4,2 °C

Auto schept fietser (13) in Drachten

Publicatie: 25 okt 2011, 9.39

 

REACTIES

De de rillingen lopen alweer over mijn rug. Jakkes, hoop dat het goed afloopt. Sterkte jongen, ik bid voor jou.

dappered uit Heerenveen

 

Dom kind, gewoon slecht gekeken, helaas staan er nu geen foto's bij, want het zal wel de bekende oversteekplaats zijn naar de 'blauwe straat' richting het centrum. Daar was laatst ook al een ongeluk gebeurd.

Ben benieuwd hoeveel ongelukken daar nog moeten gebeuren voordat onze domme gemeente door heeft dat het een gevaarlijk punt is daar.

mystery uit Drachten

 

@mystery uit Drachten, "Dom kind, gewoon slecht gekeken" het is maar weer een geluk dat jij van die kinderen hebt die alles goed doen, geweldig toch nog een ouder die deze kinderen bezit pfffff.

Sterkte voor deze jongen, en maar hopen dat alles weer goed komt, zal je kind maar zijn !!!!

incognito uit Heerenveen

 

Het zoveelste ongeval op deze kruising.. het ligt niet alleen aan de fietsers.. veel auto,s moeten en zullen als eerste bij de rotonde zijn. Beterschap voor de fietser.

keimpe112 uit Drachten

 

mystery uit Drachten hoe durf jij dit te zeggen meneer. Het is een kind!!. Dan zeg je toch niet van zulke dingen. Hoe dom ben jij zelf dan wel niet?

Nogmaals ik zal vooe jou bidden hoor.

dappered uit Heerenveen

 

ja dat zal vast enorm helpen, bid ook gelijk voor een betere oversteek plaats dan

scudo uit drachten

 

@ dappered,

Praat niet zo uit de hoogte, je bent een typisch persoon die de feiten het liefst ontkent en afdoet met de woorden zoals je net doet.

Een kind van 13 is in staat om zelf te beoordelen of er overgestoken kan worden of niet. Ze hebben toch een fiets examen gedaan op de basisschool?
Als het om fietsen gaat kun je iemand van 13, 23, 43, 63 allemaal net zo hard dom noemen. De enige reden waarom die kruizing levensgevaarlijk is vanwege:
a.) de hoge snelheid van de auto's aldaar
b.) het roekeloos oversteken van een gros mensen

Je komt uit Heerenveen, indien je niet dagelijks langs dit punt komt onthoud je dan van commentaar. Ik rijd er dagelijks langs onderweg naar me werk en 's middags uit me werk en zie genoeg mensen zonder te kijken vanaf het fietspad vanuit de Drait/Drachtstervaart zo de weg over steken.
Valt mij op dat het veelal vrouwen zijn die voorzichtig zijn en blijven staan terwijl de jongens daar nog even vlug voor mijn auto langs schieten.

mystery uit Drachten

 

Mystery,

Er zullen zeker mensen zijn die regelmatig bij het fietsen gevaarlijke toeren uithalen. Dit soort mensen vind je in alle leeftijdsgroepen, die kunnen fietsen, wel.

"Dom kind, gewoon slecht gekeken"

Slecht gekeken - Dat ben ik deels met je eens.
Dom kind - Niet met je eens.

Iedereen maakt wel eens een fout. Het kan nou eenmaal voorkomen, dat je iets mist. Dat is menselijk. Om iemand dan meteen dom te noemen gaat dan ver.

Foto's kun je vinden op:
www.hvnieuws.nl
www.112fryslan.nl

Voor zover ik kan zien, was het meteen bij de rotonde (met het Philips-standbeeld). De blauwe weg zit daar in de buurt, maar was volgens mij nu niet de ongevalslocatie.

mystery uit Leeuwarden

 

Ok, dom is wellicht een groot woord. Afhankelijk van wat voor definitie er gehangen wordt aan dom.
Mijn vriendin bestudeerd agogisch nog wat en dan wordt de definitie van dom behoorlijk negatief neergezet.
Ik bedoel meer dom in de zin van, niet handig, halsoverkop, niet slim, etc. Niet in de zin van, dom als geen IQ of slecht denkvermogen.

Ok genoeg hierover van mijn kant.

mystery uit Drachten

 

@mystery ga eerst je eigen IQ maar nakijken, een kind van 13 blijft een kind ongeacht hoe veel verkeerslessen hij heft gehad. sterkte jonge hoop dat je gauw opknapt

amanda666 uit Kootstertille

 

Die dappered die bid wat af,meen je nou echt dat het zal helpen? nou ik niet.

hakkeplof uit Terwispel

 

@amanda***

Grappig om te zien, zodra mensen incapabel worden en geen discussie meer kunnen voeren over het feitelijke onderwerp worden er onderwerpen aangehaald die totaal irrelevant zijn.

Maar toch, ik meende dat ik toegaf dat inderdaad het noemen van dat kind dom niet op zijn plaats was, aldus mijn reactie voor deze. Daarnaast sprak ik over een laag IQ bij domme mensen, domheid zoals deze wordt beschreven in agogische studies.
Deze 13-jarige jongen confrontonteerde ik niet meer met deze vorm van domheid dus is er geen connectie in mijn argumentatie tussen deze jongen en een laag IQ.

Conclusie: amanda***, wel goed gelezen?

mystery uit Drachten

 

toevallig ken ik deze jongen en er wordt weer fijn geoordeeld. Rot oversteekplaats, auto's rijden er vaak te hard, jongen minder begaafd.. en dan nog degenen die hier oordelen zijn zelf nooit kind geweest????

smewij uit Drachten

 

@mystery ik kan me niet voorstellen dat in agogische studies het woordje dom voorkomt.
Iedereen werkt of leert of naar het niveau wat hij of zij heeft en of je nou een hoog of een laag IQ hebt niemand is dom.
Iedreen heeft zijn of haar vaardigheden.

henkie58 uit Drachten

 

@ henkie58

Ik begrijp best dat je ontkent dat er domme mensen zijn, dat is natuurlijk het perfect uitgangspunt.
Toch omschrijft het woordenboek een duidelijke definitie van het begrijp dom:

dom
bête, ezelachtig, simpel, stupide, uilig, verstandeloos, geesteloos, onbezonnen, onnozel, onverstandig, onwetend, stom, stompzinnig kathedraal, domkerk domtoren heer
Gevonden op http://www.woorden-boek.nl/woord/dom

Om terug te komen op agogische studies. In mijn optiek is een kenmerk van agogiek het toewijzen van kenmerken en herkenningspunten aan een bepaald gedrag. Dom, of één van de hierboven beschreven definities/synoniemen, worden als kenmerk/eigenschap beschreven van bepaalde phygische stoornissen.

Dus, hoe je het ook went of keert, of het nu aardig is of niet, er zijn nu eenmaal slimme mensen, en de tegenhanger hiervan zijn domme mensen, die zijn er ook. Daarnaast, het is maar net wat je ijkpunt of norm is.

mystery uit Drachten

 

Sorry mensen dit is even off topic
@mystery even over de omschrijvingen van het woordje dom in het woordenboek.
Als ik het goed begrijp zijn mensen met het syndroom van down:"simpel,verstandeloos,onwetend, stom, dus dom".
Graag een reactie.

henkie58 uit Drachten

 

Mystery,

Als aanvulling op 'er zijn slimme en domme mensen'.

Je moet wel beseffen, dat iedereen op zijn eigen manier slim en dom kan zijn.

Ik ken iemand die behoorlijk simpel en soms onbezonnen is. Op bepaalde vlakken is hij dom. Maar op andere vlakken is hij slim. Hij is bijvoorbeeld een goede autospuiter.

Ik ben goed in leren en vooral het leren van talen. Dus op dat punt ben ik slim. Maar als het op het gebied van autospuiten ben ik absoluut niet slim.


Om dan te zeggen dat er slimme en domme mensen zijn, is een beetje kort door de bocht. Verschillende mensen zijn op verschillende manieren slim/dom.

henkie58 uit Leeuwarden

 

@bekende, dat is nu juist wat ik met mijn reaktie bedoel.

henkie58 uit Drachten

 

Klopt.

Maar dat beargumenteer ik ook helemaal niet. Daar heb ik geen woord over gerept, dat is jou toevoeging. Dus anders zeggen dan dat je gelijk hebt kan ik niet.

@ henkie
Mensen met het syndroom van down zijn niet slim, en nee, ze zijn niet per definitie dom. Wat ik lees is dat dergelijke mensen vaak goed zijn in één bepaald iets, wat ik wellicht helemaal niet kan.

Laatst heb ik een film gekeken, Idiocrazy, uiteraard een verzonnen en fictieve film. Mensen wel op een bepaalde, niet onmogelijke, wijze neergezet in de film, linkje: http://www.imdb.com/title/tt0387808/

Ik heb overigens het gevoel dat het een hele lange discussie kan worden welke vanuit verschillende invalshoeken kan worden benaderd. Ik vind, laat ik het dan zo zeggen, dat er best domme mensen zijn op deze planeet.
Wat ik bijvoorbeeld dom vind, is dat mensen kopen waar ze het geld niet voor hebben, en een krediet nemen die ze niet kunnen aflossen. Zo heb ik er nog wel een paar...

mystery uit Drachten

 

ok @mystery dat eerste ben ik volkomen met je eens.
Wat ik bijvoorbeeld dom vind, is dat mensen kopen waar ze het geld niet voor hebben, en een krediet nemen die ze niet kunnen aflossen.
Je zou dat ook kunnen omschrijven van:"het is niet handig wat die mensen doen".
komt wat vriendelijker over.

henkie58 uit Drachten

 

@ Mystery : wat ben jij onnozel / dom /achterbaks etc. etc

sdj uit drachten

 

Wat een discussie weer zeg. Maakt het uit waar het precies gebeurd is? Maakt het uit of de jongen wel of niet heeft uitgekeken? Maakt het uit of er te hard gereden is/wordt? NEE! Wat wel degelijk uitmaakt is of de jongen er weer bovenop komt en niets aan dit ongeluk overhoudt! En een beetje respect voor de familie van de jongen, die lezen dit ook en denk je dat het hun in de koude kleren is gaan zitten wat er met hun kind is gebeurd? Die hebben niets aan zo'n discussie! Sterkte voor de jongen en zijn familie.

belinda uit overal

 

@ henkie
Dat is waar inderdaad.

@ sdj
Grappig, toch bedankt voor het compliment.

mystery uit Drachten

 
 

Menee mystery, jij kunt zoveel dingen erbij halen, het feit staat als een huis dat jij een kind van 13 dit verwijt. Denk eens aan de ouders, hebben die erom gevraagd.

En ja ik blijf bidden voor deze jongen maar ook voor de godelozen die denken dat alles zonder zou kunnen. Mocht u zelf in nood komen dan is het eerste wat u zegt,"O GOD help mij".

dappered uit Heerenveen

 


@ dappered

Geef mij één goede motivatie van wie je dit anders moet verwijten? De automobilist dan maar?
Al lag mijn kind daar op de weg, dan nog is objectiviteit belangrijker dan gevoel. Ik kan niet zomaar jan en alleman de schuld gaan geven. Nee, mijn kind is waarschijnlijk schuldig, verkeerd ingeschat, verkeerd gekeken, zeg het maar, ik weet het niet. En begin niet over dat de ouders erom gevraagd hebben of niet, lezer, hou je bij de leest.

Ga eens even je gehele gedachten duidelijk op papier zetten, zet daarna de situatie op papier hoe deze werkelijk is gegaan, schrijf vervolgens jou conclusies op papier zoals je ze hier schrijft en ga dan maar eens vergelijken.

Momenteel praat je alsof je een bord voor je kop hebt.

mystery uit Drachten

 

wat een discussie weer...
@dappered, het eerste wat ik zeg als ik weer eens hulp nodigheb is eerder godverdom me i.p.v. god help mij... Wat overigens niets zegt over of ik al dan niet een bepaald geloof aanhang...

On-topic: fietsers kijken tegenwoordig niet goed meer uit, ik heb hier vlakbij de school ook bijna dagelijks een onder de auto die plotseling de weg opduikt. Ik vind dit niet alleen dom, maar ook nog eens asociaal. Fietsers weten dat een auto altijd schuldig is en voelen zich daardoorzo beschermd dat ze denken dat ze nergens op hoeven te letten. Heel erg dom is dat zlefs, want ze worden via de regelgeving juist beschermd omdat ze kwetsbaar ijn in het verkeer... Als een volwassene een kind doodrijd omdat die volwassene te veel haast had worder ook niet zo mkkelijk gezegt van ja mensen kunnen fouten maken... Hypocriet...

minima uit drachten

 

@ minima

Laat me raden, het oversteekpunt vanuit de Leidijk de Splitting over? Daar was vorige week volgens mij ook al iemand aangereden. Zelfde soort verhaal als de kruizing bij de blauwe weg.

mystery uit Drachten

 

Ik ga niet in op de discussie of het wel of niet dom zou zijn. Ik heb gisteren zeker 4 minuten staan wachten voordat ik over kon steken. Een aantal keer heb ik getwijfeld of ik de gok maar zou wagen...het is toch fijn als je op tijd op de plaats van bestemming aankomt, maar ben blijven wachten. Ik vind, welke oversteek dan ook van de Zuiderhogeweg, levensgevaarlijk. Het wordt vooral erg onoverzichtelijk als 1 rij stilstaat. Je hebt dan als fietser geen zicht meer op de rij die ernaast rijdt. Ik heb al een aantal keer meegemaakt dat een auto stopte om me over te laten steken terwijl de rij auto's naast hem vrolijk doorblies. Tijd dus om een veilige oversteek te maken daar...

eoz uit Drachten

 

Ik ga niet in op de discussie of het wel of niet dom zou zijn. Ik heb gisteren zeker 4 minuten staan wachten voordat ik over kon steken. Een aantal keer heb ik getwijfeld of ik de gok maar zou wagen...het is toch fijn als je op tijd op de plaats van bestemming aankomt, maar ben blijven wachten. Ik vind, welke oversteek dan ook van de Zuiderhogeweg, levensgevaarlijk. Het wordt vooral erg onoverzichtelijk als 1 rij stilstaat. Je hebt dan als fietser geen zicht meer op de rij die ernaast rijdt. Ik heb al een aantal keer meegemaakt dat een auto stopte om me over te laten steken terwijl de rij auto's naast hem vrolijk doorblies. Tijd dus om een veilige oversteek te maken daar...

eoz uit Drachten

 

Dit betreft gewoon de gevaarlijke oversteekplaats bij het moleneind (de blauwe weg)
Heb zelf al een bijna meegemaakt in de drukte dat ik op linker baan reed en bijna een fietser ervoor had.
Veel fietsers rijden als ze voorgelaten worden snel door zonder te denken aan de 2e rijbaan.
De betreffende auto van dit artikel is een collega en die moet op de rontonde linksaf dus niet meer als logisch om de linkerbaan te nemen als je die kant op moet.
De oversteekplaats is hier zoals gezegd levensgevaarlijk en moet aangepast of verwijderd worden zodat men of bij de BP of bij de Mc Donalds bij de stoplichten over moet steken

reddevil uit drachten

 

@mystery ik lees wel goed, watjij ook met het woord dom bedoelt is gewoon niet gepast, een kind blijft een kind hoe. Ze zijn zomaar in gedachten in iets en dan kun je deze dingen krijgen die er is gebeurt. Je kan wel dure woorden gebruiken om iets uit te leggen maar je hebt zelf een slecht denkvermogen (laag IQ) anders kon jezelf ook wel bedenken dat je kind niet dom noemt in wat voor zin dan ook

amanda666 uit Kootstertille

 

amanda666 uit Kootstertille. Ik steun jou hierin volledig. Een kind is en blijft een kind. Maar bij sommigen is een kind al volwassen als hij 13 is. PFF het is te gek voor woorden. Als het je eiegn was zou jij ook zeggen mijn kind en ik zeg het nog tegen mijn zonen die al getrouwd zijn en zelf kinderen hebben, mijn kind. Maar het schijnt zo te zijn dat mensen in het verkeer schijnbaar dieren worden en dan geen kinderen meer zijn.

Blijf voor jou bidden mijn zoon en verder laat ik het hier maar bij hoor

dappered uit Heerenveen

 

Wanneer gaat de Gemeente Smallingerland ingrijpende veranderingen doorzetten wat betreft verkeersveiligheid voor fietsers? Het is wekelijks raak op de kruising Moleneind/Zuiderhogeweg. Altijd file en fietsers steken er maar lukraak over. Het zal daar toch een keer mis gaan.

In plaats van dat Drachten geheel opgebroken wordt (Stationsweg, Drift) moeten ze eerst een oplossing bedenken voor deze kruising. Laat ze die kruising verbieen! En laat men maar oversteken bij de MacDonalds of kruising Zuiderhogeweg/G.Boelenstraat/Lauwers.

In dit geval reed een bestelauto van notabene Gemeente Smallingerland de jongen aan...maar goed...de B&W zal nog steeds niet wakkergeschud zijn.

dr88en uit Drachten

 

Ik ga niet in op de discussie of het wel of niet dom zou zijn. Ik heb gisteren zeker 4 minuten staan wachten voordat ik over kon steken. Een aantal keer heb ik getwijfeld of ik de gok maar zou wagen...het is toch fijn als je op tijd op de plaats van bestemming aankomt, maar ben blijven wachten. Ik vind, welke oversteek dan ook van de Zuiderhogeweg, levensgevaarlijk. Het wordt vooral erg onoverzichtelijk als 1 rij stilstaat. Je hebt dan als fietser geen zicht meer op de rij die ernaast rijdt. Ik heb al een aantal keer meegemaakt dat een auto stopte om me over te laten steken terwijl de rij auto's naast hem vrolijk doorblies. Tijd dus om een veilige oversteek te maken daar...

eoz uit Drachten

 

eoz heb je nu gister 3x overgestoken daar en 12 minuten gewacht??

phooney uit Ureterp

 

@mystery jij gebruikt het woord dom gewoon in een verkeerde zins opbouw. Je bestempeld de jongen als dom, en dat is niet zo. had je nu gezegd dat hij niet goed had uitgekeken, en daarom een domme actie deed, dan oordeel je niet over het denk en doen vermogen van de persoon, maar alleen over wat hij op dat moment heeft gedaan.

dat is in mijn ogen een heel verschil. mensen die roepen dat andere mensen dom zijn, zijn zelf niet slim genoeg om te zien dat er geen domme mensen zijn, alleen maar domme handelingen. je hebt wel altijd mensen die dingen op een andere manier doen dan dat jij het zou doen. of mensen die er even geen weet van hebben, maar dat is geen domheid.

sterkte voor de jonge en ook voor de bestuurder.

wicked112 uit Leeuwarden

 

Ik ga niet in op de discussie of het wel of niet dom zou zijn. Ik heb gisteren zeker 4 minuten staan wachten voordat ik over kon steken. Een aantal keer heb ik getwijfeld of ik de gok maar zou wagen...het is toch fijn als je op tijd op de plaats van bestemming aankomt, maar ben blijven wachten. Ik vind, welke oversteek dan ook van de Zuiderhogeweg, levensgevaarlijk. Het wordt vooral erg onoverzichtelijk als 1 rij stilstaat. Je hebt dan als fietser geen zicht meer op de rij die ernaast rijdt. Ik heb al een aantal keer meegemaakt dat een auto stopte om me over te laten steken terwijl de rij auto's naast hem vrolijk doorblies. Tijd dus om een veilige oversteek te maken daar...

eoz uit Drachten

 

wat een gezeur hier
er is wel een kind aangereden
doe gewoon normaal en laat het kind in haar waarde
iedereen maakt wel eens een fout

sterkte voor het kind en fam

rossi461973 uit gorredijk

 

Vaag...mijn reactie heeft blijkbaar indruk gemaakt, gezien het feit dat hij er inmiddels een aantal keer op staat. Excuses, ik heb hem toch echt maar 1x gepost, geen idee hoe het komt dat hij er zo vaak staat.

eoz uit Drachten

 

Vaag...mijn reactie heeft blijkbaar indruk gemaakt, gezien het feit dat hij er inmiddels een aantal keer op staat. Excuses, ik heb hem toch echt maar 1x gepost, geen idee hoe het komt dat hij er zo vaak staat.

eoz uit Drachten

 

Eoz,

Dit is meestal het gevolg door de functie 'F5'. Ik heb zo'n idee waardoor het komt:

Waarschijnlijk heb je na het plaatsen van je reactie andere dingen gedaan, maar Wâldnet op de achtergrond open laten staan. Waarschijnlijk heb je daarna weer op Wâldnet gekeken en op 'F5' geklikt om te kijken of er al nieuwe reacties waren.

Het systeem stond echter nog op 'net een reactie geplaatst' en dacht dat de reactie nog een keer moest worden geplaatst.

Dit kun je voorkomen, door de url vooraf te controleren. De hele url moet er staan als je refresht.

In dit geval:
http://www.waldnet.nl/nieuwsreacties.php?nid=34931

Als de cijfers ontbreken = niet refreshen

eoz uit Leeuwarden

 

@amanda666

omg elke reactie die ik van jou onder ogen krijg heeft iets van dezelfde strekking.... totaal niet vriendelijk onbegripvol en het spijt me te zeggen maar niet correct reagerend (of je leest echt niet goed of je kunt gewoon niet lezen!) het spijt me te moeten zeggen maar je durft zelf ook ongezouten je mening te geven dus moet je ook de waarheid kunnen ontvangen.

nu waar het over jongen HEEL VEEL STERKTE dit is niemand zijn bedoeling geweest.

drachtster01 uit drachten

 

Wot in gezeur om it wurdsje "dom"
It is ol sein, en der kin we neat mear oan feroarje!

It is folle belangrijker hoe it mij it jonkje is tog ?
Sterkte foar it jonkje, ik hoop dot er gau wer de oade is, hij hat jir vast wol fan leert!

jadeho uit damwald

 

Niet best hoe bepaalde mensen hierover discussie voeren.

Ik heb dit ongeval zien gebeuren en heb hulp verleend. Het gaat hierom een levensgevaarlijke oversteekplaats waar de gemeente direct actie moet gaan ondernemen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Ik heb na het ongeval ook schriftelijk een melding gemaakt bij de gemeente over deze situatie. Als deze oversteek zo blijft zijn er wekelijks ongevallen daar.

De reactie van @reddevil en @ dr88en geven dit ook goed aan.

mm20 uit Drachten

 

in drachten moet ze nog leren rijden wand er gebeuren daar wel veel ongelukken in dat riool

jipke uit Zwagerbosch

 

@drachtster vriendinnetje zeker van mystery, ook een laag IQ dus

amanda666 uit Kootstertille

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan