KINDERLAMPEX 2019 DRIEZUM
zaterdag 28 september 2019 Driezum
 

Onder goede weersomstandigheden werd zaterdagmiddag in het Driezumer bos de Kinderlampex (of Lytse Lampex) gehouden. Het bleef op hier en daar een spatje regen na, droog. De Kinderlampex is een speciaal evenement voor alle kinderen in de Friese Wouden.Voorafgaand aan de start om 13.00 uur werd een teamfoto gemaakt. Van de 32 teams mocht om de 3 minuten een een team starten.

In het Driezumerbos was een mooi parcours met hindernissen uitgezet van zo’n vijf kilometer. Aan de Kinderlampex hebben een kleine 200 kinderen meegedaan.Het doel was om tijdens de tocht zoveel mogelijk letters te verzamelen die op diverse plaatsen vlak langs de route en bij de hindernissen te vinden waren. De verzamelde letters moesten in het juiste cijfervakje in het routeboekje ingevuld worden.

Het team met de meeste goede letters, won. Bij een gelijke stand zou het team winnen dat bij de hindernissen het snelst was. Onderweg was er popcorn of een suikerspin en drinken. De kinderen kregen na afloop een welverdiende medaille en een broodje hamburger.

 

© Jochem Wiersma | De kinderen kregen na afloop een welverdiende medaille en een broodje hamburger