SCHOONMAAKSTER STEELT VAN BEJAARDEN
woensdag 11 januari 2012 Leeuwarden
 

Een 47-jarige schoonmaakster heeft begin 2010 geld gestolen van bejaarde bewoners van verzorgingstehuis De Lijte in Ureterp. De vrouw, een inwoonster van Hemrik, werd woensdag door de politierechter bij verstek veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en twee maanden voorwaardelijke celstraf. De vrouw heeft haar ontslag gekregen.

Ze heeft vanaf begin februari tot eind april 2010 van vier bejaarde bewoners geld gestolen. Familieleden dienden woensdag namens drie van de vier slachtoffers een schadeclaim in. De rechter bepaalde dat de schoonmaakster het geld dat ze van bejaarden heeft gestolen -835 euro in totaal- moet terugbetalen.

De vrouw had tegen de politie gezegd dat ze in geldnood zat. Met vier jonge kinderen en hoge woonlasten kon ze het huishoudboekje niet rond krijgen. De familie van een van de slachtoffers had een camera opgehangen omdat er telkens kleine geldbedragen verdwenen. Op de beelden was te zien dat de schoonmaakster daarvoor verantwoordelijk was. De officier van justitie vond het extra pijnlijk dat een paar slachtoffers dementerend zijn.