8.5 °C

Returnwedstrijd Invicta/Frigro 1 tegen Parabool

zo 22 januari 2017, 22.09 uur

KOLLUM - Zaterdag stond voor de Pruttelpot formatie thuis de returnwedstrijd tegen De Parabool op het programma. De vorige wedstrijd was De Parabool echt een ´maatje´ te groot voor Invicta/Frigro 1. Van te voren werd er door trainer coach André Kalfsbeek aangegeven dat dit wederom een pittige wedstijd zou worden, maar dat we zeker niet kansloos waren en minimaal voor een punt moesten gaan.

In de voorbespreking werd er afgesproken dat we verdedigend buitenaf goed druk moesten geven en dat we aanvallend ons eigen spel goed moesten neerzetten en dat we de bal mooi vlot rond moesten laten gaan. Voordat we de wedstrijd begonnen werd er door de pupillen van de week Anouk van Dijk en Melle Bosma nog een inloopbal genomen. In de aanval begonnen: Anne Jan, Uulco, Folkje en Silva en in de verdediging begonnen: Wim, Jorn, Marieke en Karin. In het begin van de eerste helft ging het mooi gelijk op. De spelers van Invicta/Frigro boden verdedigend goed weerstand en wisten ook vaak de bal te onderscheppen. Toch wist de Parabool door vloeiend samenspel en trefzekerheid de rust met een voorsprong in te gaan. Hierdoor gingen we de rust in met een stand van 6-12.

In de rust werd er benadrukt dat we verdedigend door moesten gaan met de druk buitenaf, want dit had zeker resultaat en aanvallend ervoor moesten zorgen dat we onze kansen beter gingen afronden. Samen ervoor gaan. Meteen na rust was het Wim Oostra die twee keer de korf wist te raken. Daarna was het De Parabool die een aantal keren de korf wist te raken en zo de voorsprong wist uit te bouwen. In de tweede helft werd het goede spel van Invicata/Frigro doorgezet, maar was het De Parabool die de twee punten mee naar huis nam. In de tweede helft werd er aan de zijde van Invicta/Frigro twee keer gewisseld. David kwam erin voor Jorn en Hinke kwam erin voor Silva. De doelpunten aan Invita/Frigro zijde werden gemaakt door: Uulco, 5x, Wim, Marieke en Karin 3x, Folkje 2x en Anne Jan 1x.
Alle spelers gingen met een ander gevoel van het veld af dan de vorige wedstrijd tegen de Parabool. Helaas hebben we geen twee punten gehaald, maar kunnen we toch terug kijken op een mooie wedstrijd. Als team zijn we aan het groeien en dat geeft een positief gevoel voor de komende wedstrijden die nog op het programma staan. Alle supporters weer bedankt voor jullie enthousiaste support.

A.s. zatedag 28 februari staat de verre uitwedstrijd tegen Elburg op het programma. We hopen jullie dan ook weer te zien zaterdag 4 februari in de Van der Bijhal in Kollum waar de Invicta/Frigro formatie het zal opnemen tegen Emmeloord om 17.20 uur.