'KANTJE BOORD' BIJ DRANKONGEVAL
zaterdag 10 oktober 2009 Leeuwarden
 

Het was letterlijk kantje boord, toen een 32-jarige man uit Tijnje op 14 april op de Burgemeester Selhortstraat in Gorredijk met zijn VW Transporter uit de bocht vloog. Vlakbij een schutting viel de VW op zijn kant, nadat de auto een verkeersbord had geraakt en een fietser op een haartje na had gemist. De bestuurder zat bekneld in het voertuig. Hij had niet alleen onbesuisd gereden, hij had ook teveel drank op.

De man had vijf flesjes bier gedronken en een paar jointjes gerookt, voor hij 's avonds om een uur of negen uit de bocht vloog. De Tijnster had een promillage dat bijna twee keer hoger was dan is toegestaan. Het ongeval vormde achteraf een keerpunt in zijn leven. 'Mijn leven is 180 graden gedraaid', zei hij vrijdag tegen de politierechter. Hij werkte (te)veel, dronk veel en gebruikte drugs in de periode voor het ongeval.

De man realiseerde zich dat het ongeval niet alleen hem het leven had kunnen kosten, ook de fietser had kunnen verongelukken. De verdachte nam een drastisch besluit: hij hief zijn bedrijfje op en hij is hulp gaan zoeken. Omdat de man behoorlijk wat schulden heeft, besloot de rechter om geen boete op te leggen, zoals de officier van justitie eiste. De Tynster kreeg een werkstraf van 40 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden.