ACHT AANHOUDINGEN BIJ FEEST S'VEEN
zondag 27 maart 2005 Surhuisterveen
 

Bij het Mega Piratenfestijn in Surhuisterveen heeft de politie zaterdagavond acht mensen aangehouden. Volgens een schatting van de politie hebben zo'n 8000 mensen het festival aan de Groningerstraat bezocht. Na middernacht ontstond enige onrust.

Rond. 1.00 uur waren er in de tent, met toen zo'n 2000 mensen, enkele schermutselingen. Doordat er mensen te veel gedronken hadden, moesten ambulances ter plaatse komen wegens onwelwordingen. Het personeel kon er nauwelijks hun werk doen door het opdringerige publiek. In een gespannen sfeer werden twee personen door de politie aangehouden. Ze keerden zich tegen de agenten.

Twee wildplassers werden aangehouden omdat ze tegen een dienstwagen van de politie plasten. Uiteindelijk zijn naast deze twee, zes man aangehouden omdat ze niet voldeden aan bevel of vordering: een 25-jarige man uit Surhuizum, een 19-jarige man uit Opende, een 18-jarige man uit Augustinusga, een 41-jarige man uit Drachtstercompagnie, een 29-jarige man uit Drachten en een 34-jarige man uit Akkrum.

De politie heeft in totaal 16 agenten ingezet tijdens de avond in Surhuisterveen.