ORANJE COMITé ORGANISEERT GEEN 75 JAAR BEVRIJDING
donderdag 10 oktober 2019 Drachten
 

Het Oranje Comité heeft donderdag aan de gemeente Smallingerland laten weten dat zij de opdracht voor de organisatie van 75 jaar Bevrijding teruggeeft. Het college vroeg om '75 jaar Bevrijding' te organiseren waarbij de wijken en dorpen van Smallingerland ook zijn betrokken. Het Oranje Comité zegt dat het hen aan tijd ontbreekt om naast het reguliere programma de wijken en dorpen te betrekken.

Het Oranje Comité geeft aan niet te voldoen aan de voorwaarden van het college en daarom is besloten om ook de organisatie van Koningsdag en Dodenherdenking terug te geven.

"Wij hebben begrip voor het besluit van het Oranje Comité. Het college heeft echter de wens om de viering breder te trekken dan alleen een stukje Drachten. We vinden het belangrijk dat het een viering wordt voor en door de mensen van Smallingerland", aldus Jan Rijpstra burgemeester Smallingerland.

Op dit moment wordt er bij de gemeente gekeken naar de mogelijkheden om binnen Smallingerland de regie en coördinatie van Koningsdag, Dodenherdenking en 75 jaar Bevrijding op te pakken met de samenleving.