DIESELDIEF BETRAPT DOOR BEWAKINGSCAMERA
vrijdag 05 december 2014 Leeuwarden
 

In september vorig jaar werd er verschillende malen diesel gestolen uit wagens van de Verkleij Groep, die geparkeerd stonden op een bedrijfsterrein aan de Tussendiepen in Drachten. Omdat de dieven niet betrapt werden, werd er een bewakingscamera met bewegingsmelder op het terrein geplaatst. Die actie had vrijwel meteen succes: op 28 september ging om 2 uur 's middags het alarm af.

De eigenaar van het terrein zag drie lege jerrycans bij een auto staan en een stuk slang dat de brandstoftank hing. Verder stond er een VW Golf op het terrein. Op de camerabeelden herkende de politie een 25-jarige Drachtster. De man ontkende in eerste instantie. Hij zei dat hij aan het joggen was toen hij gefilmd werd. Later bekende hij. Hij zei dat de tank van zijn VW leeg was en dat hij geen geld had om diesel te kopen.

Van de andere diefstallen wist hij volgens eigen zeggen niets af. De politie vermoedde dat er nog een tweede dader was, maar die is nooit gevonden. De Drachtster had zich vrijdag voor de rechter moeten verantwoorden, maar hij kwam niet opdagen. Hij werd bij verstek veroordeeld voor een poging tot diefstal. Hij kreeg een werkstraf van 60 uur.