RECONSTRUCTIE KOAILOANE DAMWâLD VAN START
dinsdag 10 september 2019 Damwâld
 

Deze week is aannemer Jansma Drachten begonnen met het onderhoud aan de Koailoane tussen Wâlterswâld en Damwâld. Wethouder Kees Wielstra mocht maandag het startsein geven door een stuk asfalt te frezen. "De staat van de Koailoane is voor velen al jarenlang een ergernis. Ik ben blij dat de weg nu groot onderhoud krijgt." aldus Wielstra.

Verkeersveilige maatregelen
Veel fietsers voelen zich onveilig als ze moeten oversteken bij de tunnel in Wâlterswâld. Daarom komen er bij de onderdoorgang van de Centrale As verkeersdrempels en wordt de op dit gedeelte adviessnelheid 30 km/u. Om de verkeersopstoppingen voor de milieustraat van Omrin zo veel mogelijk tegen te gaan, komt er een langere opstelstrook. Tijdens de openingstijden staat er namelijk vaak een wachtrij.

Omleidingsroute
De weg is door de werkzaamheden gedeeltelijk voor het verkeer afgesloten. Volg de borden voor de omleidingsroute. De milieustraat blijft tijdens de reguliere openingstijden geopend. De Koailoane is naar verwachting halverwege oktober klaar.

Inhaalslag wegenonderhoud
Dit project maakt deel uit van het programma ‘Inhaalslag wegenonderhoud’. Dit is een onderhoudsplan waarmee de gemeente de komende drie jaar wegen aanpakt die in slechte staat zijn.