STAPPER OP 1 AVOND 2 KEER IN ELKAAR GESLAGEN
woensdag 23 april 2014 Leeuwarden
 

Een jeugdige stapper zal de 23e november van 2013 niet licht vergeten. De jongen werd die avond tot twee keer toe in elkaar geslagen. De eerste keer ging hij zelfs knock-out. Niet veel later deed een 20-jarige Drachtster er nog een schepje bovenop door de jongen zomaar vanuit het niets te grazen te nemen. De Drachtster werd woensdag door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur. Hij moet aan het slachtoffer een schadevergoeding van 300 euro betalen.

De Drachtster kon zich nauwelijks meer iets herinneren van de bewuste avond. Hij had 'heel veel' gedronken. Het slachtoffer was nadat hij de eerste in elkaar was geslagen op weg naar zijn fiets toen hij door de Drachtster werd besprongen. De Drachtster stompte het slachtoffer meermalen tegen het hoofd. Volgens een getuige ging hij helemaal door het lint.

De rechter verwees naar wat er in 2010 in Club Q was gebeurd. Daar veerde de Drachtster van op: hij zei dat Redmar Smedema, het slachtoffer in die mishandelingszaak, een van zijn maten was. Dat maakte het voor de rechter nog onbegrijpelijker dat de Drachtster zo tekeer was gegaan.