DRUGSLAB VAN '4 MILJOEN' OPGEROLD IN WANSWERT
donderdag 13 februari 2020 Wânswert
 

Een groot drugslab is woensdagnacht door de politie opgerold in het plaatsje Wânswert. Bij de inval werd een grote hoeveelheid van de synthetische drug - vermoedelijk Crystal Meth - aangetroffen. Het zou gaan om een straatwaarde van 4 miljoen euro.

De politie is de afgelegen boerderij aan de Wirdsterterp op het spoor gekomen dankzij tips van oplettende melders. Het betrof een actief lab in een afgelegen boerderij waar vermoedelijk methamfetamine / Crystal Meth werd geproduceerd. Daarnaast werd er ook nog een lab in aanbouw ontdekt.

De politie is op basis van de tips een onderzoek begonnen en besloot om in de nacht van 12 op 13 februari het pand binnen te treden. In de woning werd het drugslab aangetroffen. In een nabijgelegen gebouw werd ook nog een synthetisch drugslab in aanbouw aangetroffen.

Vannacht wordt het pand bewaakt zodat er bij daglicht opnieuw onderzoek gedaan kan worden. Donderdag werd het laboratorium ontmanteld door de Landelijk Faciliteit Ontmanteling. De politie laat weten dat er nog geen aanhoudingen zijn verricht.

 

Foto: Politie | Er werd door de politie voor 4 miljoen euro aan methamfetamine aangetroffen in het drugslab