Account
Logo
Zoeken
6.4 °C
© WâldNet

Groot paasspektakel in Bos van Ypeij

ma 28 maart 2005, 13.48 uur

TYTSJERK - Het Bos van Ypeij stond op tweede paasdag in het teken van een ‘Paasspektakel voor het hele gezin’. Jong en oud konden zich vermaken met een eierzoekwedstrijd, muziek, zang en spelactiviteiten. De Lionsclub van Leeuwarden wil met het evenement geld inzamelen voor de bouw van een cultuurpodium in het bos. Met 8000 bezoekers werd er netto 30.000 euro opgehaald. Het feest markeerde ook het einde van een periode waarin het historische landgoed grondig is opgeknapt.

Aan de voorbereiding van het feest is lang gewerkt waarbij de Lionsclub werd ondersteund door veel gulle sponsors. Eén van de hoogtepunten van het Paasspektakel was het Open Friese Kampioenschap Eiergooien. Ook kon een bezoek worden gebracht aan de Griezelgrot of kon er gevaren worden met modelboten. Een grabbelton, het rad van avontuur en schminken voor de kinderen ontbraken uiteraard niet.

Verder kon er een unieke rondleiding gedaan worden in landhuis Vijversburg. Het gebouw is zelden open voor publiek en tegen een donatie voor het goede doel kon het gebouw bekeken worden. Gidsen vertelden over de historie van het gebouw en zijn voormalige bewoners, de familie Looxma Ypeij. Het Paasspektakel werd verder de hele dag opgeluisterd met muziek en zang van onder andere het jeugdorkest van Brassband De Bazuin, het shantykoor Aan Lager Wal, de Jazzclub Bergum, de rockband Goldmund, de Fryske troubadour Fokke Miedema en muziekgroepen van De Wâldsang.

Zie ook: www.paasspektakel.nl

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!