'WIERSMA TE AFWACHTEND IN ZAAK ROOBOL'
dinsdag 27 januari 2015 Damwâld
 

De Christenunie en PvdA in Dantumadiel vinden dat verantwoordelijk wethouder Wiersma te afwachtend is als het gaat om het sluiten van de basisschool in Driezum en de overige problematiek bij de stichting Roobol. Dat lieten ze dinsdagavond weten tijdens de raadsvergadering in Dantumadiel. De wethouder heeft gesprekken gehad met de MR en met bestuurder Trees Galema van Roobol, maar dat vinden de partijen niet genoeg. "Het is jammer dat de wethouder nogal afwachtend is ten aanzien van het hele gebeuren", aldus Remy Theunissen van de PvdA.

De gemeenteraad van Dantumadiel nam op 25 november het besluit om de school in Driezum samen te voegen met een school in Damwâld. Vervolgens zal op 1 augustus 2015 de school in Driezum onttrokken aan het onderwijs. Dit raadsbesluit was gebaseerd op verzoek en informatie van Roobol en die informatie is volgens ouders van de school anders. Waar de stichting Roobol spreekt van een dalend leerlingenaantal, spreken de ouders van een stijging.

Wiersma beantwoorde de vragen van de partijen verder met het feit dat de gemeente niet in kon gaan over de zaken die inhoudelijk gingen over het onderwijs. Volgens de wethouder was er geen reden om te twijfelen aan de onderwijsvisie, maar daar werd ook niet op beoordeeld bij de sluiting van de openbare basisscholen in Driesum. Wiersma had er vertrouwen in dat de - overigens onterecht benoemde - Raad van Toezicht er met de ouders uit zou komen.