Account
Logo
Zoeken
6.3 °C
© WâldNet |  De bestuurder raakte gewond en hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis

Omstanders redden man uit Drachtstervaart

ma 30 januari 2017, 22.50 uur

DRACHTEN - Een automobilist is maandagavond met zijn auto in de Drachtstervaart gereden. Dit gebeurde rond 22.30 uur aan het Moleneind ZZ in Drachten. Twee omstanders zijn van beide kanten in het water gesprongen om te helpen. De bestuurder van de auto zou iets langs de kant van de weg hebben geraakt en is vervolgens met het voertuig in het water beland. De buurtbewoners hebben de man gered en op het droge geholpen.

De omstanders wisten de man boven water te houden en met behulp van andere omstanders, door middel van ladders en touwen, is het gelukt om alle drie personen uit het water te krijgen. De man is per ambulance met spoed overgebracht naar ziekenhuis Nij Smellinghe. De omstanders, die het ijskoude water in zijn gegaan, zijn door buurtbewoners onder de douche gezet om op te warmen.

Twee ambulances, de politie en de brandweer zijn verder ter plaatse gekomen om eerste hulp te verlenen. Het personeel van één van de ambulances heeft zich korte tijd ontfermd over de redders die in het water waren gesprongen.

Een aantal brandweerlieden is nog even in een speciaal pak te water gegaan om in het water te zoeken naar eventuele andere inzittenden. Voor zover bekend zat er maar één persoon in de auto. Een berger is ter plaatse gekomen om het voertuig uit de vaart te takelen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM






regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie