenhuizen zogenaamd te laten specialiseren. Overstappen van zorgverzekering dames en heren dat helpt meer dan een nacht in de regen te gaan staan protsteren en met een long ontsteking richting het AMC te moeten.

tonto uit bezuinigings ziek

 

Heb goeie ervaringen met de Sionsberg, zou toch belachelijk zijn als je voor een breukje naar MCL moet? Opstappen bij de Friesland!

vissertjuh uit Damwâld

 

Als er geen geld is voor De Sionsberg, dan ook zeker niet voor de centrale as, waar toch geen hond gebruik van gaat maken.

STEUN DE SIONSBERG!!!!!

atheist uit Dokkum

 

Geen Mac Donalds? Dan ook geen Ziekenhuis, ophouden grote stad te spelen.

stdcynisch uit Drachten

 

de sionsberg moet er blyven. het is een prima ziekenhuis. erzyn altyd mensen by die kritiek hebben . en ik ga zaterdag inderdaad mee lopen

tineke1960 uit dokkum

 

weg met de sionsberg, amateuren die daar rondlopen allemaal. gewoon de centrale as plaatsen, en mensen die met spoed naar het ziekenhuis moeten, die moeten dan maar een vrijbrief hebben om met 250KM over de deze centrale as heen te rijden.

dan gaat alles veel sneller lol


ik vind het allemaal maar dom hoor. gewoon de sionsberg houden voor kleine ongevallen zoals kleine botbreuken, hechtinkje hier en daar. en grote dingen naar grotere ziekenhuizen doen.

wicked112 uit Leeuwarden

 

Lees op die actiesite eens het verhaal van de specialist. Schandalig hoe ouders bang gemaakt worden dat de spoedeisende hulp niet beschikbaar is. Alsof het inderdaad drie uur duurt voordat je met je kind heen en weer naar Leeuwarden bent. En wat dan nog?! Hebben mensen dat niet voor hun kinderen over?!

Wie denkt dat hij veilig is bij de "spoedeisende hulp" van dit "ziekenhuis" laat zich zand in de ogen strooien. Er zijn geen cardiologen die 24 uur beschikbaar zijn want die afdeling gaat dicht wegens elkaar de tent uitvechtende specialisten! Je bent voor vrijwel elk noodgeval beter af in Leeuwarden of Drachten. Dan maar een kwartiertje verder rijden.

Hoe langer en hoe vaker die artsen weigeren om de oorzaak van sluiting bij zichzelf te zoeken, hoe onbetrouwbaarder en ongeloofwaardiger ze worden. Hoe eerder dit ziekenhuis sluit, hoe beter voor de gezondheid van de Dokkummers.

bamford uit Pieterburen

 

dappered twee cardiologen en twee oogartsen dat is 4 man op 5 a 600 werknemers?
dan kun je niet iedereen over 1 kam scheren
en iraakse doktoren kunnen wel engels spreken omdat ze daar examen in doen
als jij dat kon had je misschien een baan als tolk en zat je niet langdurig in de bijstand
misschien had jij je moeten aanmelden als vrijwilliger in de sionsberg misschien ging dan alles beter
maarja alle tijden van de dag reageren op waldnet is makkelijker en word je ook niet moe
verbeter de wereld begin bij je zelf

pft uit westereen

 

wordt er ook nog gedacht aan de mensen die op de waddeneilanden wonen en juist gebaat zijn bij de Sionsberg als het gaat om afstand en snelheid. Ik kan mij het verhaal van radioloog Moppes heel goed voorstellen en dat is geen bangmakerij!

Ik lees hier veel klachten, maar als de Sionsberg echt zo slecht is als ik moet geloven uit alle negatieve reacties dan was het ziekenhuis toch allang gesloten.

Als het over MCL ging dan had iedereen natuurlijk daar negatief over gesproken, tis maar net waar het over gaat en wat je ervaringen zijn, en de positieve verhalen blijven natuurlijk altijd achterwege, dat zit in het aard van de mens: KLAGEN.

Laat de Sionsberg open blijven en maak mij, als borstkankerpatient onder behandeling bij de Sionsberg, niet ongerust met spookverhalen.

Ik ben super tevreden over de behandeling en begeleiding en wil absoluut niet naar "fabriek" MCL.

Kwanititeit zegt niet alles over kwaliteit!

evvdz uit ballum

 

elk moet bedanken voor de frieslandzorgverzekering degrote dader je hoort ze nu niet als we maar betalen

david88 uit Kollumerzwaag

 

Het klinkt hard, maar alleen de echt grotere ziekenhuizen blijven open en dan alleen nog voor bepaalde specialisaties. Dus iemand uit Drachten kan best naar MCL moeten of andersom. Over kosten besparing gesproken....

regiofri uit Drachten

 


tegenstemmers zijn vaak mensen die nog nooit
geen premie hebben betaald.
wat maakt het hun uit waar ze naar toe moeten.
alles word "heerlijk" betaald..

tamo uit paesens

 

ik weet dat de sionsberg in dokkum al meer dan 3 jaar in stand word gehouden door dat ze zijn gefuceerd met de welzijnde zorgcenstra in n.o.friesland en die stonden er bijna allemaal gezond voor na de fusie met de sionsberg kregen ze het allemaal slecht door de finaciele problemen van de sionsberg ik ben zelf ook geen fan van de sionberg maar moet er wel bij zeggen toen mijn eigen zoon 14 jaar hersenvliesonsteking kreeg en 10 dagen op het randje van de dood lag heeft toch mooi een buitenlandse arts toch hem er weer boven op geholpen dus niet alles is kut in de sionsberg en als regio ziekenhuis die ff je kind of je zelf ff een hand in het gips zet of even je behandeld voor kleinere dingen vind ik het wel goed als alles hier weg gaat hebben we weer niets

hurdleers uit holwerd

 

met 14 jaar bedoel ik 14 jaar geleden hij is inmiddels bijna 16 hij was toen 2

hurdleers uit holwerd

 

denk eens goed na bewoners in en rond Dokkum!!!
wat weg is weg en komt niet terug........
ben jezelf accuut hulp nodig dan wil je ook graag accuut geholpen worden.
maar we doen jullie alleen maar dom commetaar leveren!

onderteken die petitie dan hier zitten te slap te typen dus actie!!!

ik heb de link al gedeeld op mijn hyves en facebook om de petitie rond te laten rouleren.

sunshine uit De Tille

 

Ben meerdere keren in de Sionsberg geweest zowwel als patient als op bezoek.
Heb alleen maar goede ervaring met dit ziekenhuis.
Er zitten artsen die zowel bij MCL als bij de Sionsberg werken.
Het ziekenhuis heeft een regio functie voor nrd. Friesland en Groningen.
Over het algemeen zijn de wachttijden ook niet zo lang dan in MCL of UMCF plus je kan er nog gratis parkeren.
Konklusie laat dit ziekenhuis open.

sporty uit De Westereen

 

Zou een goeie zaak zijn om allemaal maar over te stappen van ziektekostenverzekeraar, op die manier de Friesland maar laten voelen waar ze mee bezig zijn, want ook zij hebben een sociale taak naar hun clienten en dit houd in dat ze de zorg voor iedereen moeten verbeteren en geen zorgvoorzieningen te sluiten, ze willen onze premie's ook wel ontvangen en ook nog eens verhogen.
Bamford: eerst even goed lezen, even goed nadenken en dan oordelen en een reactie plaatsen of nog beter helemaal GEEN reactie plaatsen.
Natuurlijk heb je alles en het beste over voor je kind(eren) maar als je niet in de mogelijkheid bent om elders te komen ben ik blij met de Sionsberg.
Ben er bevallen van 3 kinderen, mijn kinderen zijn er allemaal een keer geopereerd en ik zelf 2 keer enz. en ik kan alleen maar lof uitspreken, goeie begeleiding, opvang en zorg van mens tot mens i.p.v. specialist tot nummer.
En voor alle duidelijkheid, dit is MIJN mening.

metsje2 uit Damwâld

 

het gaat om cijvers nu gaan ze straks met drachten bezig bezuinigigen.allemaal de schuld van.henkie58 uit Drachten

baukejipke uit zwagerbosch

 

jullie weten allemaal al precies wat er gaat gebeuren he?

Ik heb zelf alleen maar positieve ervaringen in het ziekenhuis, maar als ze "er niet uit komen wat er aan de hand is" dan sturen ze je door.

dat doet ieder ziekenhuis. als het MCL het niet weet sturen ze je ook door naar Groningen.

Dit ziekenhuis is er nooit op gebouwd om die grotemensendingen te doen. en dat draait ze nu de nek om.

De sionsberg is meer een EHBO station dat een specialistisch ER of traumagebeuren.

botbreukje, bult of diepe snee? daar redden ze je in de sionsberg mee.

maar alstublieft, als mij iets ergers dan dat overkomt dan wil ik GRAAG naar MCL of groningen.


denken jullie nu echt dat alles gaat sluiten? wat moeten ze met dit leegstaande complex dan? ook maar slopen? of komen er misschien wat kleine huis tuin en keuken praktijkjes in?

dat zou mooi zijn, daar is het ziekenhuis voor ontworpen.. weer lekker ongelukjes oplappen

nesta uit Dokkum

 

ik hoop dat het mag blyven en dat de mensen er voor gaan,,,want wat weg is komt niet meer terug,
laten we ons dit af nemen,wordt het nog drukker in andere ziekenhuizen,,moet je ze dan horen,,succes mensrn met de actie,,

doortje uit Augustinusga

 

pft uit westereen: Verbeteren, dat doe ik ook. Sluiten die hap. Ik denk dat jij niet eens weet hoe lang dit al gaande is. Wij weten niet hoeveel patienten dit hun kop heeft gekost, want het word onder het beroemde kleed geveegd. Maar als jij het normaal vind, dat ogen met was benzine schoon worden gemaakt en dat cardiologen rollen over de straat gaan en oudere mensen die geen school hebben gehad(ik gelukkig wel)en geen Engels kunnen spreken zich toch maar bij zulke idioten moeten aansluiten, zegt al genoeg over jezelf.

Heer vergeef mij mijn uitbarsting.

dappered uit Heerenveen

 

Als je bekijkt hoe het balletje is gaan rollen over dit ziekenhuis,dan kan het bestuur het zich alleen maar aanrekenen,dat het zover gekomen is ,

Als men nog iets wil beginnen,dan moet eerst de bezem er door

Nu kun je het bestuur wel weg schoppen ,maar die moet je ook weer een miljoentje oprot premie meegeven

Dus ik vermoed ,dat dit ziekenhuis heel dicht bij de afgrond staat

eksteroog uit Eastermar

 

Triest te lezen wat er met de Sionsberg gaat gebeuren. Natuurlijk is geen enkel ziekenhuis ideaal, maar mijn man en ik zijn er altijd goed behandeld en/of we werden doorgestuurd naar het MCL. Nu ik in Groningen woon en te maken heb met het UMCG merk ik wel, dat het ook anders en beter kan. Maar dat betekent voor mij niet, dat de Sionsberg dan slecht is. En wat de Friesland Zorgverzekeraar betreft hoef je daar niks van te verwachten. Zeker niet nu ze overgaan/fuseren met Achmea en dus in dat straatje moeten. Bah bah bah en dat weer over de ruggen van mensen. Ben blij, dat ik in januari 2012 overstap.
Het is jammer genoeg te ver en mijn gezondheid laat het niet toe, maar anders was ik er zaterdag bij geweest. Ik wens iedereen een goede protestactie toe en het personeel van laag tot hoog veel sterkte en wijsheid!

jacqueline33 uit Groningen

 

Hoop dat de Sionsberg blijft ! Het zou een gemis zijn voor de regio kom er al jaren en moet er niet aan denken naar de SLACHTfabriek in Leeuwarden of Groningen zou moeten...Ben laatst in Leeuwarden in het ziekenhuis geweest ik word er niet blij van...Geef mij dan maar de kleinschaligheid van de Sionsberg het gemoedelijke, gastvrije en waar je nog een naam hebt en geen nummer bent...
Ik heb de petitie getekent en roep nog veel mensen dit op te doen

vrouwtjetheelepel uit Kollumerzwaag

 


De werkgelegenheid in Noord-Oost Fryslân zal afnemen met het sluiten van de Sionsberg en daardoor zal de KRIMP toenemen.

wijzer uit Feanwâlden

 


De miljoenen EURO's welke in de Centrale As worden gestoken zal de KRIMP in Noord-Oost Frysl&an niet voorkomen ...............

wijzer uit Feanwâlden

 

Het gros van de "klanten" van de sionsberg is verzekerd bij de friesland zorgverzekeraar.
De zorgverzekeraars in nederland presenteren elk jaar met trots hun winstcijfers(en die zijn niet mals). Terwijl de kosten voor de normale burger zolangzamerhand de pan uit rijzen. Dus wie gaat er met de centjes vandoor juist daar zijn ze weer de zorgverzekeraars. Want zij hebben de macht en wij lopen er als schoothondjes achteraan. Mensen sla de armen ineen en stap massaal over naar een andere zorgverzekeraar dan de friesland en keer niet eerder terug tot de friesland zijn miljoentjes weer bij de burger terecht komen bijvoorbeeld in de vorm van het openhouden van de sionsberg!!! Ziet zo moeilijk is het allemaal niet EENDRACHT MAAKT MACHT. Maar helaas... zo zit onze maatschapij niet inelkaar de mensen zijn teruggetrokken op zichzelf!!! Het gros denkt"ik kan het prima betalen wat boeit mij nu een ander" Als in deze denkwijze eens een kentering in kon komen wat kon het dan mooi wezen .

bock uit Knibbeltsjebrege

 

dappered je hebt altijd over ogen die schoongemaakt zijn met wasbenzine
dus ga ik er van uit dat ze schoon zijn soms zijn oude paardemiddelen beter dan nieuwerwetse shit
het doel heiligt de middelen
en als een paar cardiologen een keer ruzie hebben met deze werkdruk van tegenwoordig vind ik niet vreemd
maar om de werknemers van de sionsberg idioten te noemen vind ik erg
door dat deze mensen hard werken betalen ze belasting en door het innen van belasting kunnen ze jouw uitkering betalen
misschien had je daar als vrijwilleger moeten werken om het product te verbeteren inplaats van werkloos niks te doen en van je soos uitkering te genieten
zoek werk doe wat nuttigs voor de samenleving
word oogarts bv het schijnt dat je er meer verstand van hebt

pft uit westereen

 

kom op nou mensen; wat heeft het voor zin om je eigen slechte ervaringen over de Sionsberg hier te deponeren....ik heb al eerder hier genoemd dat IEDEREEN vast ook wel negatieve dingen over ANDERE ziekenhuizen kunnen benoemen...dat wordt een eindeloze discussie!
Waar het om gaat wordt zo uit het oog verloren. Een klein ziekenhuis kan prima bestaan blijven met een aantal afdelingen waarvan op zijn minst verloskunde en de acute zorg moet blijven bestaan!!!!! Ik roep iedereen uit om mee te doen met de handtekening aktie!!!!!
RED DE SIONSBERG inwoners van Friesland!!!!!

hilda18 uit Burgum

 

sionsberg moet niet groter mijn vader is er haast dood weggekomen en een kennies is blind aan een oog daar weg gekomen bij die stelletje knoeiers als zij groter worden schakel ik de media in

hendrie uit buitenpost

 

hendrie: de sionsberg wordt niet groter...jij snapt er niks van wat de bedoeling is van deze actie!

hilda18 uit Burgum

 

btw de sionsberg heeft geen oogartsen die kwamen van het mcl
goh...

pft uit westereen

 
 

@ Hendrie Mijn moeder is altijd goed geholpen in Dokkum en dood uit Groningen gekomen...Om het maar even plat te zeggen...Je kan alle luxe medische apparatuur hebben en een heeeeeel grooot ziekenhuis zijn maar ook daar komen mensen half dood of helemaal dood weg ik wil maar zeggen dat er overal fouten worden gemaakt !!

vrouwtjetheelepel uit Kollumerzwaag

 

Dappered uit Heerenveen zegt dat hij wel naar school is geweest, kleuterschool zeker aan je spellingsfouten en zinsopbouw te zien. Laat iedereen een mening hebben. Ik ben ook van mening dat de Sionsberg moet blijven! Zorgverzekeraar de Friesland heeft blijkbaar niet door dat heel veel mensen op "het platteland" niet voor elk wissewasje naar een ziekenhuis gaan, maar naar een huisarts. In grote steden gaat iemand met een snee in de vinger al naar de S.E.H. van een ziekenhuis en dat kost de zorgverzekeraars geld!! Als de huisarts het hier niet kan doen, ga je naar de Sionsberg en word je door een echte arts geholpen en niet (zoals in grote ziekenhuizen) door een arts die in opleiding is. Het heeft nog geen doden gekost, maar als je straks met spoed naar een ander ziekenhuis moet, is de kans groot dat er wel doden gaan vallen Bovendien kunnen we daar maar rekening houden met lange wachttijden. De Sionsberg moet een volwaardig ziekenhuis blijven!!!!

annemieke uit Oosternijkerk

 

Ween jullie wat het ergste is, mensen in hun waarde laten. Ik heb het over feiten gehad. Niet van wat mij is verteld, maar wat mij is overkomen. En wasbenzine in ogen...hoe haalt zo'n man het in zijn hoofd, je had de oogartsen eens moeten horen toen ik het hun vertelde.

Dan nog iedere aanname dat een mens een uitkering heeft. Misschien is dat wel zo. Maar zou iemand die bijna 50 jaar gewerkt heeft ook eens rust mogen pft uit westereen. Maar meestel is het zo: wie zich aan een ander spiegelt, spiegelt zich zelf.

En dan nog: als je iemand moet bestrijden, door op zijn taal fouten of zinnen opbouw te pakken, dan heb je eigenlijk nog minder snot in de kamer daarboven als iemand die een IQ heeft van 40. Daarbij komt ook nog:

Heer vergeef mij, dat ik op deze brutte wijzen moet antwoorden.

dappered uit Heerenveen

 
 

Als de heren van de friesland denken dat ze de macht in handen hebben met hun Kapitale inkomen,dan zouden wij als noordoost friezen die allemaal getekend hebben voor het behoud van de sionsberg masaal moeten opstappen bij de friesland en zich colletief bij een onpartijdige ziekenfonds moeten inschrijven.
Noordoost friezen laat wat van je horen want ze hebben nog niet gewonnen.

seahorse uit Dokkum

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan