DRACHTSTER GOOIT ANDERE VROUW GLAS IN GEZICHT
vrijdag 12 juli 2013 Leeuwarden
 

Tijdens een kroegruzie gooide een 24-jarige vrouw uit Drachten bij een 19-jarige inwoonster van Rottevalle een longdrinkglas in het gezicht. Het slachtoffer liep een snee onder het oog op. Waarschijnlijk zal ze er geen litteken aan over houden. Daarmee kwam de Drachtster goed weg, vond de politierechter. Het letsel had voor hetzelfde geld veel ernstiger kunnen zijn. 'U hebt ontzettend veel geluk gehad dat de ogen niet geraakt zijn', zei de rechter.

Hij was het dan ook niet eens met de officier van justitie en de advocaat van de Drachtster. Die vonden beide dat de vrouw zich schuldig had gemaakt aan een 'eenvoudige' mishandeling. Gezien het gevaar van het gooien van een glas in het gezicht, vond de rechter dat de Drachtster zich schuldig had gemaakt aan een poging tot zware mishandeling. De vrouw kreeg een werkstraf van 50 uur.

De ruzie was ontstaan toen de Drachtster op 21 april op de dansvloer van een horecagelegenheid aan de Zuidkade aan de op de tenen van het slachtoffer ging staan. De Rottevalse trok de Drachtster aan het haar, de Drachtster deed hetzelfde terug. Toen de Rottevalse een glas in haar richting gooide, het glas viel op de grond, gooide de Drachtster op haar beurt met haar longdrinkglas. Uit het dossier kwam niet duidelijk naar voren wie als eerste had gegooid. Het slachtoffer had verklaard dat de Drachtster als eerste had gegooid. Voor het bewijs maakte dat niet veel uit.