5.5 °C

Dames WSG DraGor verliezen van Eemsrobben

ma 13 februari 2017, 14.40 uur

DRACHTEN - Zaterdag mochten de dames 1 van WSG DraGor voor de tweede keer spelen tegen de Eemsrobben. De eerste wedstrijd die de dames tegen elkaar moesten spelen was een zware pot, er was dus werk aan de winkel.

De dames van WSG DraGor hadden de opdracht mee gekregen om de bal veel rond te spelen waardoor ze lang bal bezit hielden en in de verdediging full-press te spelen. Helaas wist een speelster van de Eemsrobben door te breken en scoorde het eerste tegen doelpunt. Al snel wisten de dames terug te komen door een goede aanval neer te zetten en scoorde Maaike de Boer de 1-1. Niet veel later wisten de dames van WSG DraGor weer een goede aanval neer te zetten en kon Maaike de Boer de 2-1 scoren. Met nog maar 2 minuten te gaan van de eerste periode werd Maaike de Boer eruit gestuurd.

De tweede periode gingen beide teams vol pit er weer tegen aan. Na een pittig duel om de bal kreeg Johanna Merkus helaas een strafworp tegen. De dame die deze strafworp nam, wist hem goed te benutten en maakte de 2-2. De dames van Eemsrobben hadden de smaak te pakken en maakten de 2-3. Na een uitsluiting van de Eemsrobben vroeg de coach van WSG DraGor een time-out aan, zodat de dames de opstelling konden bespreken. Helaas wisten de dames geen doelpunt te maken uit deze man meer. In de laatste 2 minuten kregen de dames van WSG DraGor wederom een man meer die ze niet konden benutten. Nog voor de laatste minuut was er weer een strafworp uit gedeeld, dit keer in het voordeel van WSG DraGor. De strafworp werd genomen door Hermien de Boer en wist deze goed te benutten. Einde tweede periode met 3-3 als tussen stand.

De dames van WSG DraGor begonnen goed aan de derde periode. Maaike de Boer wist in de aanval door te breken en maakte de 4-3. Kort daarna kreeg Melissa van den Adel een uitsluiting. Voor dat de man meer werd gespeeld vroeg de coach van Eemsrobben een time-out aan. De man meer wisten de dames van Eemsrobben niet te benutten. Na wederom een uitsluiting in nadeel van WSG DraGor wisten de dames van Eemsrobben terug te komen en maakten de 4-4. De dames van Eemsrobben wisten nog in de laatste 30 seconde van de derde periode de 4-5 te maken. Toen het laatste fluitsignaal klonk wist Eemsrobben nog een doelpunt te maken.

Met een achterstand van 4-6 begonnen de WSG DraGor dames aan de laatste periode in het thuis bad. De dames begonnen moe te worden en daardoor was de focus ook minder. De dames van Eemsrobben daarin tegen deden er nog een tandje bij. Zij scoorde in de eerste minuut de 4-7. Een uitsluiting en een time-out in het voordeel van WSG DraGor, helaas konden de dames de man meer niet benutten. De laatste twee minuten staan op de klok. Hermien de Boer kreeg een uitsluiting waaruit Eemsrobben een doelpunt maakte. Het stond 4-8 en er is nog één minuut te gaan. WSG DraGor kreeg een man meer, maar kon hem helaas niet benutten. Het laatste doelpunt van de wedstrijd is voor Eemsrobben en zij winnen de wedstrijd met 4-9.

Doelpuntmakers: Maaike de Boer (3x), Hermien de Boer (1x)