VRIJSPRAAK VAN HELEN GELD UIT GOKHAL AMELAND
dinsdag 09 december 2014 Leeuwarden
 

De rechtbank in Leeuwarden vindt dat niet bewezen kan worden dat een 26-jarige inwoonster van Veendam gestolen geld heeft geheld. De vrouw werd vrijgesproken. Twee weken geleden stond ze terecht omdat ze volgens het openbaar ministerie (OM) honderden euro's aan gestolen kleingeld op haar bankrekening had gestort. Het geld zou buitgemaakt zijn bij een inbraak in een gokhal op Ameland, in juli 2012.

Behalve in de gokhal werd er in dezelfde nacht (18 juli 2012) bij drie andere bedrijven op Ameland ingebroken. De daders werden twee weken later opgepakt, samen met de Veendamse. De groep was verantwoordelijk voor inbraken in Groningen, Buitenpost en op Ameland. De vrouw ontkende iets met de inbraken op het eiland te maken te hebben.

Het muntgeld dat ze op haar rekening had gestort had ze als vakantiegeld gespaard, zei ze. De rechtbank concludeerde dat niet bewezen kan worden dat het geld afkomstig is van de inbraak op Ameland. Het bedrag komt ook niet overeen: er werden duizenden euro's gestolen, de vrouw had bijna 800 euro aan kleingeld naar de bank gebracht.