DRACHTSTER KAN ONGEVAL NIET HERINNEREN
maandag 25 januari 2010 Leeuwarden
 

'Helemaal niets' kon de 21-jarige Drachtster zich herinneren van het ongeval waar hij eind augustus vorig jaar bij betrokken was geweest. Maandag moest hij zich bij de politierechter verantwoorden voor rijden met drank op en rijden zonder een geldig rijbewijs. De Drachtster lag op zondag 30 augustus 's ochtends vroeg met een bebloed gezicht op de Buorren in Rottevalle.

Hij lag vijftien meter voor de scooter waar hij naar alle waarschijnlijkheid op had gezeten. De scooter was via de trottoirband tegen een hekje gebotst. Vlak na het ongeval zag een getuige dat een jongen aan de Drachtster zat te trekken, terwijl deze nog op de grond lag. Later bleek dat de jongen de eigenaar van de scooter was.

In eerste instantie werd er van uit gegaan dat de verdachte als passagier achterop de scooter had gezeten. Later verklaarde de eigenaar dat de Drachtster op de scooter had gereden. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De artsen constateerden onder andere een scheurtje in het neusbot, een hersenschudding en een gekneusde heup.

Verder moesten de onder- en de bovenlip gehecht worden en had de verdachte drie gebroken tanden. Toen de politiemensen hem aanspraken rook hij naar alcohol. Dus werd er in het ziekenhuis meteen maar bloed afgenomen. De Drachtster was met een alcoholpromillage dat bijna vier keer te hoog was -1,91 promille- op de scooter gestapt. Hij had bier en beerenburg gedronken.

De eis van de officier van justitie noemde de Drachtster 'heftig'. De officier eiste een boete van 810 euro en een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Het akkefietje had de verdachte volgens zijn zeggen al heel veel geld gekost; het meeste was opgegaan aan het restaureren van zijn gebit. Desalniettemin nam de rechter de eis over.