Account
Logo
Zoeken
9 °C
© BD-Fotografie/Berend

De Kaden: It giet meastal krekt goed

di 14 september 2004, 20.04 uur

DRACHTEN - De kruisingen van De Kaden met de Torenstraat en op de andere kant de Zuiderdwarsvaart zijn veel mensen in Drachten een doorn in het oog. De middenstanders die bij de kruisingen hun waar verkopen, houden dagelijks hun hart vast als ze naar buiten kijken. "It giet wer krekt goed".

"Se steane hjir soms tsjin de ruten omheech te fjochtsjen". De kruising bij de Zuiderdwarsvaart is "in grutte bende", volgens Sieds Veenstra van fietsenwinkel Profil Wijnja. "It fytspaad hâldt in ein foar de krúsing samar op, fytsers witte net wer't se del moatte. Se fytse oer it trottoir of stekke mar de dyk oer tusken de auto's troch". Een ander gevaar is de reclamezuil van De Kaden. De fietsers die vanaf de Zuiderdwarsvaart kunnen vaak maar net de bocht nemen.

Ook de buren van danscentrum Swing-Inn kunnen hier over meepraten. Ook zij ondervinden last van de kruising doordat fietsers uit angst om over te steken vanaf De Kaden links de stoep kiezen langs de Zuiderdwarsvaart. Hier is Swing-Inn gevestigd met een toegangsdeur die naar buiten openzwaait, die vele fietsers ternauwernood hebben kunnen ontwijken. “De gemeente hat ús de tip jûn om de doar nei binnen draaie te litten, mar dat mei net fan de brandweer”, aldus een medewerker.

Honderden 'bijna-aanrijdingen' op de Torenstraat worden dagelijks gezien door de medewerkers van snackbar La Bamba. Met lede ogen zien ze telkens levensgevaarlijke situaties. Soms gaat het ook fout en vaak met blikschade. "De plysje komt dan faak net iens mear del..."

Een bejaarde vrouw komt aangelopen, ze wil vanaf het winkelcentrum oversteken naar De Kaden. "Ik moat hjir altyd goed út sjen, minsken moatte stopje foar it sebrapaad, mar dat dogge sy net altyd!" Tijdens de oversteek wordt dit direct bevestigd als een haastige automobilist te kennen geeft om niet te stoppen. Het oude vrouwtje moet zowaar een sprintje trekken om veilig aan de overkant te halen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27.6%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
19.4%
Geen mening  
26.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!