Account
Logo
Zoeken
17.8 °C
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
Foto: Miriam Beintema

KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League

di 16 april 2024, 17.56 uur

OENTSJERK - KF De Wâlden is trots om te kunnen delen dat Jorrit van Dijk (24) na dit seizoen de overstap naar Korfbal League-club DOS'46 maakt. Hoewel het voor de selectie komend seizoen natuurlijk een sportieve aderlating is, gunt de vereniging hem deze stap enorm. Daarmee is Van Dijk bovendien een voorbeeld van hoe je je als clubman kunt ontwikkelen naar het hoogste niveau van Nederland.

“Ik heb mezelf altijd afgevraagd waar mijn plafond zou liggen op korfbalgebied”, legt Van Dijk zijn stap uit. Toen DOS'46 hem een tijdje geleden benaderde met de vraag of hij deze stap wilde maken, kreeg hij daarvoor de mogelijkheid. “Dit is een kans die ik niet kan laten liggen, gezien mijn ambities als korfballer. Ik heb me bij KF De Wâlden goed kunnen ontwikkelen tot de speler die ik nu ben. Naast de ambities die ik zelf heb als korfballer, spreken de ambities van DOS'46 mij zeer aan. Daarnaast hebben de goede sfeer en trainingsmentaliteit bij DOS'46 ervoor gezorgd dat ik de knoop uiteindelijk heb doorgehakt om de stap te gaan maken.”

Van Dijk begon pas relatief laat met korfballen, maar ontwikkelde zich stormachtig in de jeugd en de selectie. Na een korte periode in het tweede kwam hij al snel in het eerste team terecht. Daarin is hij inmiddels sterkhouder en regelmatig een van de uitblinkers, waardoor hij deze stap kan zetten. Dat is niet alleen een compliment voor hem, maar ook voor de (jeugd)trainers van KF De Wâlden in de afgelopen jaren. Daarnaast was hij als jeugdtrainer en zeer betrokken ambassadeur van het G-korfbalteam van KF De Wâlden op allerlei vlakken verboden aan de club.

“Daarom is het voor de vereniging uiteraard erg jammer dat Jorrit vertrekt”, stelt Anton de Haan, lid van de Technische Commissie van KF De Wâlden. “Maar dat is ook de reden dat heel de vereniging hem deze kans gunt. Jorrit heeft de route doorlopen waarmee hij een voorbeeld is voor alle spelers van onze club. Als een van de beste spelers van het eerste gevraagd worden door een club in de absolute top: dat is een compliment voor hem én KF De Wâlden. Daarom wensen we hem alle succes in Nijeveen en hopen we dat hij zich ook daar volop kan ontwikkelen. En dat hij ooit als clubman met die bagage weer terugkeert bij \'ons’, zodat hij die ervaring weer kan overbrengen op onze vereniging.”

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto






kwijt / misdaad in je straat

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard

kwijt / misdaad in je straat

Bowie vermist in Burgum

Bowie vermist in Burgum