Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

© WâldNet |  Pieter Buisman uit Drachten moet de terugvordering van bijna 18.000 euro aan Provinciale Staten van de provincie Friesland terugbetalen

Oud-statenlid Buisman moet subsidie terugbetalen

di 21 maart 2017, 12.15 uur

GRONINGEN - Oud-Statenlid Pieter Buisman uit Drachten moet de terugvordering van bijna 18.000 euro aan Provinciale Staten van de provincie Friesland terugbetalen. Dit heeft de rechter in Groningen beslist.

Te lang wachten
Buisman maakte bezwaar tegen deze terugvordering en stapte in december naar de rechter. Buisman vond het onterecht dat hij dit bedrag terug moest betalen. Dit geld was bedoeld als subsidie voor partijen om hiermee externe fractiemedewerkers in te huren. Buisman, die in maart 2015 de Staten verliet, had een fractiemedewerker aan willen stellen, maar het duurde te lang voordat hij het geld kreeg. Daarom verzette hij dit werk zelf en vond hij dat hij daarom recht had op deze betalingen.

Tijdig ontvangen
Buisman kon geen facturen of bonnen overleggen en daarom vorderde de provincie dit subsidiegeld uiteindelijk terug. Terecht, vindt de rechter. Een Statenlid mag naast de gebruikelijke vergoedingen in kader van het statenlidmaatschap geen andere vergoedingen ontvangen. Het verweer van Buisman dat de betalingen om een medewerker in te schakelen te lang op zich heeft laten wachten, pareerde de rechter. "Uit de feiten blijkt niet dat de eiser (Buisman) de betalingen niet tijdig heeft ontvangen."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!