15.9 °C

Theatervoorstelling Zie de mens

KOLLUM - In een bijzondere opstelling, geïnspireerd door corona, brengen wij voor u de voorstelling 'Zie de mens'. In deze voorstelling staan 9 acteurs ieder op een eigen podium met het publiek daar midden tussenin op 1,5 meter van elkaar. Zo is de voorstelling coronaproof en toch intiem.

De Joseph Wresinski Cultuur Stichting is een multicultureel theatercollectief van mensen die leven in kansarme en kwetsbare situaties en theatermakers. Met de voorstelling Zie de mens nemen zij u mee op een poëtische reis door de Nederlandse samenleving, begeleidt door muziek uit vele windstreken. Daarmee tonen zij hoe zij onze samenleving ervaren. Zie de mens is gebaseerd op autobiografische geschiedenissen uit hun leven. Zo brengt Zie de mens op een authentieke manier een wereld over het voetlicht, die gewoonlijk ongezien en ongehoord blijft.

Naast dat 'Zie de mens' een bijzondere theaterervaring is, roepen wij op tot solidariteit met allen die kansarm en kwetsbaar zijn. Op die manier hopen wij mensen te inspireren om samen te bouwen aan een inclusieve samenleving, waarin iedereen zich thuis en veilig voelt.

“ZEER DE MOEITE WAARD, om verschillende redenen: de authenticiteit van de verhalen die door de “ervaringsdeskundigen” worden verteld; de fantastische tekstregie; het gedreven spel; de prachtige vormgeving”.
“Fantastische voorstelling!! Goed acteerwerk, creatief concept. En bovenal het thema 'Zie de mens'. Een hartverscheurende oproep om in de systeemwereld ondergeschikt te maken aan de menselijke maat.
“Het is een rake voorstelling en die mij ook echt heeft geraakt.”

'Zie de mens' in Kollum wordt gebracht i.s.m. Solidiar Friesland en PKN Kollum. De voorstelling is gratis toegankelijk. We verzoeken u vriendelijk om u aan te melden.

Waar: Van der Bijhal
Adres: Maartensplein 1, Kollum
Wanneer: Zaterdag 14 mei om 20u00 (ontvangst vanaf 19u15)
Kosten: Gratis. Vrije gift na afloop
Aanmelden: Reserveer hier uw ticket: www.wresinskicultuur.nl/aanmelden

Waar:Van der Bijhal
Plaats:Kollum
Datum:14-05-2022
Aanvang:20.00 uur
 

Joseph Wresinski Cultuur Stichting

sarah@wresinskicultuur.nl
0641237501
Kollum
 
Ga naar website