VOEDSELBANK ACHTKARSPELEN EEN FEIT
maandag 20 april 2009 Surhuisterveen
 

Op vrijdag 8 mei 16:00 uur zal in Surhuisterveen de eerste voedseluitdeling van de Stichting Voedselbank in Achtkarspelen (SVA) plaats vinden. Het bestuur verwacht de komende dagen tussen de 20 tot 40 aanmeldingen vanuit de gemeente. Iedere tweede en vierde vrijdag van de maand zal er een uitgifte plaats vinden.

Volgens de voorzitter van de SVA, die liever anoniem wil blijven, is de vraag naar een voedselbank in Achtkarspelen groot. De voorzitter werd benaderd door Harry Tjeerdsma, voorzitter van de voedselbank in Smallingerland. Bij hem kwam namelijk veel vraag naar pakketten vanuit Achtkarspelen.

De voedselbank Achtkarspelen hoopt op een goede samenwerking met de Sociale dienst van de gemeente: ‘We willen een goede relatie opbouwen met de Sociale dienst zodat mensen niet altijd afhankelijk zullen zijn van een voedselbank’, zegt de voorzitter. Met de Sociale dienst is inmiddels al twee keer contact geweest.

De locatie in Surhuisterveen is een voorlopige. ‘Het hangt af van de aantal aanmeldingen of we in Surhuisterveen blijven’, volgens de voorzitter. ‘In principe gaan we uit van 20 tot 40 aanmeldingen.’ De nieuwe stichting heeft al een kleine 15 vrijwilligers voor het samenstellen van de pakketten en de uitgifte daarvan. Daarbij werkt de stichting met vier screeners, zij beoordelen of iemand in aanmerking komt voor een voedselpakket.

Aanmelden kan vanaf dinsdag via de website www.voedselbankachtkarspelen.nl of via telefonisch contact met 0645353549. De criteria om in aanmerking te komen voor een voedselpakket zijn hier te vinden.