Account
Logo
Zoeken
Zoeken
10.4 °C

Snelle rijders betrapt door politie

Publicatie: 25 jan 2008, 8.59

 

REACTIES

Ik vind het altijd zo lullig dat de hoogst gereden snelheid wordt vermeld
Ik denk dat 98 procent ongeveer 5 a 6 km te hard reed ! Maar ja we zitten nu eenmaal met deze geldklopperij die niks met de verkeers veiligheid heeft te maken .

teuvo uit Veenwouden

 

Ik vind het zeer correct dat ze aan de voorstraat controleren. Daar zijn veel fietsers en kinderen op de weg, dus treuvo het is geen geldklopperij, dan moet je je maar gedragen, ze gaan midden op de dag controleren, wanneer de meeste kinderen op de weg fietsen..

freak9999 uit zwaagwesteinde

 

en toch blijft het geldkloppery, als ze nouw staken of niet

freak9999 uit Dokkum

 

teuvo uit Veenwouden: Jij aan de ene kant gelijk en andere weer niet. Wat de meesten vermelden is dat aantal km op het papietje wat de heren/dames thuis krijgen. De gemeten snelheid en de correctie vermelden ze niet en dan gaat het niet meer om 5 a 6 km maar om ongeveer 10 km. Altijd het gelul over 6 km te veel. En eerlijkheid dat dit freqent voorkomt vetellen ze ook niet. Dit wil echt niet zeggen dat ik daarin zo heillig ben. Ook ik rij weleens TE SNEL en dat gaat bij allemaal zo. Gewoon nemen

multi uit Buitenpost

 

Hulde! Ik zag 'm wel staan, ben 'm vriendelijk lachend "stapvoets" voorbij gereden... Aanpakken die hardrijders, je doet 't zelf, niet zeiken dan. Ook als je een paar km te hard rijdt (er zit nog correctie bij), men moet toch ergens een grens trekken. Ik rijd ook wel eens te snel, het is sneu geld, maar eigen schuld.

maan1 uit Gerkesklooster

 

Vandaag is het lang leve de lol, er wordt door de stakingen niet gecontroleerd !!!!!

snoek uit Drachten

 

Gisteravond (20.30) stonden ze op de groningerstraatweg te laseren ter hoogte van aquazoo. De auto stond dwars op de weg, met politiestrepen. Iedereen trapte op de rem, (terwijl iedereen rond de 100 reed) veroorzaakte dus bijna een flinke aanrijding.. lekker nuttig dus! NOT

binne uit Ibiza

 

het is heel goed ,dat ze staan te controleren anders gaan ze toch allemaal weer harder rijden ,dus veilgheid moet wel voorop staan

bamsi uit Drachten

 

@multi. Je hebt alleen gelijk met dat "gewoon nemen" als je een automobilist bent die met fietsers en kids in de buurt te snel rijd! =ook reactie @freak
Ik rijd overal te hard behalve als er dergelijk gevaar is. De voorstraat is overigens gwn kut met al die onoverzichtelijke kruisingen waar ze van rechts voorrang hebben. Mijden dus!
@binne: idd! doordat men op flitsers let om achterlijke boetes te voorkomen ipv op de weg krijg je juist ongelukken.

renegade uit Damwoude

 

Ze stonden gister (donderdag) ook vlakbij de brug van Blauwverlaat. Als je richting Buitenpost rijdt.

myprincess uit Anjum

 

Zouden ze ivb. met de acties tussen 3 en 10 km te hard niet bekeuren?

tmug uit Blije

 

De snelheidscontrole op de Voorweg in Zwaagwesteinde ben ik het helemaal mee eens. De controle vond plaats ongeveer 200 meter vanaf de T spitsing Voorstraat Kerkstraat. Iedere KM die daar te snel wordt gereden is er een teveel.

sadelroeker uit Abeltjeshuis

 

Wat allemaal een slap gelul. Je hebt gewoon TEHARD GEREDEN SNAP DAT TOCH DOMME HONDEN. Geen geouwehoer of slap gelul over die paar km. Nee gewoon accepteren, zonden MULTI DIT MULTI DAT. MULTI weet het zolangzamerhand wel. jullie willen gewoon de wet naar JULIE hand hebben. Auto rijden uizichzelf tegen andere auto's en auto's rijden zomaar in een sloot en auto rijden uitzichzelf te hard. en de bestuurder is NOOIT fout. Lamzakken die dat denken. Hufets op de weg.

multi uit Buitenpost

 

@multi.. straks besluit de overheid dat je voortaan als je thuis bent en je moet pissen eerst 10 km buiten moet gaan fietsen en dan mag je pas naar de wc. dat doe je dan zeker ook klakkeloos? denk na man! de meeste snelheidsbeperkingen die ze tegenwoordig doorvoeren (/EN HANDHAVEN!) zijn alleen om nog veel bestuurders te kunnen flitsen!

renegade uit Damwoude

 

vandaag is er geen controle op snelheid dus hoef je er ook niet op te letten net nog ff lekker doorgetrokken met de motor

gb82 uit dokkum

 

zou t droog blijven gb82? dan haal ik die van mij ook even van stal;)

renegade uit Damwoude

 

Als je nou slim bent Renegade rijd je eerst een kilometer of tien en dan ga je pissen....maar niet in het wild he,want dan krijg je weer een boete van de 'wildwaterpolitie:)

age uit Uithuizen

 

De bekeuringen die uit zijn gedeeld zal wel om een paar km te snel zijn geweest.
Dus een mooie lullige bekeuring.
Ze kunnen beter in 30km zones controleren.
Daar rijden ze zomaar even met 50 a 60 km langs.
Maar nee ze doen wel de weg waar je 50 mag.Dat is toch veel erger als je daar bv 60 rijd.

Vind 30 km zone erger en daar lopen meer kinderen meestal, dan op de voorstraat.
Wie laat zijn kinderen nou aan straat spelen waar 50 gereden word.

karin1 uit Zwaagwesteinde

 

Binne (terwijl iedereen rond de 100 reed.

Wat is dyn probleem der mei?
Ter hichte fan Aqua Zoo meist 100 km ride.
As je der dan yn de remmen gjinne dan ride je dus boppe de 1oo km
It stik derfoar by de forkearsljochten der is 70 km it maksimum.

brannettel uit Twijzelerheide

 

Gefaerlike punten by it sekfol wêr'st mei it bleate each de "echte" aso-riders derùt pikke kinst...........dêr hoeche jo gjin laser foar!

papasan uit Surhuisterveen

 

kassa kassa kassaaaaaaaaaaaaaa

durkuitzwaagwesteinde uit Zwaagwesteinde

 

Ach, de acceptgirobrigade staakte alleen afgelopen woensdag, en dan weet je gewoon dat ze de verloren centjes snel moeten bijspijkeren, anders krijgt de politie geen nieuwe speeltjes. We weten toch wel dat als we het gas intrappen, dat het risico bestaat een van deze personen tegen te komen, kwestie van vet pech hebben. Het is niet anders. Hoe zeiden ze dat ook alweer bij de belastingen..?

mieppie uit lekker thuis

 

Helemaal mee eens, die contrôle op de Voorstraat te Zwaagwesteinde. Maar de plek waar ze stonden in Gerkesklooster was belachelijk. Vlak na het bord 50 vanaf de Trekweg, waar de weg in feite nog gewoon een 80 kilometerweg is. Geen woonhuizen en niks in de buurt.
Er is wel degelijk een verschil tussen nuttige acties en geldklopperij.

phlox uit Twijzelerheide

 

Beter kijken,@phlox. Na de Trekweg moet je eerst de brug over, en gelijk daarna, bij het melkfabriek, ben je al in het dorp, d.w.z. 50 km/uur. Er fietsen daar zoveel schoolkinderen vanuit dit dorp, en Doezum,Lutjegast,etc. Op die weg zijn in het verleden slachtoffers gevallen. Niks mis met 50 km/uur, al trekken de scheurijzers zich er vaak weinig van aan. Terechte controle, zonder twijfel.

maan1 uit Gerkesklooster

 

Denk dat de flitsman zelf ook niet aan de snelheid heeft gehouden
Van gerkes. naar surhuist. in 10 min.
routeplanner geeft aan 16 minuten dat betekent als je je aan de snelheid houd.
Van surhuist. naar zwaagwest. in 15 minuten.
routeplanner geeft aan 30 minuten.
Vind het knap dat deze dezelfde knipauto snel ter plaatse is.
En niet te vergeten obstakels die dagelijks op de weg zijn te vinden keurig gedaan knippertje.
Tuurlijk is routeplanner niet helemaal juist maar scheelt niet alles.

karin1 uit Zwaagwesteinde

 

Houdt je gewoon aan de regels, dan heb je ook geen gezeur. Ik rijdt zelf ook weleens te hard, maar als ik een boete krijg, klaag ik ook niet. Dat is je eigen schuld. En zoals hier al vermeld, de boete krijg je na correctie, dus je hebt al meer kilometers te hard gereden. Niet altijd de politie de schuld geven, maar zelf eens initiatief tonen door je aan de regels te houden en anders... niet zeuren

fm uit Drachten

 

Er bestaat ook nog zoiets als "versnelde surveillance". Alweer een tig jaartjes geleden ingevoerd m.b.t. personeelsindeling e.d., dit geeft politie het recht zonder toeters en bellen harder te mogen rijden dan normaal, vooral bij ongevallen met burgers een goedwerkende smoes. Zullen ze hier ook wel hebben daar de dorpen niet direct naast elkaar liggen.

mieppie uit lekker thuis

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan