'HELE LIEVE PAKE' BEVREDIGDE ZICH OPENLIJK
vrijdag 27 februari 2015 Leeuwarden
 

Een 66-jarige Dokkumer is wegens het openlijk plegen van ontuchtige handelingen door de Leeuwarder rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur waarvan de helft voorwaardelijk. De man komt onder toezicht van de reclassering. De rechtbank acht bewezen dat de Dokkumer meermalen in het zicht van spelende kinderen zichzelf in zijn woonkamer heeft staan af te trekken.

Hij zou zelfs naar de meisjes, in de leeftijd van acht tot twaalf jaar, gewenkt en gezwaaid hebben terwijl hij letterlijk de hand aan zichzelf sloeg. De man ontkende twee weken geleden tijdens de behandeling van de zaak niet dat hij zichzelf had bevredigd, maar hij zou dat niet openlijk hebben gedaan. Bij de politie had hij echter min of meer toegegeven dat hij masturbeerde terwijl hij naar de spelende kinderen keek.

De officier van justitie gaf toen aan dat hij er niet van uit ging dat de Dokkumer pedofiele neigingen heeft. De officier ging er vanuit dat de situatie op zich opwindend was voor de man. De zaak was aan het rollen gekomen nadat twee meisjes bij de Dokkumer in huis waren geweest. Volgens de meisjes had de man schunnige praatjes en had hij ze een euro gegeven. De Dokkumer beweerde dat het juist de meisjes waren die schuttingwoorden gebruikten. Hij noemde zichzelf 'een hele lieve pake'.