BAAS DE FRIESLAND ZORGVERZEKERAAR VERTREKT
donderdag 26 maart 2015 Leeuwarden
 

Diana Monissen vertrekt bij De Friesland Zorgverzekeraar. Ze gaat binnenkort aan de slag bij het Prinses Máxima Centrum in Utrecht als voorzitter van de Raad van Bestuur. Tot half juni blijft ze nog voorzitter van de raad van bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar in Leeuwarden.

Persoonlijke betrokkenheid en ervaring met het leed van kinderen met kanker hebben Diana Monissen gemotiveerd tot deze overstap. "Ik heb er goed over na gedacht toen die vraag kwam, want ik heb het erg naar mijn zin in Friesland. Dat ik er toch voor heb gekozen deze stap te zetten, heeft veel te maken met mijn eigen ervaringen. Ik weet namelijk van dichtbij hoe enorm belangrijk het is om kinderen met kanker in eigen land van de best mogelijke zorg te kunnen voorzien. Juist omdat dit de ambitie is van het Prinses Máxima Centrum wil ik hier graag persoonlijk aan bijdragen. Zoals ik eerder heb mogen doen vanuit de Raad van Commissarissen van het Prinses Máxima Centrum."

De raad van commissarissen van De Friesland vindt het jammer dat Diana Monissen De Friesland gaat verlaten en is blij met de afspraak dat Diana Monissen voorlopig nog gewoon haar functie bij De Friesland blijft uitoefenen. Jan Ploeg, voorzitter van de raad van commissarissen van De Friesland: "Diana heeft het in de zes jaar dat ze hier zit hartstikke goed gedaan en enorm veel voor elkaar gekregen. Er zijn grote stappen gezet in de klantgerichtheid van het bedrijf en het veranderen van de zorg in deze regio. Daarnaast is het aantal klanten sterk gestegen en financieel staat De Friesland er prima voor."

 

Diana Monissen vertrekt uit Friesland