NIEUWE HUUROVEREENKOMST VOOR ZWEMBAD IN HALLUM
donderdag 07 november 2019 Hallum
 

Ieder jaar trekken zo'n 35.000 mensen hun baantjes in openluchtzwembad De Sawn Stjerren in Hallum. De exploitatie van dit zwembad wordt al jarenlang verzorgd door stichting De Sawn Stjerren. Vorige week werd een nieuwe huurovereenkomst ondertekend tussen deze stichting en de gemeente Noardeast-Fryslân. Daarmee blijft de exploitatie van het zwembad ook de komende jaren in vertrouwde handen.

Overeenkomst
In de overeenkomst is onder andere vastgelegd dat de gemeente in ieder geval tot 2026 jaarlijks een bijdrage aan de stichting verstrekt voor het exploiteren van het bad. Het beheer en onderhoud van het zwembad wordt verzorgd door de stichting zelf, die daarbij veel gebruikmaakt van vrijwilligers uit Hallum en omgeving. "Dit betsjut dat it swimbad yn Hallum de kommende jierren wer foarút kin. Ik bin hjir tige wiis mei, want it swimbad is in wichtige foarsjenning yn ús gemeente dy’t elts jier in hiel soad minsken lûkt", aldus wethouder Pytsje de Graaf van de gemeente Noardeast-Fryslân.

 

Foto: Steven de Boer | Wethouder Pytsje de Graaf en voorzitter Hille Hellema ondertekenen de huurovereenkomst onder toeziend oog van Jantine Kuiken-de Vries, de dagelijkse leiding van het zwembad