EASTERMAR NEEMT AFSCHEID VAN POSTBODE
vrijdag 15 januari 2010 Eastermar
 

Voor postbode Frans van der Meer uit Burgum was het vrijdag zijn laatste werkdag in Eastermar. Na 35 jaar trouwe dienst bij PTT Post, het latere TNT is het voor Frans welletjes en kan hij met de vut. Zijn allerlaatste bezorgronde deed Frans in zijn favoriete dorp Eastermar.

De collega's van Frans hadden de dag ervoor huis- aan-huis flyers bezorgd met daarop de mededeling dat hij vrijdag voor het laatst zou zijn. Veel mensen stonden hem dan ook al op te wachten om Frans het allerbeste te wensen. Ook in de supermarkt waar de dag in Eastermar voor Frans met koffie en oranjekoek begon, was het erg druk. Ook hier kwamen veel mensen hem nog even de hand geven.

Frans was een graag geziene postbode in het dorp. Vanuit de verte hoorde je hem al fluitend aankomen, of schalde 'de geheime' hard uit de speakers van de postauto. "Noait ha ik myn wurk mei tsjinsin dien", aldus Frans van der Meer. Als dank voor de vele jaren in Eastermar kreeg hij van de dorpsbewoners dan ook een boek over de historie van Eastermar aangeboden. Op deze wijze hoeft hij in elk geval niet met lege handen achter de geraniums te zitten de komende tijd!

 

Foto: Simon Bosma