GEDETINEERDE OP PROEFVERLOF ZET KRAAK
woensdag 11 januari 2012 Leeuwarden
 

Een inwoner van Buitenpost (22) maakte gebruik van een weekendje proefverlof van de gevangenis om meteen maar weer een kraakje te zetten. Met de hulp van een 26-jarige dorpsgenoot stal de Buitenposter onder andere een navigatiesysteem en cd-speler uit een geparkeerde auto. Het duo was op een feestje bij de buurvrouw van de eigenaar van de auto. Ze hadden allebei alcohol en speed gehad.

De 22-jarige zal binnenkort weer een poosje achter de tralies moeten zitten. De politierechter veroordeelde hem tot een celstraf van acht weken. De andere verdachte kwam er beter af. In tegenstelling tot zijn dorpsgenoot was hij woensdag wel naar de rechtbank gekomen. Omdat hij nauwelijks een strafblad heeft, werd de Buitenposter veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur.

De 22-jarige heeft een strafblad van 11 pagina's. De officier van justitie hoefde zich niet overmatig in te spannen om het bewijs in deze zaak rond te krijgen: een buurman had de mannen gefilmd terwijl ze bezig waren in te breken. De twee moeten aan de eigenaar van de auto een schadevergoeding van 480 euro betalen.