4 °C

Kritiek beleid Thús wonen houdt aan

Publicatie: 28 okt 2011, 0.48

 

REACTIES

It ferkeapjen fan de hierwenten slagget op,t heden ek net sa.15 jier kocht ik myn hûs foar 75000 gûne en no kinne de bourlju it ek keapje mar no foar 132500 euro.En it is deselfde bult stiennen en gasbeton. De bourman sil wol idioat wêze,de priizen gean sakjen en ek net san bytsje. Sjoch de wenning stichting hat dat ek wol yn de gaten en probearet noch wat kwyt te reitsjen foardat se de boel ôfskriuwe kinne.

janfantryn uit Tiltsjebourren

 

Neem van mij maar aan dat ze al lang zijn afgeschreven! De woningbouwvereniging doet het alleen om kosten te besparen. Links om of rechtsom de bevolking krijgt het toch voor de kiezen! Op deze manier komen zittende huurders in iedergeval niet in de problemen.

cheese uit Ureterp

 

De polytyk moat net sa hypokriet dwaen, as der in swimbad assa ticht moat giet de sinteraasje ek foar.

boerke uit Dokkum

 

Wy as plattelânsbewenners wurde troch in "sosjale "wenningkooperaasje Thús Wonen ôfskreaun.
Goede saak dat de FNP hjir skerp yn is. Hulde.

piterhawar uit de lytse jouwer

 

We moatte mar ôfwachtsje. Neffens my komme der rare tiiden oan yn de wenningbranche.

janfantryn uit Tiltsjebourren

 

Het is eigenlijk te gek voor woorden, door de crisis is er veel vraag naar goedkopere huurwoningen nu moet de boel worden verkocht of tegen de vlakte en wat komt er voor terug ?
Word het niet eens tijd dat er word ingegrepen bij de woningstichting ? volgens mij hebben ze "sociale" verplichtingen tegenover de mensen, iedereen moet toch het recht hebben om te kunnen huren in woonplaats naar keus.
Mijn gevoel zegt dat het financieel niet goed zit bij Thus wonen daarom verkopen om de kas weer aan te vullen, de fusie toch niet zo'n groot succes zoals al door velen was voorspelt ?
Mijn inziens, Thus Wonen hoort te werken VOOR de (nieuwe)bewoners en niet proberen alles naar eigen hand te zetten.

country123 uit Dokkum

 

@country123 Mijn gevoel zegt dat het financieel niet goed zit bij Thus wonen daarom verkopen om de kas weer aan te vullen! Daar heb je helemaal gelijk!Thus wonen weg er mee! En nu moet het gebouw van Thus wonen ook nog worden opgeknapt?? Laat ze in een unit gaan zitten.. dan kunnen ze echt gaan besparen.

annie72 uit Dokkum

 

@country123 uit Dokkum je zegt: iedereen moet toch het recht hebben om te kunnen huren in woonplaats naar keus.
Daar heb je wel een punt, maar is dat niet de taak van de regering om daar zorg voor te dragen? Iedereen heeft ook recht op goed drinkwater, op electriciteit, op goede zorg maar dat wordt ook maar duurder en duurder.

pmfrl uit Drachten

 

Annie72, ja en het gebouw in Dokkum is nog niet zo lang geleden al opgeknapt en dat terwijl er in Broeksterwáld ook nog een z.g.a.n gebouw staat van Thus Wonen.
pmfrl, de huurwoningen in de gemeente Dongeradeel, Dantumadeel en Kollumerland zijn eigendom van Thus Wonen dus naar mijn idee staat de regering daar buiten.
Thus wonen / bestuur bepalen wie zich in mag laten inschrijven als woningzoekende en wijst de woningen toe.
Wat ik het ergste vind is dat mensen met een laag inkomen weer achter het net gaan vissen, er zijn al zo weinig goedkope huurwoningen en als deze ook nog worden verkocht blijft er nog maar weinig over.
Misschien dat Thus Wonen eens door een onafhankelijke partij onder de loep moet worden genomen, vind het allemaal maar verdacht dat bepaalde partijen zoals dorpsbelang buiten Thus Wonen worden gehouden.
Rare zaak, ben benieuwd wat hier achter weg gaat komen en hoop dat FNP, CDA en PvdA nu eens voet bij stuk houden.

country123 uit Dokkum

 

Jaja, Lang leve de privatisering!

apartuhsiepel uit Drachten

 

je zou zeggen dat het beter ging bij thus wonen sinds Benny hill alias de saturnusman er niet meer werkt met z'n lange vingers!!!

topperharley uit bornwird

 

Thús Wonen moat syn sosjale gesicht sjen litte nei de doarpen ta. Wannear de hierwenten út de doarpen geane, fielt dat foar de doarpen as in mes yn 'e rêch. Ek foar de leefbêrens moate de hierwenten bliuwe! Ik stypje FNP en de oare partijen om Thús Wonen op oare gedachten te bringen!

janklaasen uit Dokkum

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan