Account
Logo
Zoeken
11.2 °C
Provincie moet stoppen met actieve rol in project Holwerd aan Zee

Provincie moet stoppen met actieve rol in project Holwerd aan Zee

do 25 april 2024, 13.31 uur

HOLWERT - De provincie Fryslân moet stoppen met haar actieve rol in het ambitieuze project van Holwerd aan Zee. Een meerderheid (25 tegen 16) van de Provinciale Staten stemde woensdag voor een motie van Statenlid Maarten Goudzwaard

In de motie wordt de Gedeputeerde Staten (provinciebestuur) opgeroepen om geen structurele financiële bijdragen te leveren aan de onderhouds- en beheerkosten van 'Holwerd aan Zee'. Daarnaast moet de Provinciale Staten voor 1 oktober 2024 geïnformeerd worden over de uiteindelijke beslissingen betreffende het project, inclusief de specifieke rol en verantwoordelijkheden van de provincie.

In 2018 werd er door de provincie Fryslân een bedrag van 10 miljoen euro gereserveerd voor de financiering van het project 'Holwerd aan Zee'. Sommige organisaties, zoals het Wetterskip Fryslân en LTO Noord, trokken zich terug omdat het niet duidelijk is wie verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud. Met de motie willen de partijen duidelijkheid geven aan de andere betrokken partijen van het project.

Holwerd aan Zee omhelst een mega-project waarbij het dorp Holwert een getijdenmeer krijgt welke via een doorgang in de zeedijk verbonden wordt met de Waddenzee. Ook de gemeente Noardeast-Fryslân gaf eerder al aan dat zij geen verantwoordelijkheid wil nemen voor het project.

De aangenomen motie zorgt ervoor dat de provincie Fryslân vanaf nu geen actieve rol meer mag vervullen voor het project. Ook mogen er geen nieuwe subsidieaanvragen of verantwoordelijkheden worden aangegaan. Voor 1 oktober 2024 moet er een definitief besluit worden genomen door het provinciebestuur.

 

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
18%
283 stemmen - poll is beëindigd

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drogeham

Dodenherdenking in Drogeham

regionaal nieuws

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drachten

Dodenherdenking in Drachten








Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.9%
Nee  
19.9%
Geen idee  
25.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!