17.3 °C

Jongens trappen spiegels van auto's

Publicatie: 29 nov 2006, 9.30

 

REACTIES

Deze heren gewoon hun klooten eraf trappen. Dan doen ze het niet meer.

multi uit Buitenpost

 

die stakkers weten zeker niet wat alles kost.
Nou ik had ze alles laten betalen!!!!!

1500 a 200 euro =3000

booster uit drachten

 

en nu de schade maar betalen aan de slachtoffers

sietse33 uit Dokkum

 

dit gebeurt ook echt te vaak hea ze komen er wel achter wanneer ze zelf een auto hebben pas dan weten ze de waarde van een auto stelletje vandalisten

autizmo uit Zwaagwesteinde

 
 

Ze worden voor een gesprek uitgenodigd?????Trap ze de cel in en voorlopig maar even op water en brood zou ik zeggen.Aanpaken dit tuig en natuurlijk zo wie zo laten opdraaien voor de schade.Gelukkig dat er een getuige was ,want meestal ligt de dader op het kerkhof en kun je naar je centen fluiten.

centraal uit Dokkum

 

Lag de dader maar op het kerkhof centraal, tenminste als ik je gedachtengang moet geloven! Wat een overtrokken reacties hier weer. Er is procesverbaal opgemaakt, de straf volgt nog. Maar het is toch niet verkeerd om deze jonge jongens via een gesprek er van bewust te maken dat ze verkeerd bezig waren. Dat helpt misschien beter dan cel- of lijfstraffen!

J-One uit Buitenpost

 

J-one: Dat is nu juist het probleem in Nederland. Men praat veel te veel. Aanpakken want anders gaat ons land naar de donder.Praten helpt echt niet hoor. Daar lachen de schoffies om.

centraal uit Dokkum

 

Het begint bij de opvoeding...

Kultsje uit Veenwouden

 

die jongens maar eens goed aanpakken tuig

123raadeenswie uit Noordpolderzijl

 

Tot dat ze zelf een auto hebben en dat dan jongens van 17 jaar dat bij hun auto doen. Dan is de wereld te klein. Slachtoffers sterkt en ik hoop maar dat de schade wordt vergoed door de jeugd zelf of anders maar door hun ouders

suameerder uit Sumar

 

Stoere jonges hoor ..
Niet dus.

meisjee uit Kollumerzwaag

 

gelijk doodtrappen en de reststukken opfikken met je handen van een ander zijn zuurverdiende spul afblijven is de boodschap

zwaagwesteinde uit Zwaagwesteinde

 

goed zo een proces verbaal aan de kont
en wat hebben we nu geleerd , niks !!

en wat gebeurd er nu met de schade ???
zet deze gasten op een zaterdag middag onder het carrilion in een schandpaal , en deel gratis rotte eieren uit, zet er maar een bordje bij met wat ze hebben gedaan.

vuile .......
laat me weten waar ze wonen , en als ze hun mooie eerste autootje hebben komen wij wel even langs, eens kijken wat ze dan zeggen !!

arnaudbrander uit Drachten

 

J-1, volgens mij heb je gelijk. Een goed gesprek onder het genot van een bakkie. Niks geen schade betalen, moeten ze hun auto er maar niet neer zetten. Dit is de oplossing. Ik zie voor jou een grote rol weggelegd in de politiek. Praten is het enige wat helpt, straffen zijn overdreven en dom. Proostnmi uit Zwaagwesteinde

 

opzich ben ik tegen de doodstraf ....

blommie uit Dokkum

 

.....en de rekening, hoe komt dat.....?

granaet uit Dokkum

 

Ze moeten de jeugd es wat stranger aanpakken! Hier in NB gebeurd ook wel het nodige!

daatjuh uit Noardburgum

 

Ik val in herhaling, maar: 'ze worden voor een gesprek op het buro uitgenodigd'! Niet te geloven. Ze lopen ook alweer vrij rond. Ze zijn aangehouden, dus KASSA!! En een stevig gesprek met de ouders. Het is te hopen dat deze burgemeester eens voor een andere aanpak kiest.

daatjuh uit Drachten

 

Als sommigen hier hun zin krijgen,wordt het een politiestaat met straffen van "klooten aftrappen tot doodtrappen" nou als je vindt dat men van elkaars "statussymbolen" moet afblijven dan zou je vlgs mij ook tegen lijfstraffen moeten zijn..

Eigenlijk zou men het bezit van die "monsters op 4 wielen" die mensen echt agressief maken moeten straffen.

"Koop een fiets dan gebeurt je niets.."

age uit Uithuizen

 

age uit Uithuizen:Jouw stelling is niet
helemaal waar.Zie vorig bericht.Je fiets
wordt gestolen,"gedemonteerd",of dubbelgevouwen!!

staffrican uit veenwouden

 

van alle auto,s de schade berekenen en laten repareren op kosten van deze knapen en een flinke bekeuring er overheen.

weer uit Drachten

 

Je hebt helemaal gelijk staffrican,excuses..

Ze moeten die fietshaters aanpakken!!
Voor straf moeten ze heel veel fietswielen poetsen..spaak voor spaak en daarna worden ze dubbelgevouwen over de grens van Friesland gegooid.

age uit Uithuizen

 
 

Wat Age zegt. De gemiddelde WâldNet bezoeker staat voor een politiestaat. Waar de politie en de rechterlijke macht de dienst gaat uitmaken. Waar lijfstraffen de norm worden. Zullen we dan maar gelijk de Sharia invoeren, dat is toch wat jullie willen? Maar nee, we blijven vooral met zijn allen afgeven op de radicalisering van de islam......

J-One uit Buitenpost

 

@ nmi, ik raad je aan om een cursus goed lezen te volgen. De schade moet betaald worden, punt! Ik zeg alleen dat een goed gesprek bij bepaalde meelopers meer effect heeft dan een geldboete die gemakkelijk via de bank wordt overgemaakt. Om het gevangeniswezen op te zadelen met deze topcriminelen lijkt me ook overdreven (kost nogal wat belastinggeld). Nee laat ze maar naar de slachtoffers gaan en openlijk excuus aanbieden. Dat is een effectieve manier van straffen, geloof me maar!

J-One uit Buitenpost

 

@nmi zelf geen auto zeker.
@nmi niet geleerd thuis zeker dat je van een andermans spullen moet afblijven.
ik vind wel laat ze een maand zitten geen tv , comp ,radio ,water en brood niks leren ze het wel af hopelijk.en daar van 7 tot 7 werken om zo de schade te betalen.

westereender uit Zwaagwesteinde

 

Gewoon even vijf minuutjes met de eigenaren van de auto's in een kamertje,
zonder politie,doen ze het niet weer .

batman uit bergum

 

sjemig, wat ben ik blij dat ik verhuisd ben. Kom wel weer terug als iedereen zonder kloten loopt of doodgetrapt is... J-one lijkt wel de enige met verstand hier. Nou weet ik dat de gemiddelde bezoekers vaak zelf naar splinters wijzen voordat zij de balk uit hun eigen hol schuiven.
HALLO??? deze jongens zijn 17jaar, die leeftijd is voor mij nog niet zo lang geleden en ik heb ook genoeg uitgespookt toendertijd (gelukkig nog nooit gepakt :p)

chemico uit Amsterdam

 

En opvoeding is de sleutel; alhoewel dat ook niet makkelijk is als mede-ouders niet meewerken. Lekker snuiven en slikken (zeker in Dr88), probeer dan nog maar je eigen kroost normaal op te voeden daartussen.
Maar ik dwaal af. als ik jullie zo hoor dan moet het een keiharde gereformeerde staat worden met stokslagen, zwepen en meer van het marteltuig. wat gezellig: net de middeleeuwen....

chemico uit Amsterdam

 

@batman, dat is inderdaad de oplossing

oetlul uit Veenwouden

 

Nee, daar wordt het alleen maar erger van

chemico uit Amsterdam

 

ik geloof je J-1 (ben dan ook stomdronken op dit moment)

nmi uit Zwaagwesteinde

 

Westereender raadt ik een cursus "hoe herken ik sarcasme aan"

nmi uit Zwaagwesteinde

 

@nmi:

Blijkbaar altijd dronken met zulke reacties...

chemico uit Amsterdam

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan