DRACHTSTER VERKOOPT GESTOLEN FIETSEN
maandag 16 november 2009 Leeuwarden
 

De vijf fietsen die hij begin dit jaar via Marktplaats probeerde te verkopen, had de 45-jarige Drachtster voor een zeer schappelijk prijsje van een buurman gekocht. Een paar rijwielen waren overgespoten. En dat was niet voor niets gebeurd, de fietsen waren van diefstal afkomstig. Maandag zei de Drachtster tegen de politierechter dat hij dat niet wist.

Dat klonk anders dan wat hij bij de politie had verteld, nadat hij begin april was opgepakt. Toen had de Drachtster gezegd dat hij wel het gevoel had gehad dat er iets niet klopte. Een van de fietsen die hij van de buurman had overgenomen was een twee jaar oude Koga Miyata, met een nieuwwaarde van 1250 euro. Een damesfiets van Gazelle kostte in de winkel 1000 euro en was ook nog niet zo oud.

De Drachtster had tussen de 35 en 60 euro voor de karretjes betaald. Maandag beweerde hij dat hij niet in fietsen heeft gehandeld. Hij had ze gekocht zodat zijn zoon ermee kon prutsen. De rechter geloofde niet veel van wat de verdachte vertelde. Hij was ervan overtuigd dat de man wist dat het 'verkeerde handel' was. De Drachtster kreeg een boete van 700 euro.