OPNIEUW ONGEVAL OP GEVAARLIJKE KRUISING
zaterdag 18 maart 2017 Drachten
 

Zaterdagmiddag omstreeks 13:05 uur raakte een fietser en een automobilist met elkander in botsing op de Noorderdwarsvaart.

De fietser wilde vanaf de Raai doorsteken naar de Noordkade, echter zag hij een van links komende automobilist over het hoofd. De fietser schaafde vervolgens langs de auto waarna de fietser ten val kwam. Een ambulance kwam ter plaatse om de man te controleren op eventuele verwondingen. De politie nam een verklaring van de betrokken op.

Kruispunt op nummer 7 in top 10 Nederland 2014.

Rondom het kruispunt zijn afgelopen jaren meer dan tien ongevallen gebeurd, waarvan maar liefst twee een dodelijke afloop hadden. Ook leidden meerdere ongelukken naar de SEH. Volgens de gemeente Drachten is het aantal slachtoffers in dit gebied 'een uitschieter'.

"De Noorder- en Zuiderdwarsvaart zijn nog niet ingericht volgens het wensbeeld voor 50-kilometerwegen", verklaart een woordvoerster. De fietspaden zijn niet op de weg getekend en de weg is relatief smal.

"Gezien de grote lengte van het traject en de hoge kosten van een herinrichting wordt dit gekoppeld aan het onderhoud van de riolering. Dit staat nu nog niet gepland."

 

Foto: Noordernieuws | Op de kruising van de Raai en de Dwarsvaart was het opnieuw raak.