JAN HULZINGA (ONT) 80 JAAR EN 55 JAAR TRAINER
donderdag 04 juni 2020 Opeinde
 

ONT trainer Jan Hulzinga werd maandag 1 juni 80 jaar. Een respectabele leeftijd. Maar zéker ook respectabel is dat Hulzinga ook vierde dat hij 55 jaarvoetbaltrainer is. Een uniek iets voor een voetbaltrainer.

Bij ONT is Jan nu trainer van de ONT voetbalschool en van ONT JO8. Daarnaast is hij op zaterdag actief als scheidsrechter en assistent-scheidsrechter. Maar Jan kent al een heel lange historie bij ONT in diverse functies. Meerdere periodes trainer, materiaalbeheer, scouting en dus scheidsrechter en assistent scheidsrechter. Hulzinga was niet alleen actief bij ONT maar ook bij VenV'68 (Garyp), ODV (Wijnjewoude), v.v. Suameer en bij de KNVB als scout en keeperstrainer.
Hulzinga heeft dus een rijke carrière als trainer. En overal staat hij bekend om zijn enorme beleving en betrokkenheid. Als gedreven trainer, als (strenge) scheidsrechter maar ook niet te beroerd om de veters te strikken van een jongetje van zes. Voor ONT is Hulzinga een clubman in hart en nieren.

Op zijn verjaardag werd Hulzinga door de ONT bestuursleden Jeen Visser en Peter Weersma en voorzitter van de ONT Jeugdcommissie Uilke Jongsma verrast en verblijd met o.a. bloemen, een dinerbon en twee fotocollages.

 

Bij de foto: Het is Coronatijd, dus de cadeaus werden op gepaste afstand overhandigd. Op de foto staat Jan Hulzinga op de voorgrond. Verder staan van links naar rechts Peter Weersma, Uilke Jongsma en Jeen Visser. Foto: Karin Walinga-Brouwer