VIER VERDACHTEN OPGEPAKT BIJ HENNEPKWEKERIJ
vrijdag 27 februari 2015 Twijzelerheide
 

De politie heeft vrijdagmiddag in een schuur bij een woning aan het Tsjerkepaed in Twijzelerheide een hennepkwekerij opgerold. De kwekerij kon met behulp van een anonieme tip opgespoord worden. Met een warmtecamera kon bovendien vastgesteld worden dat de kwekerij zich vermoedelijk op de zolder van de betreffende schuur zou bevinden.

In de woning troffen agenten allereerst de 47-jarige bewoner en zijn 18-jarige zoon aan. Bij de schuur troffen de agenten nog twee mannen uit Twijzelerheide (22 en 26 jaar) aan. Zij waren bezig met het oogsten van de kwekerij met 80 hennepplanten. In een emmer in de schuur troffen de agenten ook afgetopte hennep aan.

Wapens
Alle vier verdachten werden ingerekend voor betrokkenheid bij het opzetten van de hennepkwekerij. Een vijfde verdachte wist te ontkomen. Bovendien troffen de dienders een luchtbuks en drie messen aan. Alle wapens werden in beslag genomen. De kwekerij werd opgeruimd. De verdachten mochten na het afleggen van een verklaring huiswaarts. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.