Account
Logo
Zoeken
17.7 °C
Straten opgeknapt in Twijzelerheide
Wethouder Max de Haan neemt samen met Bartele van der Veen van Plaatselijk Belang de Doarpsstrjitte en de Gealewei in Twijzelerheide officieel in gebruik

Straten opgeknapt in Twijzelerheide

do 25 april 2019, 16.47 uur

TWIJZELERHEIDE - De afgelopen zeven maanden is groot onderhoud uitgevoerd aan de Doarpsstrjitte en de Gealewei in Twijzelerheide. De straten zijn flink opgeknapt en het riool in de Gealewei is vernieuwd. Donderdag zijn de straten officieel in gebruik genomen. Dat deed wethouder Max de Haan samen met Bartele van der Veen van Plaatselijk Belang. Symbolisch voor Twijzelerheide gebeurde dit in een oldtimer, beschikbaar gesteld door een autobedrijf uit de gemeente.

Er zijn verschillende maatregelen genomen om de snelheid te remmen. De parkeerstroken zijn vervangen voor groenstroken. De kruisingen zijn voorzien van opvallende bestrating. De drempel op het kruispunt Doarpsstrjitte en Gealewei is gebleven. Het ontwerp kwam tot stand door een goede samenwerking tussen Plaatselijk Belang en de gemeente Achtkarspelen.

Aannemer Witteveen uit Surhuisterveen startte vorig jaar september met de werkzaamheden aan de Gealewei, tussen de Doarpsstrjitte en Skoallestrjitte. Eind 2018 waren deze werkzaamheden afgerond en begin van het jaar ging de aannemer verder in de Doarpsstrjitte.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Verdwaalde schildpad gered van Drachtster straat

Verdwaalde schildpad gered van Drachtster straat

Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.3%
Nee  
20.4%
Geen idee  
25.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!






ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp